Isle of Harris Gin: het betere werk van de Schotse Buiten-Hebriden

Ok, de hype is over, dat mogen we nu wel stellen. Er komen een pak minder gins op de markt dan enkele maanden geleden. MAAR: dat is geen ramp, als de kwaliteit maar goed zit!

Gin van de Buiten-Hebriden

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652c

Op The Isle of Harris mag dan voornamelijk kwalitatieve whisky gedistilleerd worden, sinds kort is er ook een puike gin op de markt: The Isle of Harris Gin! Als we de lofzangen mogen geloven, gaat het hier om een toppertje. De gin die gemaakt wordt in een kleine koperen ketel telt niet minder dan 9 zorgvuldig gekozen botanicals en wil de sfeer van het eiland vatten. De maritieme invloeden van een eiland, omringd door de zee, proef je dan ook door in deze gin. De Schotse Buiten-Hebriden mogen dan misschien niet zo bekend zijn, ze weten er alvast wel hoe ze er drank moeten maken.

Suikerwier

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652d

De botanicals mogen dan een verschil maken met andere gins, het unieke zit hem in het suikerwier dat in deze gin gebruikt wordt. Nee, wij hadden er nog nooit van gehoord, maar misschien hebben we inderdaad niet goed opgelet in de lessen natuurkunde. Dit suikerwier wordt volgens de overleveringen ook met de hand geplukt door een duiker in dienst van het bedrijf.

Buiten de smaak valt ook de fles onmiddellijk op. Niet voor niets heeft dit pareltje al verschillende designprijzen gewonnen.

Bestellen kan je op de site van de distilleerderij, maar ook in Nederland vonden we bij Drankdirect een flesje. Reken op een € 34,95 voor een flesje!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652e

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

3 peperdure hotelkamers om bij weg te dromen

Peperdure hotels? Jens heeft er al wat meer ervaring mee dan ik, rang en ...

Whatmatters Travel-tip: Southampton – NYC met Titanic II

I’m the King of the World! Heb je je altijd al ‘Jack Dawson’ (Leonardo DiCaprio) ...

Nooit meer wijn verspillen? Coravin speelt het klaar!

Trouwe lezers zullen het al wel door hebben, bij Whatmatters drinken we graag een ...