Airbus pakt uit met een razendsnelle helikopter!

Airbus, die kennen we natuurlijk van de vliegtuigen, maar wist je dat ze ook helikopters maken. Meer nog vanaf 2019 pakken ze uit met de Airbus Racer, een pareltje waar de legendarische Air Wolf uit de serie eens achter mag komen.

Niet de snelste

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_655b

De naam Rapid and Cost-Effective Rotorcraft geeft aan dat het niet enkel om een razendsnel, maar ook een duurzaam model gaat. De Airbus Racer haalt vlot 400 km/uur, wat er dan misschien niet voor zorgt dat het de allersnelste helikopter is, maar je komt tot in de buurt.

De 2 rotors op de zijkanten zorgen voor een extra push en zorgen met hun box-wing montage voor extra lift. Verder is de Racer gemaakt uit ultralicht metaal-composiet en voorzien van 2 Rolls Royce-motoren waarvan je er eentje zonder probleem kan uitzetten. Wij hadden toch eerder een elektrische motor in een duurzaam model verwacht…

Het toestel ziet er al fantastisch uit en wij tekenen nu al in voor een proefvluchtje!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Dit is de reden waarom je vandaag nog naar Firenze wil

We zijn nog maar net terug uit Parijs en steden als Rotterdam en Londen ...

Paradijselijk wonen in waanzinnige villa op de Bahama’s

Word schandalig rijk…een uitspraak die we meermaals op ons netvlies gebrand of door onze ...

6 cocktailbars om uit te proberen!

Dat we bij Whatmatters wel een cocktail lusten bleek vast al uit eerdere artikels. ...

Hosting door Fraai