Knap en eerlijk ding ontrafelt leugens van Instagram

Niets is wat het lijkt! Zijn die knappe babes waar wij ons op verlekkeren op Instagram echt wel knappe babes? Lees als…hoe zouden ze eruit zien moest je ernaast wakker worden? Hebben ze altijd dat bruine getinte kleurtje? Geloof jij nog de hashtag ‘#Nofilter’? Is dat strakke kontje op Instagram van dezelfde hoogstaande kwaliteit dan datgene waar ‘irl’ billenkoek op gegeven wordt? Jammer genoeg is er maar één antwoord…NEEN! De Nederlandse fitnessblogger Imre Çeçen doorprikt de mythe en licht een tipje van de sluier op met foto’s die ondertussen de halve wereld rondgingen.

https://www.instagram.com/p/BVMUTUwA2Qf/?taken-by=imrececen

Ingetrokken buiken, gephotoshopte billen, ‘hot dog legs’ oftewel slanke, zongebruinde benen bij voorkeur aan een strand of een zwembad, niets is wat het lijkt. Die slanke benen bijvoorbeeld liggen nooit plat op het strand of de zwembadrand, maar worden stiekem altijd een beetje omhoog gehouden.

https://www.instagram.com/p/BU6SIr4gQ1P/?taken-by=imrececen

“Hoe komt het toch dat normale benen plots de afmetingen van Texas krijgen als je ermee op een stoel gaat zitten?” merkt ze terecht op. “Je benen liggen op een oppervlakte, natuurlijk worden ze groter. Dat betekent niet dat je dik bent. We hebben gewoon geen enkele voeling meer met de realiteit omdat we alleen maar ‘hot dog legs’ zien op internet. Daarom heb ik deze vergelijkende foto genomen en ik denk dat ik er een hernia aan overhoudt, zoveel moeite was het om de linkse foto met de slanke benen en de ‘thigh gap’ te maken. Ik moest mijn rug buigen, mijn benen optillen (serieus werk voor mijn buikspieren!) en ik moest op het randje van het zwembad zitten zodat ik er bijna afviel en mijn camera bijna verdronk voor de perfecte foto. Dat is de waarheid achter de zwembad-hotdog-foto’s. Ik zit liever zoals op de rechterfoto terwijl ik van een echte hotdog geniet.”

https://www.instagram.com/p/BT6Hduig7Gf/?taken-by=imrececen

En dat deze Nederlandse ook succes boekt met haar onbewerkte foto’s is maar een statement. Met 265K aan volgers is deze knappe Nederlandse met Turkse roots erin geslaagd misschien wel het meest gevolgde ‘eerlijke’ meisje op Instagram te zijn. Wij zijn alvast fan!

https://www.instagram.com/p/BUjcf84Ae6e/?taken-by=imrececen
 
 

You May Also Like

Daarom zijn de Kroatische voetballers de echte helden van het WK!

Ze schenken hun premie van 23,6 miljoen Euro aan een goed doel! Ze veroverden de ...