Airbus pakt uit met een razendsnelle helikopter!

Airbus, die kennen we natuurlijk van de vliegtuigen, maar wist je dat ze ook helikopters maken. Meer nog vanaf 2019 pakken ze uit met de Airbus Racer, een pareltje waar de legendarische Air Wolf uit de serie eens achter mag komen.

Niet de snelste

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_655b

De naam Rapid and Cost-Effective Rotorcraft geeft aan dat het niet enkel om een razendsnel, maar ook een duurzaam model gaat. De Airbus Racer haalt vlot 400 km/uur, wat er dan misschien niet voor zorgt dat het de allersnelste helikopter is, maar je komt tot in de buurt.

De 2 rotors op de zijkanten zorgen voor een extra push en zorgen met hun box-wing montage voor extra lift. Verder is de Racer gemaakt uit ultralicht metaal-composiet en voorzien van 2 Rolls Royce-motoren waarvan je er eentje zonder probleem kan uitzetten. Wij hadden toch eerder een elektrische motor in een duurzaam model verwacht…

Het toestel ziet er al fantastisch uit en wij tekenen nu al in voor een proefvluchtje!

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

SIPSNSODA: perfecte cocktails uit een doos!

Voor een cocktail meer of minder draaien we ons tong niet om, op dat ...

gin 67

Vergeet 69, geef ons maar 67!

Soms toch… Soit, iets wat we maar even willen aangeven, voor gin mag je ...

Nooit meer aankomen met lauwe drank: Blitzen

Onderweg naar een feestje nog stoppen voor een fles en maar al te goed ...