COLUMN: SEXPERTE MANDY RONDA – Masturbatie binnen een relatie

Hallo rukkers, eh rakkers!
 
In dit debuut-column een lezersvraag over masturbatie… en dan met name masturbatie binnen een relatie. 

Q: “Voor mij is masturbatie een soort van me-time of ontstressen na een drukke werkdag. Mijn vriendin vindt het lastig dat ik dit doe binnen onze relatie. Ik vind het lastig het er met haar over te hebben. Hoe pak ik het ’t beste aan om duidelijk te maken dat dit niets maken heeft met haar of onze relatie/seksleven?”
Lieve lezer,

Als ik je goed begrijp heeft jouw vriendin een zeker oordeel op masturberen binnen een relatie. Zij masturbeert dan waarschijnlijk zelf ook niet binnen jullie relatie, vanuit het idee dat dit binnen een relatie niet ‘hoort’ en heeft er dan dus moeite mee als jij dit wel doet. Haar oordeel hierop wijst wellicht op de angst dat zij niet genoeg is voor jou, dat jij het nodig hebt om jezelf te plezieren omdat zij je misschien niet genoeg geeft.
Ga in gesprek met haar, zonder je veroordeeld te voelen. Kom vanuit liefdevolle nieuwsgierigheid en zorg. Als het met haar zelfbeeld te maken heeft of onzekerheid dat zij niet genoeg is voor jou of je genoeg ‘pleased’, probeer haar dan hierin gerust te stellen en leg uit wat het masturberen jou geeft. En dat jij het ook prima zou vinden als zij zou masturberen, of jij daar dan nu bij bent (dat kan ook opwindend zijn, om te kijken) of niet. Het is een vorm van zelfliefde, jezelf plezier mogen geven. Je kent je eigen lichaam immers altijd het beste. Ik noem het dan ook liever zelfbeminning.
Het is voor haar ook heel gezond om zichzelf fysiek te ontdekken en beminnen; ook, misschien wel juist binnen een relatie. Als zij niet elke centimeter van haar lijf kent en door en door weet wat ze wel en niet fijn vindt, hoe kan ze jou dan de weg wijzen en vragen om wat ze wil? Het is heel normaal en gezond om je eigen lichaam te ontdekken en jezelf plezier te geven, los van hoeveel genot een ander jou geeft.
Als jij haar al duidelijk hebt gemaakt dat jouw genot in masturberen los staat van jullie seksuele relatie, heb jij gedaan wat je kon en ligt de verantwoordelijkheid voor het veranderen van haar perspectief rond masturbatie in een relatie bij haar. Ze heeft er immers zelf last van. Ze zou eens met een seksuologe kunnen praten over haar weerstand.
Liefs, Mandy

Heb je een vraag voor Mandy? Stuur ze ons dan door op info@dev.whatmatters.be of plof ze onder de column. Wij garanderen discretie.

Meer over Mandy
IMG_20170630_095855_990
Haar website is een schatkist aan informatie. Neem een kijkje en zorg dat je de eerste bent die het eerste hoofdstuk van haar boek ‘De Passie Terug’ in je inbox ontvangt.www.mandyronda.comFacebookInstagram

You May Also Like

ik-oplichter

Ik … oplichter – part 2

Vorige week maakten we bij Whatmatters kennis met Tony, een op eerste zicht coole ...

Asielzoekers

Omdat zwemmen in de genen zit

Omdat de whatmatters redactie onder het motto: “Syrië dat is erg”, heel wat relativeert ...

'Wat Met?' Tomorrowland en jouw privacy?

Wat als ons moeder een koe was? Dan gaf ze melk! Wat als je ...

Hosting door Fraai