Drenthe heeft de grootste!

Geregeld kun je in België ook gewoonweg door de straten schuiven van de regen, maar sinds kort vind je de grootste indoor waterglijbaan alvast over de grens in Drenthe. Uiteraard kan je je kinderen als excuus gebruiken om er naartoe te trekken, maar we weten allemaal dat we het eigenlijk voor onszelf doen.
B88697663Z.1_20170718181529_000+GEOKJ6SP.1-0

Nooitgedacht

In het Hof van Saksen, in het – nee, we verzinnen het niet – dorpje Nooitgedacht vind je de grootste glijbaan ter wereld. Trouwens je hoeft niet enkel voor één glijbaan te gaan, er zijn er nog 2! Waarvan eentje met een rubberen band, die de hoogste is van de Benelux en de andere een Speedslide, een hogesnelheidsglijbaan.

De glijbanen zijn een onderdeel van Landal Greenpark en hebben ongeveer 7,5 miljoen euro gekost. Niet min voor wat waterpret. De glijbanen zijn stuk voor stuk bereikbaar vanuit een speciale glijbaantoren met 3 verschillende afdelingen, voor elk wat wils dus.

Vrije val

Hoe de grootste eruit ziet? Je stapt met 4 tegelijkertijd in een band en komt na een vrije val van 10 meter met zo een 50 km/uur terecht in een trechter. Niet voor angsthazen dus.
met-60-kilometer-per-uur-van-nieuwe-glijbanen-in-hof-van-saksen
Een klein detail: in principe zijn de glijbanen enkel toegankelijk voor de gasten van het recreatiepark. Bij een matige bezetting krijgen echter ook anderen de kans het waterpretpark te bezoeken.
 
 

You May Also Like

De stad in met een Propella

Dat e-bikes de wind in de zeilen hebben is een zwaar understatement. Meer en ...

Omega eert 50 jaar maanlanding met heerlijke horloge

“That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind” Met deze ...

Vers & sappig: The Juicery

Meer en meer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl, niet dat wij daarvoor plooien ...

Hosting door Fraai