Fisker EMotion, de auto waarvoor Tesla nu al bibbert!

lyeylkcbipat

Een dik half jaar geleden brachten we al een keer de plannen van Henrik Fisker om een nieuwe elektrisch aangedreven supercar te maken die Tesla het vuur aan de schenen zou leggen. Veel meer dan wat foto’s van een knappe concept car en wat technische gegevens kwamen we niet, tot nu! De Deense autobouwer, die eerder al de lijnen van de BMW Z8 en Aston Martin DB9 uittekende, twitterde de autowereld wakker met het bericht dat de Fisker EMotion een rijbereik zal hebben dat 100km verder ligt dan Tesla’s Model S én, misschien wel het strafste van allemaal, in slechts 9 minuten volledig opgeladen zijn weg kan verder zetten.

fiskerEMotion2

Indrukwekkend…meer fijnstof zal er niet uit onze mond komen! Een geheel elektrische motor dus, welke voor een rijbereik van ruim 640 km zorgt. En waar we vroeger snelheid koppelde aan Benzine Super 98 en een verbruik van meer dan 15l/100km, kunnen we nu toch wel stellen dat met een topsnelheid van 258 km/u, dit elektrisch baasje niet echt traag is…integendeel!

fisker-2-970x470

De mannen bij Tesla mogen beginnen bibberen. Een auto die op 9 minuten volledig opgeladen is, lijkt zelfs voor Elon Musk onwaarschijnlijk. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een gepatenteerde batterijtechnologie van onderzoekers aan de University of California Los Angeles (UCLA). Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van de gangbare lithium-ion batterij, maar is er door de ingenieurs gekozen van supercondensators van grafeen, voor de meer technische lezers onder ons, een tweedimensionaal materiaal dat bestaat uit een enkele laag koolstofatomen gerangschikt op een rooster met een hexagonale (honingraat).

Prijs en opties (zelfrijdend?) van deze supercar zijn nog niet bekend. Vermoed wordt dat dit de prijs van een Tesla overstijgt…zo ligt Elon Musk allesbehalve al in de touwen…wordt zeker vervolgd!

emotion

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Bruut geweld! Dit is de duurste Harley ever!

Het hoeft niet altijd op vier wielen te zijn!  Terwijl wij eigenlijk wel dromen ...

De nieuwe Audi Q8

Als je op zoek bent naar een SUV kan je natuurlijk een degelijke BMW ...

Deze Bugatti Chiron kan jij wél betalen! (met dank aan Lego)

Haal het kind in jou terug boven! Tenzij je Rockefeller of de grote baas ...

Hosting door Fraai