Komt Android oprichter met een iPhone killer?

Dit zou zo maar eens kunnen! Andy Rubin was een van de oprichters van Android en nadat hij drie jaar geleden het grote kleurrijke Google verliet, is hij helemaal terug. Afgelopen drie jaar zette hij zijn tanden in een eigen ontwikkelde smartphone, die de niet onaardige naam Essential Phone meekreeg, en deze telefoon is gewoon ronduit verbluffend.

Het bedrijf van Andy Rubin, Essentiel, gaat te werk vanuit 6 leidende overtuigingen:

  1. Devices are your property. We won’t force you to have anything on them you don’t want.
  2. We will always play well with others. Closed ecosystems are divisive and outdated.
  3. Premium materials and true craftsmanship shouldn’t be just for the few.
  4. Devices shouldn’t become outdated every year. They should evolve with you.
  5. Technology should assist you so that you can get on with enjoying your life.
  6. Simple is always better.

En wat is dan het gevolg? Een Android-smartphone (hij blijft vasthouden aan zijn roots) met krachtige hardware, een groot scherm en enkele opvallende features. Zo loopt het scherm loopt volledig door tot aan de bovenkant met uiteraard, Instagrammers onder ons, een echte selfiecamera.

Verder kan de telefoon tegen een stootje. Hij is namelijk gemaakt uit een combinatie van keramiek en titanium. Achteraan vind je een dubbele 13 megapixel-camera waarbij de tweede sensor monochroom is en wordt gebruikt om meer licht op te vangen. Bij Apple worden ze bij het horen hiervan al lichtjes zenuwachtig.

En dan moet het vetste nog komen, de magnetische connector, waardoor je extra accessoires kunt aansluiten. Kortom, de telefoon is semi-modulair. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een speciale 360-graden-camera of een oplaaddock. Wat we wel niet terugvinden is een koptelefoonaansluiting, maar er wordt wel een adapter meegeleverd om je oortjes aan te sluiten op de usb-c-poort.

Binnenin beschikt de Essential Phone over de Snapdragon 835-chip, wat volgens kenners de beste in zijn soort is. Daarnaast is er is 4GB werkgeheugen aanwezig, plus een 128GB aan opslagruimte…dat zijn veel foto’s en filmpjes…

Nu het slechte nieuws! Dit is niet de prijs want met zijn 699 dollar is dit zeker geen dure aangelegenheid in vergelijking met zijn concurrenten. Wat dan wel? Voorlopig is dit hebbedingetje enkel te verkrijgen in de VS. Of het ook de Atlantische Oceaan zal oversteken is helaas nog niet geweten!

Bron: Esquire

You May Also Like

Stijlvol je webcam afschermen? EyeLock!

Waarom je in godsnaam de webcam van je laptop zou afplakken? Om hackers geen ...

Deze Bugatti Chiron kan jij wél betalen! (met dank aan Lego)

Haal het kind in jou terug boven! Tenzij je Rockefeller of de grote baas ...

Bruut geweld! Dit is de duurste Harley ever!

Het hoeft niet altijd op vier wielen te zijn!  Terwijl wij eigenlijk wel dromen ...