The Royal Snail Hotel of all places…

De Walen, het klinkt als een exotische soort en dat is het ook, meer nog: de Walen dat is altijd een beetje reizen. Nu zijn er ook best wel puike hotels over de taalgrens zo blijkt. Eentje daarvan is vast en zeker het Royal Snail Hotel, met zo een naam, moet je wel potten breken.

Namen boven alles

Dit charmehotel in Namen – waar voor de rest best wel wat cultureels te beleven valt – geniet zelfs  in het buitenland enige faam, wat voor Wallonië toch wel uitzonderlijk is. Met veel meel dan handelsakkoorden blokkeren halen ze meestal het nieuws niet.

tumblr_nlz3w93ito1r2doe0o10_1280

Aan de rand van het centrum vind je een hotel met een onverwacht design, een plek waar romantiek welig kan tieren. Wat heb je er ook anders te doen, tenzij de citadel te beklimmen natuurlijk, maar ook dat kan perfect met zijn tweetjes.

tumblr_nlz3w93ito1r2doe0o3_1280

Het restaurant van het hotel L’Agathopède is alvast opgenomen in de Gault & Millau gids, dus omkomen van de honger ga je zeker niet doen. Verwacht hier vooral ook heel veel en Bourgondisch. Een kamer kost zo ongeveer 150 euro per nacht, maar als je wat meer roebels te spenderen hebt, opteer dan zeker voor de Deluxe Pool-kamer. Je bent maar één keer in de Walen, nee?

Het zijn niet wij, maar onze vrienden van Esquire die deze parel opgediept hebben, onze eeuwige dank hiervoor. Volgende keer misschien maar toch gewoon Antwerpen, Gent, Brussel of desnoods Knokke?

the-royal-snail-deluxe-river-view-R-r2

Reserveren? Op de site natuurlijk!

hotel-namur-86_1

 

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Op zoek tussen de bollen & strepen

Het einde van het jaar begint weer te naderen. Voel je de stress om ...

5 interieur missers als de vrouw van de dromen op bezoek komt!

Uiteraard is een mancave heel cool, maar een vrouw, nee die strik je er ...

Helemaal high van cacao!

Paddenstoelen, pillen, poeder, noem maar op, we gebruiken het zelf niet, maar weten het ...