4 keer MOSSELEN!

Een heel jaar lang kijk ik ernaar uit: de eerste pot mosselen van het seizoen. Natuur, in witte wijn of nog wat exotischer, dat maakt me weinig uit, als het er maar veel zijn. Nu kan je deze pareltjes uit de zee natuurlijk op heel wat plekken eten, maar wij geven je alvast 3 mosseladresjes mee waar ze net een tikkeltje beter smaken dan ergens ander? Noem het een combinatie van locatie, vakkennis en de beste mosselen op de markt. Alvast veel smulpret!

4 Mosseladresjes

Plaasj Kaffee
Antwerpen

Linkeroever mag dan een onderschat stukje Antwerpen zijn, je kan er wel in een geweldige setting mosselen eten. Het Plaasj Kaffee, gelegen aan het ‘strand van Sint-Anneke’ biedt niet alleen een geweldig zicht en een groot terras, je eet er ook mee van de beste mosselen in Antwerpen. Van natuur, over Italiaans of zelfs Thais, de keuze is hier enorm. Ben je een kleine mosseleter? Perfect dat staat er een potje van 900 gram op jou te wachten. Op zoek naar wat vakantiegevoel in de stad, dan zit je hier op je plek. De kaart is ontzettend uitgebreid, dus ook als je geen mosselen lust vind je vast hier je ding.

470279_446621102033308_1337181072_o

’T Hof van Oranje
Oost-Vlaanderen

Hip en trendy zijn woorden die niet onmiddellijk met deze zaak gepaard gaan, maar overheerlijke mosselen vind je hier wel. Deze brasserie dateert uit al 1959 en je proeft er van de beste Zeeuwse mosselen met verschillende bereidingen.

 

De mosselbeurs
West-Vlaanderen

In Oostende vind je De Mosselbeurs. Naast de traditionele mosselen vind je hier ook meer exotische bereidingen. Maar ook liefhebbers van vis en vlees komen hier aan hun trekken. Het interieur is eigentijds en mooie zwart-wit foto’s geven de zaak wat extra cachet. Laat je zeker eens verleiden door de Oriëntale!

10289807_10152529631325050_3064249746441734990_n

Wie zijn mosselen recht van de bron wil die trekt naar het Nederlandse Philippine: de mosselstad van Nederland. Dit stadje met amper 2.200 inwoners, telt maar liefst 8 restaurants, waar mosselen centraal staan. Van gastronomisch tot eenvoudig, de restaurants zijn gevarieerd, maar allemaal hebben ze mosselen op de kaart. De lokale variant wordt trouwens geserveerd met kruiden, groenten en witte wijn. Wij kiezen er steevast voor Auberge des Moules. Het familierecept gaat er al een heel tijdje mee!

464912_322594641152048_1142129642_o

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Gin Up! Premixed gin uit een flesje

De perfecte gin die gaan we bij voorkeur drinken in het beter horeca etablissement ...

Je dagelijkse KOFFIES(C)HOT!

Hoe kan je de (werk)week beter beginnen dan met een vers shotje koffie. Of ...

Culinair leven in de brouwerij: BREW and STEW

Weet je nog niet wat doen volgend weekend? Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen (2018) ...

Hosting door Fraai