Slaagt Atari in een welverdiende comeback?

Ben je tijdens het gamen wel eens in een nostalgische bui en denk je wel eens terug aan vroeger? Vroeger, de tijd waarin van PlayStation nog geen sprake was en Atari nog stevig de markt in handen had? Dan hebben we goed nieuws! Voor het eerst in 20 jaar zal Atari opnieuw met een console uitpakken. Atari, ooit nog marktleider met 30 miljoen verkochte consoles ging ten onder nadat in 1993 slecht 250.000 van hun nieuwste spelcomputer, de ‘Atari Jaguar’ verkocht werd.  Na het (nog lang uitblijvend) faillissement in 2013 maakte het bedrijf een doorstart en ging het zich richten op de mobiele markt en online casino games.

Tot nu!  “We’re back in the hardware business.” Sprak Fred Chesnais, de CEO van Atari in een interview met Gamesbeat. Naast deze veelbelovende woorden, werd de onderstaande video uitgebracht. Heel veel informatie krijgen we hier niet losgepeuterd maar wat we wel weten is dat hij de naam ‘Atari Box’ zal dragen en dat hij de iconische houten buitenkant van zijn 2600 voorganger zal behouden.

Of we dan ook FIFA, GTA, Assasins Creed Origins,… op Atari krijgen of het eerder terug richting Pacman (3D?) gaat, is nog koffiedik kijken!

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Atari maakt koffiebreak nog plezanter met deze tafel!

Koffiecorners…kijk naar je collega’s en je kan er zo een aantal uitpikken die de ...

Brouw je eigen bier voor net geen 1000 Euro!

Wat doe je als Nederlander als je het wel gehad hebt met je eigen ...

Kleine superheld gaat next level met Fortnite-dansvideo (Video)

Wat een baas(je) We moeten eerlijk zijn…we snapten het concept Fortnite niet echt. Een ...

Hosting door Fraai