Maak kennis met de Porsche 911 Turbo S Exclusive

Hoewel ik zelf niet verder kom dan een Volvo en Jens tegenwoordig grote sier maakt met een BMW X5, zijn we beide fan van Porsche. Twee keer raden wie eerder een Porsche onder zijn gat gaat hebben…

Maar 500 stuks

Soit, hoewel het bij mij dus bij dromen zal blijven, kan ik toch helemaal wegdromen bij de nieuwe Porsche 911 Turbo S Exclusive. Nu ja, nieuw, het model gaat al wel wat langer mee natuurlijk. Deze 911 is de krachtigste die tot nu toe op de markt verschenen is en zal zeer zelden op de wegen te zien zijn. Van dit 600 pk tellende raspaardje worden er maar 500 gefabriceerd.

139220-p17-0549-a4-rgb

Dit met de hand afgewerkte model met een koppel van 750 Nm sprint naar 100 km/u in 2.9 seconden. De topsnelheid ligt rond de 330 km/u. Pittig!

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-6-e1496918371599

Koolstofkeramische remmen, Porsche Dynamic Chassis Control, Porsche Active Suspension Management en het Sport Chrono Pack: het is allemaal voorzien om dit beestje te temmen.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-11

De Golden Yellow kleur van dit model heeft een zwarte streep, wat wel een heel stoere uitstraling geeft. Verder worden ook een nieuwe achterschort, luchtinlaat en uitlaatlijn voorzien.

Binnenin de Porsche vind je een genummerd plaatje, dat de exclusiviteit onderstreept. In de stoelen vind je 2 Golden Yellow strepen en de passagiersstoelen zijn ook sportstoelen met een dubbele laag geperforeerd leer. Alsof de wagen nog niet genoeg is krijgen de kopers er ook nog eens een exclusief horloge bij dat afgestemd is op de karakteristieken van de wagen.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-3

Porsche-911-Turbo-S-Exclusive-Series-2017-extra-foto-002-1440x810

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Whatmatters Roadtest: Fiat 124 Spider S-Design

Zelfs bij koud weer! Een weekje voor we naar Turijn afzakten om de nieuwe ...

Vergeet Motorcross, hippe dudes gaan voor Vespacross!

Tenzij je Stefan Everts heet natuurlijk… Voor zij die Stefan Everts niet kennen, dit ...

Bugatti maakt zijn Chiron nog sneller met deze 'sportieve' versie

Gruwelijk, monsterlijk, een echt beest…beter kunnen we de nieuwe en speciale uitvoering van de ...