Beste champagne komt van…de Lidl!

De tijd wij met de flessen Veuve gooiden op een dinsdagnacht in een kelder ergens in de Luikstraat in Antwerpen ligt toch alweer een jaar of zeven achter ons. Wegens gebrek aan tafels en plaats zetten we geregeld de ijsemmer, inclusief flessen op de grond en deze werden dan ook wel eens vakkundig omver gelopen door de golddiggers van die tijd. Dat je dan letterlijk en figuurlijk de vloer kon dweilen met het gouden vocht met een stevig prijskaartje is dan ook een statement. Maar was het dat allemaal waard? Is dure champagne ook de beste? Jaarlijks worden er op de International Wine & Spirits Competition de medailles uitgereikt, en wat blijkt…Lidl scoort!

Hun bubbels (we mogen het niet echt champagne noemen daar ze net niet in die streek gemaakt worden) werden bekroond met een Silver Outstanding Award. Met deze prijs valt de sprankelende wijn in dezelfde categorie als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne, die maar liefst 8X duurder in de winkelrekken ligt. ter vergelijking: die van de Lidl kost zo’n €7, de Veuve €56.

En is deze wedstrijd objectief? Ja hoor! Elk merk mag 4 flessen van hun wijn opsturen die dan in een periode van een half jaar door honderden experts uit 30 landen wordt geproefd en getest. Dit allemaal natuurlijk blind. De Crémant de Bourgogne Blanc NV, zoals de winnende wijn van Lidl heet, kreeg een extreem hoge score en werd ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’ genoemd.

Ons vind je alvast niet meer in een muffe, bezwete discotheekkelder met een flesje van meer dan €100. Wij slaan er nu 12 in en poppen ze gerust met z’n allen thuis. Who’s in?

download

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Tips van jonge miljonairs!

Rijk worden, wie wil dat nu niet? Terwijl wij ons de pleuris werken, proberen ...

Valentijnspecial voor de Ladies: Rico Mallee, knapste vent uit Nederland

We moeten eerlijk blijven…hoewel we een online magazine voor mannen zijn, zien we in ...

Hosting door Fraai