Barbara Monika Rodriguez, Fashion Designer én Mrs Top of the World

Wat is de ‘Top of the World’? Giet dit in een quizvraag en je hebt als jurylid gegarandeerd zever! De één zal antwoorden met een aardrijkskundige toets, zijnde ‘de Mt Everest’, de andere zal antwoorden in de meer figuurlijke zin van het woord, ‘het hoogst bereikbare’. Niet zo voor Barbara, die achter het kroontje van Mrs Top of the World ging. Zij gelooft dat er nog veel meer is dan ‘Top of the World’. Een vrouw die dus weet waar ze naartoe wil met haar carrière…dromen mag maar iets in ons zegt dat ze er verschillende aan het waarmaken is…
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6862

Dag Barbara, stel je eens even kort voor?
Hallo, mijn naam is Barbara Monika Rodriguez. Ik ben zaakvoerster en CEO-Fashion Designer bij “Angelo Demoni”. Ik heb mijn eigen haute couture collectie ontworpen. Naast mijn eigen zaak, heb ik ook deelgenomen aan de internationale Missverkiezingen Miss/Mrs Top of the World. Ik kan met veel trots zeggen dat ik ze op internationaal vlak heb gewonnen, wat mij nu Misses Top of the World 2017 maakt.

Bij deze drie kussen van onze redactie, wat het totaal aantal op zes brengt! Ben je naast je leven als fashion designer en nu ook Missen Top of the World nog met iets anders bezig?
Op de dag van vandaag ben ik actief bezig met mijn carrière als internationaal model.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6866

Mooi Mooi! Waarom ben je eigenlijk begonnen als model?
Mijn overwinning op de internationale Miss/Mrs Top of the World verkiezing heeft voor mij deuren geopend.

Welke?
Modewereld en media!
En om even op de vraag terug te komen waarom?
Ik hou van modelling en ik heb enorm veel bewondering voor de professionele en internationale topmodellen. Ik zou het geweldig vinden om ooit op de show van “Victoria’s Secret” aanwezig te zijn of deelnemen.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6864

Dat is wel een enorm ambitieus doel! Moest je daar ooit staan, mag je ons meenemen! Even terug naar de verkiezing, wat houdt de verkiezing Mrs Top of the World in?
De internationale missverkiezing Misses Top of the World houdt veel activiteiten in. Ten eerste is dat een, gedurende een week, voorbereiding voor een grootse finale. Wij hebben heel veel repetities gehad. Daarnaast moesten de kandidaten van elke land hun eigen profielinterview maken. Dit profielinterview werd gepresenteerd de avond voor de grote finale. Wij hebben ook een talentenronde gehad, waar ik mijn collectie “Angelo Demoni” gepresenteerd heb. De finale zelf is enorme belevenis.

Vertel eens wat meer over ‘Angelo Demoni’?
Collectie Angelo Demoni is mijn eigen ontwerp gemaakt van de beste Italiaanse Eco-stoffen. Angelo Demoni helpt elke vrouw om de zelfbewuste nieuwe moderne vrouw te worden. De vrouw die van zichzelf houdt en zichzelf accepteert met al haar foutjes en krachten. Elke vrouw verdient het om zich zelfzeker te voelen en fantastisch in haar vel te zitten. Mijn ultieme droom is om kleding te ontwerpen waarin je uiterlijk je sterke innerlijk weergeeft. De Angelo Demoni collectie is exclusief ontworpen voor sterke, zelfzekere en zelfstandige vrouwen die zelf hun lot bepalen. Vrouwen die hun krachten kennen en die tijdens de gevechten van het leven nooit opgeven.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6868

We horen het je graag met veel passie zeggen! Wat zijn de tofste reacties die je tot nu toe hebt gekregen?
De tofste reacties krijg ik van de mensen die mij persoonlijk al jaren kennen. Iemand zei ooit tegen mij: “Barbara, ik bewonder uw innerlijke kracht. Jij geeft nooit op, jij vecht op een eerlijke manier voor jouw doelen. En toch verlies je jouw innerlijke schoonheid niet. Jij bent sterker dan je denkt.”

Hier komen de typisch karakteristieke kenmerken van jouw naar boven…zijn er nog?
Ik heb een enorm doorzettingsvermogen en ben erg doelgerichtheid. Ik geloof in “The Secret” en de kracht van het Universum. Ik weet dat een positieve mindset enorm veel mogelijkheden creëert.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6865

Nu we de spirituele toer opgaan…gooi dat eens in een quote?
Geloof in je dromen. Laat niemand je ooit vertellen wie of wat je bent. Er is maar één iemand ter wereld die je hart vanbinnen kent. En dat ben jezelf.  Laat niemand jouw licht dimmen alleen maar omdat het in hun ogen schijnt. “Het leven begint op het moment waarop je je niets meer aantrekt van wat andere mensen over je denken”.

Amai…even over nadenken! Je bent ook actief op sociale media! Waarom moeten we je hierop volgen?
Omdat ik niet saai ben en dat ook nooit zal zijn. Mijn leven heeft veel verschillende variaties en dat deel ik graag met mijn vrienden en fans. Ik wil ook mensen motiveren om voor zichzelf op te komen en te geloven in een betere toekomst.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6867

Een persoonlijk vraagje nu…Heb je een vriend?
Natuurlijk! Ik heb een relatie.

Euh, veel mannen hebben bang van zo een zelfstandige, sterke vrouw die weet wat ze wilt! Zo natuurlijk is dat niet! Doch, wat moet een man bezitten om jou nog maar te mogen verleiden?
Ik val op klasse, intelligentie en charme. Bovendien er moet een vonk zijn en een ongelooflijke connectie. Zoiets gebeurt niet vak.

Dat bedoelden we…we verwachtten dan ook een uitgebreid lijstje aan punten waar hij moest aan voldoen…maar je was nog niet uitgepraat…
Het is makkelijk om mijn aandacht te trekken maar heel moeilijk om dit te behouden. Vertrouwen, wederzijdse respect en goede communicatie zijn heel belangrijk voor mij.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6869

En dat alles is gevonden! Chique! Aan onze lezers en jouw fans, waar kunnen ze je spotten? Of beter, waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga heel graag in Hasselt op stap (Baouzza, Ipanema, Entourage, Versuz, etc). Uiteten ga ik liefst naar de Westpunt, Tafelaar, Koriander, een goede Italiaan…

Wat is je favoriete zonde?
Mijn grote liefde voor m&m’s. Ik ben daar echt geobsedeerd van.

Verdoken chocolade dus! Wat zijn naast ‘Victoria’s Secret Model’ worden ja ambities nog?
Ik droom ervan om mijn eigen zaak internationaal uit te breiden. Ik wil ook meer bekend worden in de modewereld. Voor de rest veel reizen, nieuwe plekken ontdekken, veel nieuwe mensen leren kennen en armoede bestrijden.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6863
Voor we je dit allemaal gaan laten doen, hebben we nog snel 5 ‘vluggertjes’…

New York of Milaan

  • Alle twee

Bikini of Badpak

  • Bikini

Hard vluggertje of lange romantische vrijpartij

  • Soms vluggertje, soms lange romantische vrijpartij. Dat hangt af van de situatie.

Het mooiste aan mezelf vind ik

  • Mijn ogen

Size Does / Doesn’t matter

  • Whatmatters 😊

Onze vrouwen zullen content zijn! Bedankt Barbara om even tijd vrij te maken en alvast heel veel succes met alles wat je verder nog onderneemt! Wij blijven je alvast met heel veel interesse volgen op Facebook en Instagram! En voor we ze laten gaan, kunnen we je ook nog vertellen dat ze één van de hosts zal zijn op de ‘Playboy Party’ morgen in de Marquee in Herent! Allen daarheen! 
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6861
Credits: Adriaan Moelants
 

You May Also Like

Fitgirl Claudia houdt niet van dromen, ze doet!

Nee, wij hebben het op de Whatmatters redactie niet voor junkies. Alhoewel, een gymjunkie ...

Vlaamse Pareltjes XLI: Natalia Stru

Vlaanderen boven… Neen, wij hebben het niet over politiek, daar zijn andere magazines voor ...

Fitnessen met Evgeniya Malakhova

50% van de Whatmatters-redactie traint zich een paar uren per week te pletter in ...

Hosting door Fraai