Airbus pakt uit met een razendsnelle helikopter!

Airbus, die kennen we natuurlijk van de vliegtuigen, maar wist je dat ze ook helikopters maken. Meer nog vanaf 2019 pakken ze uit met de Airbus Racer, een pareltje waar de legendarische Air Wolf uit de serie eens achter mag komen.

Niet de snelste

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_655b

De naam Rapid and Cost-Effective Rotorcraft geeft aan dat het niet enkel om een razendsnel, maar ook een duurzaam model gaat. De Airbus Racer haalt vlot 400 km/uur, wat er dan misschien niet voor zorgt dat het de allersnelste helikopter is, maar je komt tot in de buurt.

De 2 rotors op de zijkanten zorgen voor een extra push en zorgen met hun box-wing montage voor extra lift. Verder is de Racer gemaakt uit ultralicht metaal-composiet en voorzien van 2 Rolls Royce-motoren waarvan je er eentje zonder probleem kan uitzetten. Wij hadden toch eerder een elektrische motor in een duurzaam model verwacht…

Het toestel ziet er al fantastisch uit en wij tekenen nu al in voor een proefvluchtje!

You May Also Like

Perfect getapt met de ManCan

Bier en mannen, het blijft een uitstekende combinatie, ondanks het feit dat de bierverkoop ...

Iedereen kan proeven op de World Gin Day Antwerpen!

Levend, dood, hype of geen hype, de smaakpapillen op de Whatmatters redactie blijven gin ...

De nieuwe 4D Concrete Watch

Ben je op zoek naar een puike horloge die je letterlijk en figuurlijk diepgang ...

Hosting door Fraai