"Addicted to Social Media"…het verhaal van Kelss

Social Media…ook wij zijn wel eens gekluisterd aan ons (om het op zijn Hollands te zeggen) mobieltje. We zitten dan ook in Holland vandaag, meer bepaald in Leiden, waar we Kelss ontmoeten. Een meisje dat in Nederland wel hier en daar enige, zij het bescheiden bekendheid, heeft vergaard via sociale media en ondertussen ook een aantal keer opgetrommeld is in een TV-programma of een figurantenrol te pakken had in een film. We vroegen ons af of we gedurende een kwartier lang allebei onze smartphone voor ons konden leggen zonder er één keer aan te komen. In die periode vuurden we dan ook de ene na andere vraag af. Voor zij die er geld hebben opgezet…buiten een paar verleidelijke blikken, is het toestelletje onaangeroerd gebleven…straffe dingen voor iemand die ‘addicted’ is to Social Media.

20561895_10212222370087507_1693401752_n

Dag Kelss, vertel eens in één zin wie je bent?
Ik ben Kelly Havenaar maar de meeste mensen noemen me Kelss, 25 jaar en wonend in Leiden (Zuid-Holland). Ik ben een trotse mama van een dochtertje genaamd Vienna Rose!

Vienna Rose…mooi! Wij kunnen je vooral kennen als…
De meeste kennen me als het ”Social Media meisje”. Sinds ik bekend ben geworden door social media, ben ik er ook wel dagelijks op te vinden. Yes, ik ben een echte addict! Het begon allemaal jaren terug toen ik iemand met een eigen styling/entertainment bureau leerde kennen op een feest in Amsterdam. Ik kreeg de kans om mee te werken aan hele grote projecten zoals bijvoorbeeld, de MTV EMA’S (Afterparty’s) en een optreden voor French Montana!!! Die ene ochtend was ik nog een kamermeisje van een hotel en de volgende dag stond ik gewoon oog in oog met Snoop Dogg, hoe vet was dat? Toen is het eigenlijk allemaal een beetje gaan rollen. Als je er eenmaal inzit is het heel normaal om op de leukste feestjes te mogen komen. Ik werd vriendinnen met een stylist. We waren altijd samen en ik was als het ware haar rechterhand. Bnnr’ers zijn leuk om mee te werken, maar eigenlijk zijn het ook maar normale mensen. Ze waarderen het als je ze gewoon normaal behandelt (oké niet allemaal haha!).

Tgoh, wij kennen ook een paar BV’s en…
Dit wereldje is leuk, maar ook megahard werken. Het is geen 9 tot 5 mentaliteit en een privé-leven had ik niet meer. Tijd voor vrienden en vriendinnen had ik vaak niet. Mensen zien alleen de ”leuke” opgehypte foto’s op social media en dus enkel de leuke kant. Maar de waarheid is wel dat ik me vaak eenzaam voelde. Ik was jong, net 20 en bijna 24-7 aan het werk. Want deadlines, zijn deadlines. En geloof me artiesten wil je niet teleurstellen. Op en gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en heb ik alles stopgezet en ben ik me meer op mezelf gaan focussen. Jammer? Ja en nee. Ik heb het momenteel wat rustig, maar het wereldje zelf mis ik soms nog wel. Elke dag is anders!

Verder ben ik nog te zien geweest in Take Me Out (RTL5) en kleine figurantenrolletjes in ”Van God Los” (bnn) en ‘Homies’, de film.

20527305_10212222369887502_620244503_n

Waar ben je dan zoal tegenwoordig mee bezig?
Momenteel werk ik gewoon in mijn hometown Leiden in een bedrijf van puur Arganolie.
Arganolie?
Ik werk in een winkel waarbij wij als enige buiten Marokko pure Arganolie persen & filteren. Al onze verzorgingsproducten zijn op basis van pure Arganolie. Je kan meer vinden op www.atlasargan.nl. Ik ben zo trots op mijn werk dat ik er zo 2 uur lang over kan doorvertellen. Samen met mijn 2 collega’s werken we hard om onze naam iedere keer hoger op de kaart te brengen. Zo zijn we dagelijks bezig om grote publicaties en samenwerkingen binnen te slepen. Handig want ik kan mijn netwerk van toen koppelen aan wat ik nu doe. Zo ben ik er niet helemaal uit.

Je kiest dus nu voor eerder een job in de PR?
Waarom ik nu meer voor de sales/public relations heb gekozen, is omdat de werkdruk iets minder heftig is dan bij een entertainmentbureau. Nu kan ik gewoon heerlijk op zaterdag de winkel sluiten en het weekend met mijn dochtertje. Gelukkig hoef ik nu niet meer om 05:00 een drukke club in Amsterdam te verlaten en er continue foto’s van te maken om interessant te blijven. Instagram zie ik nu meer als bijzaak. In tegenstelling tot vroeger, waar ik me echt druk kon maken om het aantal likes en volgers…”Yes, I’m dead serious”. Hoe meer volgers hoe interessanter je bent om mee te werken tegenwoordig. En geloof me, dat brengt op den duur stress met zich mee ! Gosh, terwijl ik dit vertel moet ik best hard lachen. De wereld waarin wij nu leven is best gek, eigenlijk.

 20527276_10212222369927503_1140589915_n

Best wel…naast een harde werker, wat zijn nog van jouw persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik ben iemand die mega hard werkt en mezelf altijd voor de volle 200% procent inzet. Zeker als ik ergens in geloof. Helaas had ik ook vaak te kampen met mensen die niet helemaal eerlijk waren of alleen maar met je spraken om er beter van te worden. Dat vond ik in het begin wel heel moeilijk. Ik ben namelijk altijd straight (soms iets te hard oops…). Vaak hoor ik ”Kelss, wat ben je weer hard!”, maar ik zeg altijd ”Ik mag je of ik mag je niet. Er is geen middenweg” Ik heb geen tijd om mezelf anders voor te doen. Naast het feit dat ik een grote workaholic ben, ben ik ook nog grappig (oké, vinden de mensen om me heen), want ik ben ‘never’ serieus. Hard werken gaat gepaard met domme opmerkingen. Yes, dat gaat bij mij heel de dag door.

Ok, maar in plaats van een domme opmerking vragen we je een toepasselijk persoonlijk en favoriet levensmotto…
Ik heb niet echt een favoriete quote…die spaar ik voor onder mijn Insta-foto’s! Yes, ik bewaar een lijstje! Maar mijn levensmotto is wel dat je vooral plezier moet hebben in alles wat je doet. En ben je ergens niet happy mee of heb je het niet naar je zin? Neem het risico en ga gewoon weg. Er komt altijd wel iets beters op je pad. Waarom ongelukkig zijn om anderen te pleasen. They need you!

Je leven is goed te volgen op Social Media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Ja waarom, hmmm…ik heb echt weinig volgers vind ik zelf (4200 en nog wat). Soms vraag ik me ook echt af, why me? Mijn leven is nu verre van trending. Maar ik vind het ergens wel leuk. Ik denk omdat ik gewoon schijt heb. Ik post meestal foto’s zonder make-up, “I mean, I dont follow the crowd”. De ”Ik-forceer-mijn-houding-zodat-het-lijkt-alsof-ik-bil-heb-en-likes-kan-pakken-mentaliteit, maar als ze me op straat tegenkomen is het van “Who’s that chick?” Nah, sorry ik ben gewoon mezelf, down to earth.

20504253_10212222370207510_2006482461_n

Je hebt een dochtertje, dus nemen we ook aan een vriend?
Yes, ik ben al 2,5 jaar super gelukkig met mijn vriend. We wonen samen en hebben een prachtige dochter.

Wat heeft hij moeten doen om jou te verleiden en te behagen?
Haha, hij hoeft er echt weinig voor te doen. Al kijkt hij me op dirty manier aan, dan nog zwicht ik. “Yes, I’m still in Love”. Passie moet er wezen. Iets wat veel relaties missen.

Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Wees eerlijk tegen een vrouw. Vooral als je iemand voor jezelf probeert te winnen. Dat siert een man meer dan dat hij zich voordoet als een een of andere ”All that”. Als je weet hoeveel berichten ik vaak in mijn Facebook-inbox kreeg met de meeste domme openingszinnen…vaak denk ik nog ”Waar halen ze het vandaan?”

20526805_10212222370167509_2129986871_n

Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes? Wat is je favoriete zonde?
Ik ben best een saai persoon ik HAAT uitgaan. Yes, en dat zegt iemand die achter de schermen heeft gewerkt bij grote events. Ik ben meer het type dat op de achtergrond staat. Ik vind uitgaan tegenwoordig zo ‘gezien en gezien worden’. Ik ben meer een persoon die lekker met haar gezinnetje thuis op de bank hangt met een goeie film of serie op. Ja, alle vooroordelen over het feit dat ik wel een party animal ben zijn helaas onjuist. Mij tref je nooit stomdronken op een zaterdagavond ergens op de grond aan.

Dat is nu ook niet de ambitie die wij hebben…maar over ambities gesproken, wat is jouw ambitie naar de toekomst toe?
Mijn toekomst zie ik positief in. Je kan alles bereiken zolang je maar hard werkt. En ja, ik geloof in mezelf. Ik hoop dat ik mijn werk samen met de meiden naar een nog hoger niveau kan brengen, gekoppeld aan leuke uitdagingen. Verder wil ik mezelf gaan ontwikkelen op het gebied van fitness, food en shoots. Dus wie weet wat de toekomst nog meer gaat brengen.

Wie weet! Alvast veel succes en we blijven het alvast volgen. Uiteraard zoals het een ‘Social Media Meisje’ betreft, via Facebook of Instagram. En ja…je mag hem (smartphone nvdr) nu terugnemen! 
20526832_10212222370047506_17344887_n

You May Also Like

Vlaamse Pareltjes XXIV: Jitte Cosemans

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Wij waren alvast onder de indruk van het geluid van haar schoenen: Zoë Van Gastel

De Antwerpenaar die heeft geluk! Die kan elk weekend op de regionale zender ATV ...

Hosting door Fraai