Airbus pakt uit met een razendsnelle helikopter!

Airbus, die kennen we natuurlijk van de vliegtuigen, maar wist je dat ze ook helikopters maken. Meer nog vanaf 2019 pakken ze uit met de Airbus Racer, een pareltje waar de legendarische Air Wolf uit de serie eens achter mag komen.

Niet de snelste

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_655b

De naam Rapid and Cost-Effective Rotorcraft geeft aan dat het niet enkel om een razendsnel, maar ook een duurzaam model gaat. De Airbus Racer haalt vlot 400 km/uur, wat er dan misschien niet voor zorgt dat het de allersnelste helikopter is, maar je komt tot in de buurt.

De 2 rotors op de zijkanten zorgen voor een extra push en zorgen met hun box-wing montage voor extra lift. Verder is de Racer gemaakt uit ultralicht metaal-composiet en voorzien van 2 Rolls Royce-motoren waarvan je er eentje zonder probleem kan uitzetten. Wij hadden toch eerder een elektrische motor in een duurzaam model verwacht…

Het toestel ziet er al fantastisch uit en wij tekenen nu al in voor een proefvluchtje!

You May Also Like

Met zijn allen naar het park!

Nee we zijn geen groene rakkers, noch vegetariërs en als we gaan eten is ...

Deze Adidas München Oktoberfest sneakers kunnen tegen een bierdouche

Bier en tieten Als je aan Oktoberfest denkt, zijn het spontaan ook deze twee ...

De bucketlist voor samen mét haar

Er zijn best wel wat mensen die een bucketlist hebben. Bij Whatmatters doen we ...

Hosting door Fraai