Een vliegtuig voor alle terreinen: land, water en sneeuw!

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Mega Mindy, het zal ons worst wezen, we weten alleen dat de Akoya een nieuwe generatie privéjets is voor op het water, het land en de sneeuw. Dat vinden WIJ al bijzonder genoeg.

Overal landen

akoya31

De Akoya is een klein privévliegtuigje ontwikkeld door het Franse LISA Airplanes en valt vrij uniek te noemen. Dit vliegtuig kan namelijk landen op het water, land en sneeuw. We zien het een reguliere Boeing nog niet zo snel voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn de vleugels van het toestel ook nog perfect plooibaar, zodat het toestel perfect in een garage past. Over parkeren hoef je je dus ook al geen zorgen te maken.

akoya-amphibious-personal-aircraft-designboom-header

Het toestel heeft een bereik van 2.000 km en haalt 250 km/uur. Zit je op het ene moment nog te dineren in Sicilië, het volgende moment sta je op de latten in de Alpen. De mogelijkheden zijn onbeperkt en de rijkaards van deze wereld kunnen er binnenkort volop van genieten. Alle moderne technologie is in het toestel voorzien en zelfs aan de nodige parachutes is gedacht, moest het toch eens mislopen.

097174a9a842e2146aef6755c1375073

Het toestel biedt wel maar plaats voor 2 personen en hou er rekening mee dat je zo een 200 meter nodig hebt om te landen.

De kostprijs? Heel gedetailleerde info hebben we niet, maar reken toch maar op minimaal 300.000 euro voor de goedkoopste uitvoering!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Trek eens een condoom over je fles wijn…

Nu zijn we bij Whatmatters nooit geen grote fans geweest van condooms, maar vertel ...

Deze bike is LEKKER …

Gewoonweg lekker Soms word je verleid door een naam. Geef maar toe ‘Lekker’ springt ...

De nieuwe Xbox One X dit najaar beschikbaar!

Met een 8-jarig zoontje in huis kan het natuurlijk niet anders of er is ...

Hosting door Fraai