De nieuwe Xbox One X dit najaar beschikbaar!

Met een 8-jarig zoontje in huis kan het natuurlijk niet anders of er is een spelcomputer in huis. In ons geval een Playstation, maar dat is een detail. De grote concurrent Microsoft met zijn Xbox pakt nu uit met een nieuwe console: de Xbox One X, de krachtigste console ter wereld.

42 games bij de lancering

Xbox-One-X-Lead_Consol_Hrz_Family
Bij de lancering van deze krachtpatser worden maar liefst 42 games gereleased, waarvan 22 exclusief voor de Xbox One X. Vanaf 7 november is het toestel op alle markten verkrijgbaar voor een lanceringsprijs van 499 euro.
De console werd specifiek ontworpen om 4k games te spelen, maar alle games zullen goed te spelen zijn over de ganse Xbox familie. Alle games uit het verleden kunnen ook zonder probleem gespeeld worden op de nieuwe console en zullen er waarschijnlijk beter uitzien. Daar bovenop zullen ook een aantal oudere games een update krijgen om om zo volop te kunnen genieten van de kracht van de Xbox One X.
xboxonex

Klein, maar krachtig

De Xbox One X is niet alleen uiterst klein, de console zou ook 40x krachtiger zijn dan anderen. Om alles uit het toestel te halen dien je het wel aan te sluiten een 4k-televisietoestel. Xbox One X biedt ook het ultieme 4K entertainment pakket met 4K Ultra HD voor Blu-ray X en streamed content, HDR support voor gaming en video, en Dolby Atmos support.
De Xbox One X wordt meteen de krachtigste console op de markt. Op grafisch vlak kan hij zes teraflops aan berekeningen aan, terwijl de PS4 het doet met 4,2. De GPU van Microsoft draait aan 1172 MHz, die van Sony aan 911 MHz. De console is beschikbaar in een uitvoering met een harde schijf van 1 TB.
vlcsnap_2017_06_11_17h05m40s141.0
Enkele titels die bij de lancering beschikbaar zullen zijn: Anthem, Ashen, Forza Motorsport 7, Minecraft, Sea of Thieves, …
Meer over deze lancering lees je hier. De doorwinterde gamer zal nog even geduld moeten hebben, maar er komt zeker wat leuks aan.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Puur minimalisme met Bosun Watches

Nog nooit van Bosun Watches gehoord? Dat is niet erg, daarvoor zijn wij er. ...

Ga de zon tegemoet in deze Paul Smith zonnebril!

Wat heb je nodig op een zonnige dag? Naast een vrije dag, iets fris ...

Nooit meer meurende sporttas!

Ok, ik geef het toe, het is best al eventjes geleden dat ik een ...

Hosting door Fraai