Drenthe heeft de grootste!

Geregeld kun je in België ook gewoonweg door de straten schuiven van de regen, maar sinds kort vind je de grootste indoor waterglijbaan alvast over de grens in Drenthe. Uiteraard kan je je kinderen als excuus gebruiken om er naartoe te trekken, maar we weten allemaal dat we het eigenlijk voor onszelf doen.
B88697663Z.1_20170718181529_000+GEOKJ6SP.1-0

Nooitgedacht

In het Hof van Saksen, in het – nee, we verzinnen het niet – dorpje Nooitgedacht vind je de grootste glijbaan ter wereld. Trouwens je hoeft niet enkel voor één glijbaan te gaan, er zijn er nog 2! Waarvan eentje met een rubberen band, die de hoogste is van de Benelux en de andere een Speedslide, een hogesnelheidsglijbaan.

De glijbanen zijn een onderdeel van Landal Greenpark en hebben ongeveer 7,5 miljoen euro gekost. Niet min voor wat waterpret. De glijbanen zijn stuk voor stuk bereikbaar vanuit een speciale glijbaantoren met 3 verschillende afdelingen, voor elk wat wils dus.

Vrije val

Hoe de grootste eruit ziet? Je stapt met 4 tegelijkertijd in een band en komt na een vrije val van 10 meter met zo een 50 km/uur terecht in een trechter. Niet voor angsthazen dus.
met-60-kilometer-per-uur-van-nieuwe-glijbanen-in-hof-van-saksen
Een klein detail: in principe zijn de glijbanen enkel toegankelijk voor de gasten van het recreatiepark. Bij een matige bezetting krijgen echter ook anderen de kans het waterpretpark te bezoeken.
 
 

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Nooit meer wijn verspillen? Coravin speelt het klaar!

Trouwe lezers zullen het al wel door hebben, bij Whatmatters drinken we graag een ...

Whatmatters on the road: Met Fiat naar Monaco

Er zijn slechtere perstripjes… Jens, twee dagen Monaco en wat cruisen in de nieuwe ...

Sporten kan ook ongezond zijn

HELI-SKI Van de piste, stevig downhill met een razende snelheid naar beneden suizen op ...

Hosting door Fraai