Birgit Salden, van ringmeisje tot Miss België?

Eind juli en dan loopt onze mailbox over. Zoals elk jaar zijn de voorrondes van Miss België bezig en krijgen we letterlijk 100 aanvragen binnen van meisjes die zich willen promoten. Per provincie pikken we er gewoon jaarlijks een paar uit. En neen, wij kiezen hier niet op uiterlijk, wij kiezen op basis van wat mensen te vertellen hebben. De vleeskeuring zelf houden we voor Darline Devos en de hare. Vandaag is het de beurt aan Birgit Salden, een Antwerpse kandidate. Opzoekwerk leerde ons dat zij nog in de ring heeft gestaan bij Sugar ‘ik-eet-u-op’ Jackson. Wij wilden wel eens weten wat een voormalig ringmeisje te zoeken heeft in een grootschalige verkiezing als zijnde Miss België. Bij deze…

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6881

Vertel eens kort, wie is Birgit Salden?
Ik ben 22 jaar, heb 22 jaar in Schelle gewoond maar sinds kort woon ik in Breendonk, een deelgemeente van Puurs. Ik bezit een aantal van de 7 klassieke schoonheden. Eentje hiervan is dat ik bruin haar heb in combinatie met blauwe ogen. Mijn hobby’s zijn yoga, fitness, shoppen en mijn 2 katten verwennen. Ik ben een afgestudeerde kinderverzorgster maar voorlopig werk ik in de thuishulp. Concreet wil dat zeggen dat ik bij oudere en/of zieke mensen ga helpen. Dit zijn bijvoorbeeld alledaagse taakjes die ze zelf niet meer kunnen doen. Het is een hele grote droom van mij om ooit een soort huiselijke kennel te openen waar straathonden/katten, verloren gelopen dieren, gewonde dieren opgevangen kunnen worden. Samen met een team wil ik deze dieren de nodige zorgen toedienen opdat ze erna een “definitieve/vaste verblijfplaats” krijgen of terug naar hun baasje gaan. Ik vind dierengeweld/dierenverwaarlozing één van de ergste dingen in de wereld en net daarom zou ik mij er dus ook voor willen inzetten. Ik heb een heel groot hart voor mensen, kinderen en dieren.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6885

Eentje met een groot hart dus! Je doet mee aan Miss België, waarom?
Ik ben altijd al in de ban geweest van missverkiezingen, modellen, catwalk, etc. Op jongere leeftijd ben ik een korte tijd model geweest bij het modellenbureau Yellow. De leukste opdracht dat ik hier gedaan heb, is dat ik ringmeisje ben geweest op het boksgala van Sugar Jackson. Dat was een zeer leuke belevenis.

Kort niet? Werd hij al niet na 10 seconden onder de mat geklopt? Soit…ga gerust even door…
Ik wil me eigenlijk al 3 jaar inschrijven voor Miss België maar ik heb me nooit eerder durven inschrijven omdat ik vond dat ik toen nog niet recht genoeg in mijn schoenen stond om tegen slechte kritiek van bijvoorbeeld andere meisjes te kunnen. Als je aan zo’n wedstrijd meedoet, weet je dat de kans er inzit dat er niet enkel positieve commentaar zal komen. Ik vond dat ik pas kon deelnemen als ik me niet zou laten neerhalen daar negatieve commentaren. Ik voelde dat ik nu wel echt klaar was om me in te schrijven en ik dus ook tegen een eventueel stootje kan. Beter een aantal jaren wachten en mee doen als je al heel wat gegroeid bent en weet wie je bent, dan vroeg mee doen en gekwetst te worden.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6886

Was het een kinderdroom?
Het is bij mij echt de typische kleine meisjesdroom. Vroeger keken wij elk jaar met het hele gezin naar Miss België om te weten wie de nieuwe miss ging worden. Ik weet nog dat ik hier als kind vol bewondering naar keek. Ik zei toen al dat ik dit later ook wou doen. Dus ik ga mijn kleine meisjesdroom achterna.

Mooi zo! Nu om Miss België te worden is uiterlijk alleen niet voldoende. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Mijn positieve eigenschappen zijn dat ik optimistisch, ambitieus, behulpzaam en zorgzaam ben.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_687d

De positieve, dat is wat we wilden horen maar nu heb je ons wel wat getriggerd door te beginnen met ‘Mijn positieve…’ Wat zijn dan de negatieve?
Mijn negatieve eigenschappen zijn dat ik redelijk perfectionistisch ben. Goed is meestal niet goed genoeg voor mij, ik wil het altijd graag perfect zien. Dat gaat niet altijd en dan moet ik soms wel eens tegen mezelf zeggen “Het is misschien niet zoals je het wou, maar het is ook niet slecht.” Verder ben ik ook zeer empathisch en gevoelig. Meestal is dit een goede eigenschap maar ik ben ZO gevoelig en meelevend dat ik soms letterlijk zelf de pijn van andere kan voelen. Als je met mij een film ziet waarbij veel mensen een traan laten, zet de tissuebox dan maar al klaar.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6880

Och, een beetje ontroering van tijd tot tijd kan geen kwaad. Zit dit ook in je favoriete quote?

“Real Queens fix each other’s crowns.”

Ik vind dat een echt miss moet helpen om de kroon van een ander mee recht te helpen. Daar bedoel ik mee, dat als bijvoorbeeld het meisje dat voor jou op moet haar bikinibroekje fout zit, je dit snel zegt zodat ze snel haar broekje kan goedsteken en dus geen flater begaat op het podium. Ik zeg niet dat ik een ander zal proberen helpen winnen, want ik wil natuurlijk zelf zo ver mogelijk geraken, maar ik zou dit nooit ten koste van andere meisjes doen. Help elkaar en sabboteer elkaar niet.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6883

Wij zouden het bikinibroekje zelf even goedsteken, nietwaar Kevin? Oei nee, onze vriendinnen lezen mee! Snel over naar de volgende vraag…waarom moeten we je volgen op de social media?
Ik deel al mijn belevenissen die ik meemaak door mijn deelname aan Miss België op social media. Dus volg mij zeker want er zullen ongetwijfeld nog hele leuke activiteiten komen!

Over delen gesproken…deel je ook in de liefde?
Ik heb een vaste relatie van 2,5 jaar. Hij staat volledig achter mijn deelname en steunt mij heel hard.

Hoewel hij weet dat 99% van de relaties tijdens Miss België stuklopen? Hoe heb je elkaar leren kennen?
Wij hebben elkaar 2,5 jaar geleden leren kennen in de Carré in Willebroek, waar paar weken geleden trouwens de missendag heeft plaatsgevonden. Sindsdien vormen wij dus een koppel.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_687b

De Carré begot…nooit geweest. Heb je nog tips voor onze mannen?
Verzorg jezelf. Als je er verzorgd uitziet kan dit alleen maar voordelen hebben.

Check! En als ze er dan verzorgd uitzien, waar zijn dan de plaatsjes die ze zeker moeten aandoen? Of beter, waar kunnen ze jou vinden?
Regelmatig kan je me vinden in Brasserie Appelmans, Bar Zar, The Sips of Jones & Co in Antwerpen, of in Bocadero. Mijn favoriete plekjes om iets te gaan eten zijn Toque-Tok in Schelle, ‘T LOF in Puurs, Brasserie Appelmans, Il Capriani en Zaowang in Antwerpen, en nog zo veel meer plekjes! I LOVE FOOD!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_687c

Is dat je zonde? Goed en veel eten?
Ik eet super graag gezond en ik ben daar ook heel hard mee bezig in de week, maar in het weekend ga ik volledig los qua voeding. MC Donald’s, Maltesers, Kinder Bueno’s, chips, noem maar op!

Kinder Bueno, niet toevallig één van de favoriete snacks van je (voormalig) streekgenoot Romelu Lukaku, die ooit nog in Wintam vertoefde, ergens tussen Puurs, Breendonk en Schelle in, als ik me niet vergis. Een laatste vraagje…wat zijn jouw ambities nog?
Uiteraard wil ik zo ver mogelijk geraken in Miss België, en dat is momenteel prioritair. Ik geef mezelf 100% voor dit avontuur. Als je aan zoiets meedoet, moet je er volledig voor gaan!

Correct! Heel veel succes alvast! Wij blijven het volgen, en volgen, dat kan via Instagram, Facebook en de Facebookpagina van Miss België. Doen! 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6884

Credits:
– Eric T’Kindt
– Kevin Swijsen

You May Also Like

Bescheiden, knap en torenhoge klasse! Hier is Joyce Godefridi!

Vlaanderen bulkt van de mooie jongedames. Gooi daar best nog wat intelligentie en Vlaamse bescheidenheid ...

Jessica Lesca's killerbody gaan we nog vaak zien!

De tijd wij dachten dat Britse vrouwen zo lelijk als de nacht zijn lijkt ...

Ontrouwe Temptation daagt uit in doorzichtig slipje

‘Them-Thee-Sjhen’…hoor je net als ons ook dit woord hijgend over de tong gaan? Dan ...

Hosting door Fraai