Vuistregels bij het daten van single moeders

Daten is voor veel mannen sowieso al een uitdaging, daten met een alleenstaande moeder doet daar nog een schepje bovenop. Hoewel het sommige single mannen zeker wat kan afschrikken, hebben deze dames vaak wat meer levenservaring, verantwoordelijkheidszin en kilometers op de teller. Ben je al wat ouder, dan is de kans vrij groot dat je een vrouw met een verleden en één of meerdere kindjes treft. Omdat een single moeder daten een heel andere aanpak vereist dan een schaap van 20 zonder bagage goten we dit in 5 vuistregels. Kom niet wenen en zeggen dat we je niet verwittigd hebben!

Regel 1
Je speelt kinderspelletjes, geen andere

Het idiote gedoe laat je bij een single mom maar achterwege. Mysterieus doen, spelletjes spelen en aan het lijntje houden: ze heeft er geen boodschap aan. De enige spelletjes die haar interesseren zijn Dokter Bibber en Uno. Trouwens wil je geen kinderen, begin er dan gewoonweg niet aan.
o-SINGLE-MOM-facebook (2)

Regel 2
Vergeet dat hele plannen maar

Als ervaringsdeskundigen bij Whatmatters kunnen we zeggen: kinderen en plannen gaat niet samen. Hou er rekening mee dat je een date geregeld gaat moeten verzetten, dat het niet past en dat er onverwachte zaken voorvallen. Heb je autistische trekjes als het op agendaplanning op aankomt, denk dan 2 keer na.

Regel 3
Verhalen over het stappen en stevige katers lijken futiel

Eerlijk, ze heeft wel belangrijkere zaken aan haar hoofd dan een nachtje stappen en moeten horen hoeveel je gezopen hebt. Zij kijkt thuis films – vaak al voor de 4de keer – en runt een mini-wasserij.
o-SINGLE-MOM-facebook (1)

Regel 4
De ex blijft (vaak) in het spel

We geven het maar even mee: het kind is vaak/meestal verwerkt door haar ex. Kan je dit moeilijk verkroppen, begin er dan niet aan. Je zal moeten luisteren en er mee omgaan, zo simpel is het of ze er nu wel of niet nog mee overeen komt. Je spreekt in elk geval niet slecht over hem waar de kinderen bij zijn, knoop dat in je oren.

Regel 5
Je komt op de 2de plaats

We zouden een heel verhaal over het ‘waarom’ kunnen vertellen, maar geloof ons nu maar en leg je er bij neer.
Als afsluiter geven we ook even mee, dat als de kinderen nog niet zo oud zijn, een voorkeur voor Frozen mateloos wordt gewaardeerd en geapprecieerd. Je gaat die film en ontelbare anderen héél veel moeten bekijken. Bezint eer ge begint!
 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Kijk uit met seksspeeltjes, ze houden je in de gaten!

Dat ‘Big Brother’ ons continu volgt, dat wisten we al langer, dat je voor ...

Vrouwen zijn gelukkiger bij lelijke mannen

Soms kan het lezen van een artikel, je een stevig oppepper geven. Zo lazen ...

Verbrand door de zon? Deze tips maken het draaglijker!

Hoewel de zomer pas officieel op 21 juni ons land aandoet, kunnen we er ...