Isle of Harris Gin: het betere werk van de Schotse Buiten-Hebriden

Ok, de hype is over, dat mogen we nu wel stellen. Er komen een pak minder gins op de markt dan enkele maanden geleden. MAAR: dat is geen ramp, als de kwaliteit maar goed zit!

Gin van de Buiten-Hebriden

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652c

Op The Isle of Harris mag dan voornamelijk kwalitatieve whisky gedistilleerd worden, sinds kort is er ook een puike gin op de markt: The Isle of Harris Gin! Als we de lofzangen mogen geloven, gaat het hier om een toppertje. De gin die gemaakt wordt in een kleine koperen ketel telt niet minder dan 9 zorgvuldig gekozen botanicals en wil de sfeer van het eiland vatten. De maritieme invloeden van een eiland, omringd door de zee, proef je dan ook door in deze gin. De Schotse Buiten-Hebriden mogen dan misschien niet zo bekend zijn, ze weten er alvast wel hoe ze er drank moeten maken.

Suikerwier

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652d

De botanicals mogen dan een verschil maken met andere gins, het unieke zit hem in het suikerwier dat in deze gin gebruikt wordt. Nee, wij hadden er nog nooit van gehoord, maar misschien hebben we inderdaad niet goed opgelet in de lessen natuurkunde. Dit suikerwier wordt volgens de overleveringen ook met de hand geplukt door een duiker in dienst van het bedrijf.

Buiten de smaak valt ook de fles onmiddellijk op. Niet voor niets heeft dit pareltje al verschillende designprijzen gewonnen.

Bestellen kan je op de site van de distilleerderij, maar ook in Nederland vonden we bij Drankdirect een flesje. Reken op een € 34,95 voor een flesje!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_652e

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Voilà, onze koffie voor onderweg

Een kopje of 7 per dag, dat is toch wel het aantal kopjes koffie ...

Op kruistocht met de Baldwin's Gin

NEE, we krijgen er nooit genoeg van. Nee, als je geen fan bent van ...

Op zoek naar een royaal vakantieoptrekje in Hawaï?

Aloha! Wij zien ons al verwelkomd worden met een bloemenkrans door dansende Hawaïaanse mooie ...

Hosting door Fraai