3 last minute & low budget citytrips

Wil je last minute er nog even tussenuit en ben je niet het type man dat het liefst op een strandstoel ligt of baantjes trekt in een infinity pool? Dat mag en kan, wij wel. Maar alsnog hebben we voor jullie 3 steden geselecteerd waar het heerlijk kuieren is en dat ook nog eens voor geen geld. Het hoeft niet altijd Barcelona of Parijs te zijn, toch?

Krakau
Polen

3360514904_a6f2679f6d_b

Ok, er mogen hier dan best wel wat Pools bouwvakkers rondlopen, dat wil niet zeggen dat wij niet de omgekeerde beweging kunnen maken. Krakau is dan een ideale uitvalsbasis. Niet alleen is de Vodka er spotgoedkoop, ook cultureel valt er best wel wat te beleven. Het stadscentrum staat vol mooie gebouwen, er zijn tal van leuke winkels en uitgaan kost er amper wat. Ga er gerust luxueus dineren, je betaalt er geen hol. Scoor een appartement of hotel in het centrum en trek op ontdekkingstocht. Idealiter sleep je nog een aantal vrienden met je mee, maar ook een romantische citytrip met je vriendin is hier mogelijk.

20079707508_5a7b149639_h

Onze tip: Beleef een fijn feestje in de Night Tram. Een discofeestje in een tram met een overvloed aan shotjes.

 

Dubrovnik
Kroatië

15407430506_58686ec521_k

Eén van de mooiste steden aan de Adriatische kust moet je gewoon eens bezocht hebben. Naast een geweldig centrum, vind je er ook een fantastisch strand en een azuurblauwe zee. Het kan er ontzettend druk zijn, maar dan nog vind je vast wel een plekje bij een leuk eettentje. Overnachten en eten zijn er alvast helemaal niet duur en er heerst een ontspannen sfeer die je onmiddellijk opslorpt.

27519178855_28ee97fd6e_k

Tip: Café Buza. Een drankje en een fabuleus zich, soms moet het niet spannender zijn.

 

Paphos
Griekenland

25328087040_b3d562b4bd_k

Je moet er natuurlijk geen bruisende grootstad verwachten, maar Paphos is wel ontzettend goedkoop. Deze havenstad in Cyprus telt ongeveer 33.000 inwoners en in de zomer kan het er best druk zijn. De romantische zielen komen hier aan hun trekken en als je een beetje uitkijkt en wegblijft van de toeristenvallen kan je niet veel goedkoper ciytrippen dan hier.

Tip: Ga eens mee op een Wave Dancer Boat Trip. Snorkelen in lagunes en best wel lekker eten aan boord.

22061417373_d5128a0b67_b

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Hosting door Fraai