Met deze 10 regels ben jij de koning van het openbaar vervoer

Wij werken en/of wonen en werken in Antwerpen. Het hoeft dan ook geen betoog dat wij de laatste weken vooral hebben stilgestaan in en rond onze stad. Antwerpen is stad en de rest is parking? Wij hebben alvast de indruk dat Antwerpen vooral één grote parking is, soit! Gelukkig zijn er alternatieven, zoals de stadsfiets maar dan stuiten we op een eerste probleem…wachttijd! Ondergetekende probeerde eens het openbaar vervoer en ook dit was niet echt een succes. Ik schoof niet door, werd vies bekeken toen ik met mijn 1m89 niet de bovenste rail vasthield en toen ik riep dat de tram helemaal vol zat en de mensen die wilden opstappen tegenhield en aanmaande om de volgende tram te nemen, werd ik vijand nummer 1. Ik had blijkbaar nog veel te leren. Gelukkig zijn er een aantal regels die van jou een koning ipv staatsvijand nummer 1 maken…een overzicht!

tram
1 Het is alleen toegestaan een andere man te helpen met zijn bagage als hij erg bejaard is. Eén uitzondering mag gemaakt worden indien hij meer dan 3 zakjes in zijn handen heeft en dreigt flauw te vallen.

2 Dit geldt niet voor vrouwen, haar mag je altijd jouw hulp aanbieden zelfs als ze een niet al te grote tas draagt. Je bent een gentleman, toch? Doe dit niet als ze alleen een handtas draagt, tenzij je erg kickt aanzien te worden als de volgende Jani Katzaltzis.

3 Je bent dé Koning als je in éénzelfde tred opstapt, je kaart tegen de automaat haalt zonder een vorm van vertraging of aarzeling in je passen. Ben je echt getraind en kan je de kaart tegen de automaat halen met de no-look-look en kijk je tegelijk op dat moment alle andere passagiers die je passeert diep in de ogen, ben je een echte Keizer!

4 Mensen boven 1m80 houden vast aan het bovenste deel van de rail, kleinere mensen aan het middelste. Niemand heeft zin in uitgerekte okselvijvers, laat staan de geur die sowieso al dikwijls niet te harden is op de bus of tram.

5 De man of vrouw die zijn rugzak op de stoel naast hem/haar laat liggen in een volle trein is een vijand van de staat.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_64df

6 Je stoel afstaan aan een oudere dame is schaatsen op dun ijs en wel om twee redenen.  Eén, jij bent de Koning dus verdient een zitje en twee, de dame in kwestie zal zich beledigd voelen daar ze zich door jou bekeken werd als ‘oud’.

7 Probeer grote rugzakken te vermijden. Niet alleen word je in tijde van terreur door iedereen aanzien als een potentiële terrorist, je behoort gelijk in dezelfde categorie als iemand die heel hard niest tijdens een griepepidemie.

8 Eten op bus of tram mag! Maar alles wat warm is of een verschrikkelijke geur verspreidt (ja, die curryrollen van de Panos!), mogen nooit genuttigd worden in een overvolle bus of tram.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_64de

10 Het is wel degelijk toegestaan om na negen uur ’s avonds een gesprek te beginnen met een wildvreemde, maar alleen wanneer jij of jullie allebei dronken zijn. Doe je dit in nuchtere toestand ben je gewoon een weirdo!
Veel succes morgenvroeg!

4Z9MReGZRZiNjUKQYE22Yg_thumb_64e0
Foto’s: 

– FB Belgische Monarchie
– Pinterest

tcoc

You May Also Like

De nieuwste Nike van Kobe Bryant

Sneakers, je kunt de nieuwe modellen simpelweg niet bijhouden. Ons credo om te selecteren ...

Whatmatters Real Estate: Dit is het nieuwe stulpje van Lebron James ($23.000.000)

Een nieuw team…een nieuwe woonst Logisch…want alle dagen het woon-werkverkeer tussen Cleveland en L.A. ...

Helemaal weg van Antonio!

‘Zonder groots te denken komen je nergens’, een stelling die we bij Whatmatters met ...