De wagen van de gentleman? De Effeffe Berlinetta

We horen oude rakkers wel een opperen: Vroeger was alles beter. Nu moeten we toegeven dat de sportwagens vroeger best wel stijl hadden. Hoewel de Effeffe Berlinetta zo uit de jaren ’60 lijkt te zijn weggereden is deze toch net nieuw. Een flinke dosis vintage dus!
d16946ef4c1bfab0fbab648a90533d5d
De broertjes Leonardo en Vittorio Frigerio ontwierpen deze wagen de voorbije jaren en dit op basis van 3D-modellen. Het resultaat mag er in elk geval wezen, elke echte gentleman hoort er eentje in zijn garage te hebben staan. Een handgemaakte tweedeurs coupé si het resultaat van zoveel passie voor de wagen.
effeffe-berlinetta-3
Ook vanbinnen is de wagen tot in de perfectie afgewerkt. Handgemaakt leer vind je doorheen het hele interieur in het dashboard bestaat uit mahoniehout. Netjes! Als je een klassieke smaak hebt, weg mijmert bij oldtimers, maar wel een modern stukje techniek wil, dan is de Berlinetta echt wat voor jou.
effeffe-berlinetta-6
Dit pareltje weegt bovendien slechts 800 kilogram en heeft toch 180 paardjes onder de motorkap. Kostprijs van de wagen? Om en bij de 280.000 euro en dit fijn staaltje techniek is van jou. Rijden in stijl mag natuurlijk best wel wat kosten!
effeffe-berlinetta-1

You May Also Like

Vliegen we binnenkort met een elektrische Rolls?

Ja, als het van Rolls Royce afhangt… Het leven van vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen ...

En hoe rijden we Pagani Huayra BC tot schroot? (video)

Circuitdays die pijn doen aan de ogen… En nog meer in de portemonnee! Dat ...

Bugatti knalt met wereldrecord bijna door magische grens van 500km/u

490,47 km/u om precies te zijn… Doel van de snelheidspoging van Bugatti was om ...

Hosting door Fraai