Sean Dhondt, een man om jaloers op te zijn!

Als wij één kerel mogen aanduiden waarmee wij wel eens een dagje op stap willen gaan, dan is het Sean Dhondt wel! Niet omdat hij meer dan waarschijnlijk een vrouwenmagneet is, ja onze eigen vrouwen vinden hem zelfs lekker, wel omdat wij denken dat deze kerel gewoon een stoere, toffe dude is die veel te vertellen heeft. Een gevoel voor avontuur, kijk maar naar Peking Express, Rock & Roll, kijk maar naar zijn band ‘Manoeuvres’ en een kerel met een gouden hart, kijk maar naar de manier waarop hij zijn kennis en ervaring deelt met de kinderen in ‘The Voice Kids’. We troffen hem na een kort nachtje, eentje die we hem gezien zijn overdruk schema ook gewoon vol gunnen! En als je denkt dat er na weinig slaap een slechtgeluimde kerel voor ons zat, vergeet het! Een crème van ne gast, meer kunnen we er niet over vertellen…de rest doet hij hier gewoon zelf…

Peking Express-5825


Dag Sean, hoe heb je Peking Express beleefd?
Ik heb er heel lang naar uitgekeken. Een avonturen/reisprogramma presenteren wou ik al lang doen en ik was dan ook heel content dat ik dit mocht presenteren. Ik heb al heel veel shows mogen doen, programma’s mogen maken maar Peking Expres is een unicum. Een maand lang naar Azië trekken, in een productie duiken, landen als Vietnam, Laos en Cambodja doorkruisen…gewoonweg een onvergetelijke ervaring!

Pzn9HpIWRJeRzDkbhEIzwQ_thumb_6410

Hoe anders is het als presentator ten opzichte van deelnemen aan dit fantastisch programma?
Tgoh ja… Zij zijn uiteraard aan het racen om eerst aan te komen en de proeven te mogen spelen, terwijl wij racen om ook werkelijk aan de finish te staan als zij aankomen en niet omgekeerd, om maar een voorbeeld te geven. (lacht) Ondertussen nemen wij dan ook presentaties en videoboodschappen op, doorlopen de proeven, etc. Als presentator leef je sowieso mee met die kandidaten omdat je het net iets makkelijker dan hen hebt. Zij moeten liften, proeven spelen en zijn ’s avonds stikkapot. Wij ook, maar terwijl wij naar ons gegarandeerd hotel vertrekken moeten zij nog de nacht in op zoek naar een slaapplek en wat eten. Dat is echt niet te onderschatten. In het begin zei ik ook meteen dat ik er ook aan zou meedoen, tot het moment ik het zelf allemaal zag. Dan ben ik blij dat ik eten en een goed bed heb om te slapen. (lacht) Pas op, ook wij zijn met de crew meestal tussen 5u en half 6 ’s morgens opnieuw de baan op maar voor hen is het toch nog zwaarder. We zijn er ook niet altijd bij hé. Zij zijn afzonderlijk aan het racen, maken avonturen en tegenslagen mee. Wij worden wel op de hoogte gehouden waar de teams zitten, waar ze, soms in ‘the middle of nowhere’ gestrand zijn,… . We beleven het dus wel echt in real-time mee!

sJ7rZvtbQgiVGI63Dq3xWg_thumb_640b

Wat is zowat het zotste dat je daar hebt meegemaakt?
Het zotste? Een aaneenschakeling van prachtige landschappen, monniken op brommers in oranjegewaden,… het is gewoon een heel andere wereld. Wat ik echt cool vond en me altijd zal bijblijven is het moment we ergens aankwamen op een groot grasveld, ergens in Na Phat, Vietnam, waar de plaatselijke bevolking de traditioneel jaarlijks volksspelen speciaal voor ons opnieuw hadden opgebouwd. Heel het dorp stond verzameld op het grasveld en er werden authentieke volksspelen gehouden, ‘Tik de geit’, of met eieren gooien naar een houten waterbuffel, bewoners die achter kraampjes eten en drinken begonnen uit te delen, fantastisch gewoon! Normaal is het de bedoeling als productie dat je dit allemaal zelf organiseert, hier kwam het van de mensen zelf…echt een heel schoon moment. We werden achterop een scooter gezet, reden over een smal bruggetje van een paar honderden meters lang en kwamen toen toe…als je dan de vlaggen van Peking Express ziet wapperen en je ziet al dat volk je hartelijk verwelkomen….echt machtig! Dat is echt één van de redenen waarom ik dit wou ervaren!

Xl78gHIZSmyNGwGjjXMRww_thumb_640c


Naast Peking Express kennen we je ook van ‘The Voice’…wat ligt je het beste daar…als presentator of als coach, en waarom?
‘The Voice ‘als presentator doe ik niet meer, Ik heb het drie jaar gedaan. Het was leuk, maar ik snakte naar meer. Als coach voor ‘The Voice Kids’ heb ik nu mijn derde seizoen achter de rug en dat lag me veel meer. Ik kon daar echt mezelf zijn. Ik liet mij verrassen door de fantastische stemmen. Ik begeleid die kinderen ook zo goed ik kan. Met mijn ervaring die ik bezit en in gedachten de vragen die ik vroeger als beginnend muzikant ook had kon ik wel wat betekenen. Die kinderen konden me heel oprecht enthousiasmeren, soms ontroeren,…. Ik voelde me er als coach heel hard op mijn gemak.

kEUxLlo2QaW1OHBluwoAuQ_thumb_6411

Welk programma zou je graag presenteren of maken? En met wie?
Hmmm, ‘Peking’ stond echt wel bovenaan mijn lijstje. Wat ik wel nog heel graag zou willen maken is iets rond tattoos. Er zijn heel veel shows over ‘tattoo art’ momenteel. Ik zou dan ook heel graag een Vlaamse versie maken. Landen afreizen, met mensen gaan praten, bijvoorbeeld jongeren die hun ouders gaan inlichten en weten dat ze bijna letterlijk zullen onterfd worden,… . In sommige landen is het ook gewoon nog illegaal. In Zuid-Korea bijvoorbeeld mag je enkel met een doktersdiploma een tattoo zetten. Wie gaat er na zoveel jaren studeren nog tattoos zetten? Dan kom je snel in de ‘underground scene’ waar die dingen illegaal gebeuren. Dat zijn de verhalen die ik wil beleven en brengen. Mocht ik iemand kunnen meenemen als co-host.. Mijn vrouw Allison? Lijkt me te gek en oneindig interessant om samen die tattoo culturen, en de stigma’s die er nog steeds op rusten, in te duiken en dat op een erg pure manier in een soort van docu-serie te gieten. We zijn beiden alvast enorme liefhebbers van straffe tattookunst. Eind juni presenteer ik trouwens ook de ‘Ink media tattoobeurs’ in Hasselt. We spelen er ook met Manoeuvres, mijn band. Ook de tattooconventie in Brussel wordt elk groter en groter. Een duidelijk teken aan de wand dat steeds meer en meer mensen serieus met het fenomeen bezig zijn.

gDOVVYiYTx2oG9kKsPe6tg_thumb_640a

Even naar het verloop van je carrière…Alles lukt voor Sean, gevolg van hard werk of puur op talent? (Presenteren, zang, drummen,..)
Goh, “àlles lukt” is sterk uitgedrukt. Elke carrière heeft z’n ups & downs, zo blijf je groeien.. Maar euh, om op je vraag te antwoorden: beide denk ik! Alleen talent hebben en er niet voor werken, dan blijf je ook ter plaatse trappelen. Het is een cliché maar waar! Ik vind dit trouwens een heel schoon compliment Jens, ik neem het echt ter harte! Wat ik fijn vind, is hoe mijn professionele leven tot nu toe is gelopen. Ik ga zeker niet zeggen dat het vanzelf is gegaan, maar ik ben wel van het één in het ander gerold. Dat is ook heel spontaan gebeurd. Ik ben op mijn zes jaar begonnen met piano en notenleer, later ben ik dan beginnen drummen en wilde ik muzikant worden. Na in talloze bandjes te hebben gespeeld, lukte het met Nailpin rond m’n 21ste voor het eerst om écht vanonder de kerktoren uit te komen, platen uitbrengen en touren enzo. Voor ik het goed en wel besefte, zat ik op de trein naar het conservatorium in Rotterdam waar ik drum studeerde. Op diezelfde trein kreeg ik een berichtje van TMF met de vraag om een screentest te doen. Het was in mij nog niet opgekomen om VJ te worden. Goed, we gaan het proberen dacht ik bij mezelf en we zien wel. Met nul ervaring ging ik er mijn ding doen en als ze het goed zouden vinden, zou het een leuk zijsprongetje naast mijn muziek betekenen. Ik was er dan ook niet zenuwachtig voor. Nu zijn we 12 jaar verder en ik maak nog altijd televisie. Zo liep het twee jaar geleden ook met Qmusic. Ze vroegen of ik geen radio wilde komen maken. “Heb ik er tijd wel voor?” “Wil ik dat wel doen?” waren de vragen die meteen door mijn hoofd spookten. Toen ik hoorde dat ik zelf het programma in elkaar mocht steken, dat er bands live konden komen spelen, dat er tijd was voor langere gesprekken met muzikanten, vond ik het interessant genoeg om m’n tanden in te zetten.

Maar om op dat schoon compliment van jouw terug te komen…merci alvast, maar ik heb nu de luxe dat ik ondertussen kan kiezen wat ik wel en wat ik niet doe. Net dat maakt dat het nu ook oprecht overkomt. Presenteren en televisie maken waar je echt achterstaat heeft hier dus wel een invloed op.

4+ZV%mc2RfWzg+hKLNWkXA_thumb_640f

Over tijd gesproken…is er nog tijd voor jezelf?
Euh ja! Ik probeer daar echt een goede balans in te vinden en er op te letten. Ik heb een heel onregelmatig schema. De meeste mensen werken maandag tot vrijdag van nine to five en weten dat ze binnen enkele weken of zelfs maanden ook in het weekend vrij zijn. Dat werkt bij mij natuurlijk anders. Ik kan veel minder dingen plannen. Dat heb ik wel geleerd ten opzichte van vroeger. Toen plande ik alles vol maar tegenwoordig probeer ik toch 1 à twee dagen per week echt vrij te plannen. Verder plan ik wel eens een citytripje ofzo. Ik heb ook net geboekt om in september samen met mijn vrouw een vriend in Nashville te gaan bezoeken. Ik kijk er al naar uit. Dan weet je waarvoor je gaat werken! (Lacht)

kEUxLlo2QaW1OHBluwoAuQ_thumb_6411

Hoe ijdel ben je?
Niet meer of minder dan andere mensen. Thuis of zoals nu, na een nachtje uit, ben ik alles behalve ijdel. Dan vind ik het net fijn om er ‘slonzig’ bij te lopen. Tuurlijk, maak ik me wel eens wat chiquer en wil ik er ook wat goed uitzien als ik op stap ga of naar een feest moet. Maar als je voor televisie werkt, krijg je zelfs als man telkens make up op je smoel gesmeerd en dat maakt dat ik het in mijn vrije tijd, als het niet moet, aangenaam vind gewoon iets comfortabel aan te trekken en me er voor de rest niet te druk in te maken.

Wat versta je onder luxe?
Luxe is de financiële middelen en de tijd hebben om te reizen en lekker te gaan eten, iets waar ik graag geld aan uitgeef!

WvIj98ylTqSD+bZQe%EwtA_thumb_6407

Wie niet…heb je een tip? Waar ga je graag eten?
Dat hoeven geen dure dingen te zijn. Wel vaak in Antwerpen. Ik ken er een fijn restaurantje dat gerund wordt door twee iets oudere dames. Zij wilden een nieuwe weg inslaan en hebben met heel veel liefde een restaurant geopend, “Rosenobel”. Heel eerlijk voedsel. Je gaat een bord halen en legt erop wat je wil. Je laat het wegen en dat betaal je. Ze hebben ook vegetarische en zelfs vegan gerechten, twee of drie verse soepjes en lekkere desserts.  Mijn vrouw moet bijvoorbeeld glutenvrij eten en daar is er voor ons beiden gewoon heel veel keus, én het is superlekker!

Over je vrouw gesproken, je hebt gewoon een heel knappe vrouw…

Merci!

V%s+1JHZQ52vKV5VJXZiJw_thumb_6412

En nu we het even over relaties hebben…wat moet een man doen om een relatie/huwelijk spannend en vooral goed te houden?
Elkaar niet versmachten en ruimte geven. Je kan en moet veel dingen samen doen maar tegelijk moet je ook dingen los van elkaar kunnen doen. Ook de seks moet goed zitten, zelfde lichamelijke behoeftes enzovoorts. En euh.. verder gewoon wat simpele dingen. Elkaar meenemen in elkaars wereld, je laten meenemen in haar of zijn interesses en zo elkaar uit de comfortzone halen. Dat was vooral ook heel interessant met Allison in het begin van onze relatie. Zij is Amerikaanse en is als Californische opgegroeid in een andere cultuur. Weliswaar een cultuur die wij heel goed kennen van televisie enzo. Toch heeft zij een andere soort humor, kijkt zij op een andere manier naar het leven. Dat interesseerde mij en zorgt voor extra vuur in onze relatie.

fb+2TJAhS8GtECBSjmw_thumb_6406

Wat zijn je ambities nog?
Op korte termijn?

Daar zullen we al mee beginnen…

op 9 juni brengen we met Manoeuvres een nieuwe single uit. De clip is ondertussen ook opgenomen. Zo kunnen we voor het najaar weer wat shows boeken. Deze zomer ben ik ook op alle festivals, bands interviewen voor At The Festivals op Q2.

En op iets langere termijn?

Met de band zou ik graag een album uitbrengen. Ik schrijf alles zelf, maar ben geen snelschrijver. En het moet ook tussen al mijn andere projecten gebeuren. Een tweede seizoen Peking Express zie ik ook zeker zitten. En verder.. Voor de rest…’Day by Day jong’!  (Lacht)

Ok, hou ons op de hoogte. Maar voor we hier afronden hebben we nog een paar heerlijke quickies…ben je er klaar voor?
Shoot!

Yw%kqXtKSDaGwqdBpedTVQ_thumb_6409

Josje of Laura?
Hahahaha, allez jongen! Dat is echt gemeen! Hoe kan ik daar nu tussen kiezen? Dat kan en mag ik gewoon niet doen! Next!

Muziek of presenteren?
Muziek maken!

aFwJpLwDQZ6aL75pDf9ZKQ_thumb_640e

Peking expres of de voice?
Euhhhh…Peking Express!

Mainstage Werchter of programma met 2 miljoen kijkers?
Tgoh…MainStage Werchter met Manoeuvres…Ik heb het ook kunnen doen met Nailpin en dat zou ik nog wel eens willen overdoen!

dVGD490CRKCa%awTg14ofA_thumb_640d

‘De Schuur’ leest mee! Wij komen alvast zien. De voorlaatste dan…mijn volgende tattoo wordt..?
Een skarabee  op mijn linker voorarm!

Deze vrouw is mijn ultieme natte droom…
Allison, die zit hier naast mij dus wat wilde dat ik zeg? (Lacht) Als we elkaar nog is op café zien, wil ik de rest nog wel is vertellen! 🙂

Twee dagen in de week was je vrij niet? Wij kunnen! In ieder geval een dikke merci dat we je mochten storen op een vrij moment en alvast heel veel succes met de band, de ambities, dromen en vooral nog heel veel gelukkige jaren met je knappe vrouw! Wij blijven het alvast volgen en neen, niet in de boekskes…wij doen het via Instagram of via de band

Peking Express-7417