Op spirituele roadtrip naar het Nirwana met Sadja Faili

Af en toe krijgen we te horen dat we niet multicultureel genoeg zijn, maar geloof ons, dat ligt niet aan ons. Toen we de kans kregen om naar Utrecht te trekken en Sadja Faili aan de tand te voelen twijfelden we dan ook geen moment. Niet alleen is ze een heerlijk voorbeeld van multiculti, ze is ook nog eens model. Maar daar stopt het niet. Ze is thuis in spiritualiteit, start er binnenkort een blog over en is dan ook heerlijk zen. Wij trokken de grens over, belanden in het Nirwana en kwamen psychologisch leeg terug. In vergelijking met dit gesprek is een GOA-feestje een wandeling in het park. Maar het was het meer dan waard! Lees het gerust zelf!
Hoi Sadja, wie ben je, wat doe je, wat drijft je?
Ik ben Sadja Faili, woonachtig in Utrecht, 27 jaar, afgestudeerd in sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ik verdien mijn kost als hostess, model en (semi) actrice. Door werkervaring op te doen naast mijn studie ben ik hierin gerold. Momenteel volg ik ook diverse cursussen aan Coursera, een online platform waar Universiteiten wereldwijd verschillende cursussen aanbieden over bijna ieder onderwerp, op het gebied van content strategy, marketing, social media en Tibetaans boeddhisme. Dit doe ik omdat ik bezig ben met voorbereidingen voor een holistische lifestyle blog waar ik zo dadelijk meer over ga vertellen.
19478533_10155362516302629_1966174093_o
Tibetaans boeddhisme begot en wij maar denken dat alleen monniken in oranje kleedje zich daarmee bezighielden. Soit, Sadja ben je al lang model?
Ik werk nu ongeveer 2,5 jaar (bijna) fulltime als hostess en commercieel model en sinds het begin van dit jaar doe ik ook acteeropdrachten. Tijdens mijn studie werkte ik af en toe ook als hostess of model, maar hield ik mij vooral bezig met studeren en feesten. Ik heb daarnaast ook bijna 2 jaar in mijn vrije tijd geblogd, maar nog op beginnersniveau. Ik wil nu graag dit naar een hoger niveau tillen met mijn upcoming blog ‘Humana Spirit’.
Lap, weer een concurrent erbij! Veel succes alvast. Maar wat we echt willen weten wat trekt je zo aan in dat modellenwerk?
Modellenwerk is eigenlijk altijd al een passie van mij geweest. Als klein meisje poseerde ik al in de ‘achtertuin’ om mijn modellenambities na te jagen. Vooral vanwege mijn kortere lengte, ik ben 1.65, wil ik super graag bewijzen dat kleine meiden ook mooi kunnen zijn. Mijn doel is om het schoonheidsideaal te veranderen. Esthetica komt niet voort uit maatstaven, maar uit talent en uitstraling. De reden dat ik begonnen ben met acteren is omdat ik via modellenwerk in aanraking ben gekomen met rollenspellen die ik tijdens commerciële shoots moest uitvoeren. Ik ben hierdoor erachter gekomen dat ik acteren heel leuk vind! Op een gegeven moment werd ik ook gevraagd voor commercials en bedrijfsfilms en toen besloot ik om een filmacteren cursus te volgen. Mijn volgende stap is om in een mooie filmproductie te spelen.


Daar dromen wij ook al lang van, alleen we schijnen geen talent te hebben en niemand belt ons… En waarom bloggen? We garanderen je: daar valt niets mee te verdienen?!
De reden dat ik wil gaan bloggen is omdat ik erachter kwam dat met de opkomst van social media het internet steeds een belangrijkere rol is gaan spelen in de maatschappij en daarom een heel mooi medium is om een doelgroep te bereiken. Bekende fashionbloggers zoals Anna Nooshin en Negin Mirsalehi zijn een grote inspiratiebron voor mij, zij hebben bewezen dat er ook andere manieren zijn om je brood te verdienen en hebben het internet gebruikt als middel om hun droomleven te leiden.
Ok Ok, helder! Maar laat ons spiritualiteit dan toch een niche noemen die niet iets minder voor de hand ligt nee?
Met de jaren heb ik een grote interesse gekregen in persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik ben mij hierin ga verdiepen en dit heeft geresulteerd in het ontdekken van een nieuwe passie; het schrijven van spiritueel filosofische gedichten en (blog)artikelen over persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot psychologie en spiritualiteit. Het is mijn droom om mijn modellen ambities met mijn schrijf ambities te combineren en dit vorm te geven in multimedia content om jonge moderne vrouwen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit wil ik doen door hen te inspireren een holistische leefstijl te leiden en hierdoor bewuster te gaan leven, maar ook bewuster te gaan consumeren! Aangezien consumptie een belangrijke factor is die productieprocessen wereldwijd kunnen beïnvloeden. Ik wil mij vooral gaan richten op onderwerpen zoals meditatie, yoga, sustainable fashion, natural cosmetics, organic food, en holistic (alternative) travel en events. Hierbij ga ik (spirituele) fotografie, video en tekst inzetten om mijn boodschap te verkondigen.

Als je eens vrij humoristische reisgezellen nodig hebt: wij kunnen! Sadja, hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik ben ambitieus, speels, perfectionistisch, nieuwsgierig, open en altijd op zoek naar avontuur. Mensen noemen mij soms grappig, maar ik ben bloedserieus. Ik snap grapjes geeneens, tenzij het een hele goede zijn.
O je begrijpt ons, super! Ongetwijfeld ga jij ons ook van onze sokken blazen met een waanzinnig levensmotto?

‘’We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts, we make the world’’.  ~ Buddha

Waarom hadden we al een donkerbruin vermoeden dat vriend Buddha hier zou opduiken… Waarom moeten onze lezers je volgen op de social media?

Ik ga geen verkooppraatje houden, maar als mijn ideeën je nieuwsgierigheid hebben gewekt, schroom niet!


Owkayyyyyyy! Ander vraagje Sadja kan zoveel (spirituele) wijsheid ook een man aantrekken? Kortom: heb je een vriend?
Ik heb nog niet officieel een vriend, maar heb wel een een leuke man ontmoet waar ik regelmatig contact mee heb.
O, zo doe je dat tegenwoordig! Ben je makkelijk te verleiden?
Intelligentie, charme, spirituele interesse en naar mijn verhalen luisteren wil weleens helpen 😉 Wat een uitdaging kan zijn voor sommigen….
Bwah, wij zitten hier nu toch al dik een half uur en we zijn nog wakker, dus het valt wel mee! Heb je ook nog favoriete plekjes in Utrecht?
Ik ga het liefste naar mijn stamkroeg in Utrecht ‘Het Hart’ op de voorstraat. Voorheen ging ik graag regelmatig naar technofeestjes in Utrecht en Amsterdam, maar ik ben nu op dieet. Mijn favoriete zonde? Drugs gebruiken op een after, ik ben het nog steeds niet helemaal verleerd. Sorry mama en papa.

Dit hebben onze jeugdige lezers NIET gelezen! Past dat wel in een dieet? Soit, de laatste Sadja want hier moeten we even van bekomen. Wat zijn je plannen nog?
De wereld veroveren met mijn blog en Youtube kanaal, in een Arthouse filmproductie spelen, een muziekalbum uitbrengen. Maar dat stel ik nog even een aantal jaartjes uit tot ik de tijd kan vinden om eerst piano te leren spelen en goede songteksten te leren schrijven. Ik zing nu alleen als hobby, dat was ik nog vergeten te vertellen, ook dat is een grote passie van me J.
Nou dat is een hele boterham. We wensen je het alvast toe!
Wil je Sadja volgen, beelden van haar modellenwerk aanschouwen en/of meegenomen worden op een spirituele trip naar het Nirwana? Dan kan je haar volgen op Facebook, Instagram en binnenkort via haar blog ‘Humana Spirit’ natuurlijk.  
O ja, als laatste levenswijsheid: Don’t do drugs! Zo wij hebben onze vaderlijke plicht ook weer gedaan!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Puur, enthousiast en razend knap…Eva Vanoppen heeft het allemaal

Met een openingszin hoeven we niet af te komen bij de knappe Eva. Maar ...

Rosa Nelly, een echte Milanese Black Beauty

Ze brengt wat kleur in je leven… Black Beauty? We hebben het niet over ...

Casting Call Miss Ocean Couture by Whatmatters: Efka Goovaerts

12 kandidates zullen strijden om het felbegeerde kroontje van Miss Ocean Couture by Whatmatters. ...

Hosting door Fraai