KEREL-bier herrijst uit het graf!

Kerel-bier, voor echte mannen!
In de loop der jaren zijn er heel wat biermerken op de markt gekomen, maar er zijn er ook heel wat verdwenen. Nu maakt het KEREL-bier zijn comeback en dat verdient wel wat aandacht. In het Waasland – waar ooit nog een wolf ronddwaalde – ontstond reeds in 1867 dit biertje en Brouwerij VBDCK geeft deze klassieker nu een nieuwe toekomst.
20170531_VBDCK_reportage_1485

Heel wat te beleven

In de gloednieuwe brouwerij geeft de familie De Cock echte kerels de kans om te proeven, te overnachten en zelfs in het bier te drijven. Sinds 2015 is de brouwerij in handen van deze familie en kreeg ze een volledige make-over. Bovendien vonden ze ergens verborgen in de kelder een flesje, dat ze lieten analyseren waar nu het KEREL-bier uit voortkomt. Dit iconische bier zag in 1908 het levenslicht en ondertussen brouwt de familie verschillende varianten. Stuk voor stuk spannende en eigenzinnige bieren die vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn in de horeca, gespecialiseerde handelszaken en via de webshop.
VBDCK_ZWAREJONGENS_BOTTLE_STOUT
Woon je toevalligerwijs in Tielrode dan heb je geluk! Je krijgt dan immers van de brouwerij een gratis KEREL-paspoort, goed voor een levenslange korting. Wij overwegen alvast een verhuis!
Naast de brouwerij vind je op het domein ook een B&B met 7 kamers en een luxe suite, waardoor je na het proeven niet meer naar huis moet zwalpen. Er is trouwens ook een ‘hop floating’ bad voorzien waar je drijft in de hop en geniet van een levensnoodzakelijke R.E.S.T therapie.
20170531_VBDCK_reportage_1015 (1)
Ook ballonvaarten, feesten en vooral proeverijen zijn mogelijk bij VBDCK. Vervelen zal je je er niet doen.
Meer weten over dit biertje en de brouwerij? Neem een kijkje op de site, Facebook en Instagram!
VBDCK_ZWAREJONGENS_BOTTLE_GLAS_SAISON
 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

3 prijswinnende Nederlandse biertjes!

Toen we recent in de grap van Heineken trapten en hun 1 april bericht ...

Een sappig stukje vlees aan huis? Gustor Meat Boutique

Tegen een sappig stukje vlees zegen we geen nee bij Whatmatters, dat is al ...

De 10 best betaalde Belgische voetballers

Nu konden we zelf ook wel een beetje voetballen in onze jonge jaren, heel ...