Verbrand door de zon? Deze tips maken het draaglijker!

Hoewel de zomer pas officieel op 21 juni ons land aandoet, kunnen we er niet om heen…we zitten in een hete periode. Aangezien we dit ten volle moeten benutten daar we nooit zeker weten of we dit weer ook krijgen in juli of augustus, liggen we dan ook deze dagen te bakken en te braden op het strand, beachbar of tuin. Hoewel wij duidelijk aangeven dat er duchtig gesmeerd moet worden, zullen er wel situaties ontstaan waar dit of vergeten wordt, of waar men te laat of te weinig aan zonprotectie is gedacht…met alle gevolgen vandoen. Maar wat doe je nu als je zo rood als een kreeft beschamend en creperend van de pijn het strand of beachbar verlaat? Wij helpen je graag verder.

1. Blijf uit de zon

Uiteraard en daar zouden jullie ongetwijfeld ook zelf zijn opgekomen. Toch slagen er nog steeds mensen in om verbrand terug de zon in te kruipen. Niemand wil graag op zijn eentje binnen zitten kniezen met het schaamrood op de schouders…toch kun je dit maar beter doen, want anders krijgt je huid geen tijd om te herstellen en maak je het alleen maar erger. In de schaduw gaan zitten kan natuurlijk ook!

drinkwater

2. Water

Zet je lippen aan de kraan en drink water! Hydratatie, weet je wel! Dit zorgt er namelijk voor dat je huidcellen sneller herstellen. Pak daarna ook meteen een lauwwarme douche, want daar gaan je poriën van openstaan zodat de warmte uit je huid kan.

3. Natuurlijke verkoeling

Ok, het blijft een vreemd zicht maar gewone huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kunnen erg verkoelend werken. Haal wat yoghurt of een paar schijfjes komkommer uit je koelkast en ga ermee aan de slag! Deze middeltjes trekken de hitte uit je huid. Wetenschappelijk is het niet bewezen maar veel verkeerd kan je er niet mee doen…tenzij er een foto genomen wordt van je masker en dit op social media verspreid wordt natuurlijk…

komkommer

4. Aloë vera, de wonderplant

Deze functionele vetplant heeft een kalmerende en herstellende werking, en laat dat nu net zijn wat je verbrande huid nodig heeft. Plet of sla de plant tot sap en smeren maar. Maar voor je naar tuincentrum Van Gastel (we sturen de factuur Walter!) loopt, kan je misschien eerst is zien of je dit niet hebt in de vorm van een aftersun.

aloe

5. Pijnstillers

Het laatste redmiddeltje. Je hebt pijn en die kan je ook gewoon bestrijden met wat medicatie. Wij gaan voor een Ibuprofen gaan. Die vermindert namelijk de zwelling, roodheid en pijn. Ideaal na een dagje verbranden. Doch het zijn geen snoepjes en wij willen mensen niet zomaar aanzetten tot het nemen van medicatie. Als je heel de dag hebt liggen pintelieren in de zon, raden we alle vorm van medicatie ook af. Misschien bij hevige pijn, eerst de dokter contacteren?

ibu

Bron: Mens Fitness
Foto’s: Pinterest

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Dit slimme T-shirt voorkomt blessures!

Een T-shirt dat blessures voorkomt, science-fiction? Nee hoor, het bestaat. De bedrijven FENC en ...

20% van de vrouwen verkiest geld boven goede seks…

Dat roebels de wereld doet draaien weten we al langer en dat deze aardkloot ...

Insuline injecteren die nieuw hype onder de fitnessboys?

Het is al weer even geleden dat we een bezoekje aan de fitness brachten. ...

Hosting door Fraai