7 voordelen waarom wij Whisky drinken!

Ok, onze wijnkelder puilt uit met wijn, schuimwijn en champagne, onze barkast staat vol met gekregen Gin maar als er één flesje is waar wij misschien wel dagelijks eens van komen nippen, is het onze fles single malt wel. Niets beters dan een slokje Whisky van tijd tot tijd. En wat meer? De wetenschap geeft ons alvast gelijk! Met de lyrische woorden “Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.” van de Amerikaanse schrijver Mark Twain in gedachten, geven we nu ook de wetenschappelijk verklaring waarom een glaasje Whisky niet verkeerd is.

Whisky voorkomt kanker

Dezelfde antioxidanten die gevonden worden in rode wijn en helpen bij het tegengaan van de gevoeligheid voor kanker, zijn te vinden in whisky. Meer nog, in veel grotere hoeveelheden zelfs. Zo een 12 jaar geleden gaf Dr. Jim Swan een speech tijdens de EuroMedLab conferentie in, waar anders, Glasgow. Hier legde deze dokter uit dat het drinken van single malt whisky’s nog beter voor je is dan rode wijn. Let wel op en ga niet overdrijven…een fles per dag laat je lever niet toe!

Whisky helpt als je wil afvallen

Gezien wij op onze redactie nog gezegend zijn met een kathedraal van een lichaam hoeven we hier niet al te veel rekening mee te houden. Maar misschien is het wel omdat wij wel eens een whisky’tje schenken, ons wasbordje nog steeds een bordje is waarvan onze hindes willen eten. Soit, korte resumé…schenk dus gerust nog een glaasje in, want volgens LiveStrong.com bevat een glaasje whisky geen koolhydraten en vetten. Het is zelfs een van de beste alcoholische drankje die je kunt nemen als je wilt afvallen. Afvallen is dus nog nooit zo, hik, leuk geweest.

Een gezond hart en geen beroertes

Volgens een studie bij de universiteit van Harvard maak je minder kans op een beroerte door dagelijks een glas whisky te drinken. “It’s safe to say that alcohol is both a tonic and a poison”, aldus het onderzoek. Daarnaast verminder je de kans op een hartaanval. Let wel op, het gaat hier om kleine hoeveelheden. Zoals eerder al gesteld reken je een fles daar niet onder.

Ontmijn die verkoudheid

Vertellen wij hier iets nieuws? Nee toch! Een goede scheut whisky in je thee en je bent er zo bovenop!

Dag dementie


Vergeet vergeten!  Eén tot zes glazen whisky per week vermindert de kans op dementie. Volgens een onderzoek uit 2003 hebben mensen die 1 tot 6 glazen whisky per week drinken de helft minder kans op dementie dan niet-drinkers.

Whisky is goed tegen de zenuwen

Waarom heeft elke goede CEO een eigen bar in zijn bureau en schenkt hij zichzelf en zijn naaste medewerkers wel eens een whisky in? Juist! Naast het feit dat whisky goed is voor je hart, zorgt een glaasje er ook voor dat je bloed beter wordt doorgepompt en dat je hartslag lager wordt. Ook hier…hou het binnen de perken. Je lam drinken is misschien ook wel, euh rustgevend, maar daar ga je niet ver mee komen!

Whisky is goed voor de spijsvertering

Het hoge alcoholpercentage in whisky stimuleert de aanmaak van pepsine. En laat dat nu net een enzym zijn dat de je nodig hebt bij de spijsvertering. Niet voor niets wordt whisky dan ook een digestief genoemd.


Overtuigd? Ga dan zeker eens langs bij Jan van de Single Malt Whiskyshop! Deze kenner weet perfect welke single malt jou het best zal liggen!
Bron: Esquire
 
 
 

You May Also Like

Een feestje bouwen in de Zwitserse Alpen: Caprices Festival

Nadat we eerder deze week naar het exotische Sint-Maarten trokken voor een ongetwijfeld broeierig ...

2 makkelijke manieren om rijk te worden

Makkelijk rijk worden? Het kan! Met een beetje creativiteit en durf speelden onderstaande rekels ...

Steppen met een BMW

Gek van BMW, maar ontbreekt het je aan roebels? Dan is de nieuwe e-scooter ...

Hosting door Fraai