Beste champagne komt van…de Lidl!

De tijd wij met de flessen Veuve gooiden op een dinsdagnacht in een kelder ergens in de Luikstraat in Antwerpen ligt toch alweer een jaar of zeven achter ons. Wegens gebrek aan tafels en plaats zetten we geregeld de ijsemmer, inclusief flessen op de grond en deze werden dan ook wel eens vakkundig omver gelopen door de golddiggers van die tijd. Dat je dan letterlijk en figuurlijk de vloer kon dweilen met het gouden vocht met een stevig prijskaartje is dan ook een statement. Maar was het dat allemaal waard? Is dure champagne ook de beste? Jaarlijks worden er op de International Wine & Spirits Competition de medailles uitgereikt, en wat blijkt…Lidl scoort!

Hun bubbels (we mogen het niet echt champagne noemen daar ze net niet in die streek gemaakt worden) werden bekroond met een Silver Outstanding Award. Met deze prijs valt de sprankelende wijn in dezelfde categorie als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne, die maar liefst 8X duurder in de winkelrekken ligt. ter vergelijking: die van de Lidl kost zo’n €7, de Veuve €56.

En is deze wedstrijd objectief? Ja hoor! Elk merk mag 4 flessen van hun wijn opsturen die dan in een periode van een half jaar door honderden experts uit 30 landen wordt geproefd en getest. Dit allemaal natuurlijk blind. De Crémant de Bourgogne Blanc NV, zoals de winnende wijn van Lidl heet, kreeg een extreem hoge score en werd ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’ genoemd.

Ons vind je alvast niet meer in een muffe, bezwete discotheekkelder met een flesje van meer dan €100. Wij slaan er nu 12 in en poppen ze gerust met z’n allen thuis. Who’s in?

download

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

AB Inbev opent keten eetcafés!

Goose Island, we hadden er nog nooit van gehoord. Blijkt dat tegenwoordig één van ...

Gin liefhebbers opgelet! Hier is het Gin Festival!

Fan van de jeneverbes? Noteer dan maar al met stip 18 en 19 mei ...

Hosting door Fraai