Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al onder mijn anus gehad. Welke het beste reed? Daar is moeilijk een uitspraak over te doen, de Mercedes had alvast het hoogste afwerkingsniveau, maar was dan ook veruit het duurst. Hoewel het nu een family Volvo is, ben ik persoonlijk wel weg van de lijnen van de nieuwe Audi A8 en ik denk dat ik niet alleen ben.

Opvallende achterlichten

Het meest in het oogspringende? Zonder twijfel de achterlichtblokken die wel heel futuristisch en stoer ogen. De doorlopende lichtbalk over de koffer vormt ongetwijfeld de eyecatcher. Vooraan krijgt de grille een iets gestileerdere uitvoering. Maar niet alleen de buitenkant werd onder handen genomen, ook het interieur kreeg een stevige facelift. Zo nam Audi afscheid van draaiknoppen: voortaan enkel nog touchscreens en de virtual cockpit.

Alles werd wat minimalistischer en uitgepuurder. Zet je het contact af, dan draaien zelfs de ventilatieroosters weg. Best wel cool!

Verder is het ook gedaan met de start-stop modus, een kleine hybride motor ondersteunt nu elke motorversie. Bij lagere snelheden is het zelfs mogelijk om enkel en alleen op de elektromotor te draaien.

2018-audi-a8-9

Deze wagen rijdt en parkeert zelf

Leun trouwens ook maar rustig achterover, tot 60 km/uur kan de wagen de taak van de chauffeur overnemen. Starten, sturen, accelereren, mits er afgescheiden vakken zijn, kan deze Audi het zelf. Terwijl de wagen zichzelf parkeert kan jij het rustig vanop de stoep bekijken of natuurlijk nog net die meeting halen.

Audi-A8-2017-001

In de pijplijn zit nog een e-tron versie, die goed is voor 449 pk. Elektrisch kom je een 50 km ver en vervolgens neemt de 6.0 W12 met 609 pk het over. Maar ook iets lichtere modellen zullen het levenslicht zien.

1920x1080_AA8_D_131076_86_9prz

De Audi A8 zou nog dit najaar op de markt moeten komen. Het instapmodel kost je zo’n 87.500 euro. Maar daar heb je dus wel wat voor!

audi-a8-2017-officieel-rood-foto-006

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat Als? Luxe autobouwers stadswagentjes zouden produceren?

Neen, dit is geen vraag zoals gesteld in het populaire tv-programma, het is gewoon ...

Deze custom Yamaha TR1 is best bruut!

Veel van een Yamaha hebben we niet meer teruggevonden in deze brute TR1 maar ...

Hosting door Fraai