Fisker EMotion, de auto waarvoor Tesla nu al bibbert!

lyeylkcbipat

Een dik half jaar geleden brachten we al een keer de plannen van Henrik Fisker om een nieuwe elektrisch aangedreven supercar te maken die Tesla het vuur aan de schenen zou leggen. Veel meer dan wat foto’s van een knappe concept car en wat technische gegevens kwamen we niet, tot nu! De Deense autobouwer, die eerder al de lijnen van de BMW Z8 en Aston Martin DB9 uittekende, twitterde de autowereld wakker met het bericht dat de Fisker EMotion een rijbereik zal hebben dat 100km verder ligt dan Tesla’s Model S én, misschien wel het strafste van allemaal, in slechts 9 minuten volledig opgeladen zijn weg kan verder zetten.

fiskerEMotion2

Indrukwekkend…meer fijnstof zal er niet uit onze mond komen! Een geheel elektrische motor dus, welke voor een rijbereik van ruim 640 km zorgt. En waar we vroeger snelheid koppelde aan Benzine Super 98 en een verbruik van meer dan 15l/100km, kunnen we nu toch wel stellen dat met een topsnelheid van 258 km/u, dit elektrisch baasje niet echt traag is…integendeel!

fisker-2-970x470

De mannen bij Tesla mogen beginnen bibberen. Een auto die op 9 minuten volledig opgeladen is, lijkt zelfs voor Elon Musk onwaarschijnlijk. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een gepatenteerde batterijtechnologie van onderzoekers aan de University of California Los Angeles (UCLA). Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van de gangbare lithium-ion batterij, maar is er door de ingenieurs gekozen van supercondensators van grafeen, voor de meer technische lezers onder ons, een tweedimensionaal materiaal dat bestaat uit een enkele laag koolstofatomen gerangschikt op een rooster met een hexagonale (honingraat).

Prijs en opties (zelfrijdend?) van deze supercar zijn nog niet bekend. Vermoed wordt dat dit de prijs van een Tesla overstijgt…zo ligt Elon Musk allesbehalve al in de touwen…wordt zeker vervolgd!

emotion

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Getalenteerde nozems uit Amsterdam!

Nu zijn er best wel wat nozems in de wereld, maar om je merk ...

Kruip eens op de nieuwe Harley Davidson Fat Bob!

Harley Davidson blijkt het de laatste jaren net wat moeilijker te hebben om zijn ...

Deze custom Yamaha TR1 is best bruut!

Veel van een Yamaha hebben we niet meer teruggevonden in deze brute TR1 maar ...

Hosting door Fraai