Red Bull & Aston Martin presenteren de Valkyrie

Al in juli 2016 kwamen Aston Martin en F1 Team Red Bull op de proppen met een vooruitstrevende hypercar onder de noemer AM-RB 001. Vorige week werd deze wagen eindelijk aan het grote publiek voorgesteld op het Salon van Genève. Maak kennis met de Aston Martin Valkyrie.

Een monster voor op de weg

Deze wagen is ontworpen voor de weg en bevat heel wat innovaties, maar lijkt zo van het circuit geplukt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Valkyrie perfect zijn mannetje staat op het circuit en momenteel is er een racewagen in ontwikkeling.

01-aston-martin-valkyrie-geneva-1

De naam van de wagen past perfect in de V-geschiedenis van het merk. In 1951 werd deze traditie in gang gezet met de Vantage. Daarna volgden nog de Virage, Vanquish en Vulcan.

Hybride sportwagen

Een lichtgewicht carbon structuur en een fenomenale aerodynamica typeren deze krachtpatser. Een 6.5 liter V12 Cosworth motor stuwt de wagen vooruit en produceert meer dan 1.000 paardjes. De bediening gebeurt met een 7-speed-paddle-shift. Een pk-gewichtsverhouding van 1:1 garandeert een fenomenale snelheid, al zijn hier nog geen details over bekend. Het gaat hier overigens om een hybride sportwagen waarvan Rimac de batterij voorziet.

imageproxy

Van deze wagen komen amper 150 exemplaren op de markt, al zouden er daarna nog een 25 stuks volgen specifiek voor het circuit. Vanaf 2019 zijn de eerste modellen beschikbaar en het prijskaartje zou om en bij de 3.5 miljoen euro bedragen.

vsavov_170308_1519_0017.0.0

Overweeg je de aankoop? Jammer! Alle modellen zijn reeds verkocht! Wie weet kan je er binnenkort eentje 2de hands op de kop tikken, maar we achten de kans klein. Zo een monster staat toch niemand af?

AM-RB-001_03-(1)

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Haal een Ferrari in je bureau!

Bespreek het met iedere specialist ergonomie, een goede bureaustoel is cruciaal voor zij die ...

De nieuwe Rolls-Royce Phantom VIII…585 paardjes pure luxe!

Londen, de stad waar meer dreamcars rondrijden dan in eender welke andere wereldstad was ...

Lamborghini onthult in splinternieuwe store in Parijs hun eerste SUV, de Urus!

We beginnen met een weetje. Lamborghini geeft zijn modellen altijd een naam naar een ...

Hosting door Fraai