13 AMPS of hoe op DJ-talent geen leeftijd staat!

Nee, ze mag nog niet drinken, nee ze mag eigenlijk zelfs geen discotheek binnen en toch is 13 AMPS aan een steile opmars bezig. De 14-jarige (nee, dit is geen typefout, nvdr) beheerst de draaitafel zoals wij een tijdje geleden het vangen van Pokémons: geweldig goed! De Leuvense mag dan nog maar in het 3de middelbaar zitten, dat houdt haar niet tegen om stormenderhand de hitlijsten te veroveren. En omdat je bij opkomend talent maar beter snel genoeg bij bent, sprongen we in de wagen naar Leuven. Een interview met 13 AMPS was de hoofdreden, maar dat brouwerijbezoek bij Stella Artois hebben we toch maar even meegepikt. Efficiënt zijn noemen ze dat.

Amber, waarom begin je in godsnaam op zo een jonge leeftijd met draaien?

Muziek is altijd onderdeel geweest van ons gezin. Mijn vader is al 25 jaar DJ en heeft enkele jaren geleden ook de DJ-school ‘Begin to DJ’ geopend. Aan tafel is muziek dus steevast het belangrijkste gespreksonderwerp. Onze stijlen lopen wat uit elkaar, maar dat vind ik best. Ik draai meestal dance & EDM, maar ik sta ook open voor andere genres. Zo leerde ik via mijn vader rocknummers en new wave klassiekers kennen zoals Blue Monday en Eisbaer. Als ik zo’n nummer ontdek dan probeer ik die zeker op te nemen in mijn set.

Tjonge, tjonge, tjonge. Ok, thuis plaatjes draaien is één ding, maar hoe word je dan ontdekt?

Door vorig jaar de Robert Abigail DJ contest te winnen, kwam alles in een stroomversnelling. Ik kreeg er niet alleen boekingen bij, maar ook een jaar coaching door Robert Abigail. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een snelcursus ‘Hoe omgaan met social media’, wat tegenwoordig erg belangrijk is. Ook leerde ik met vinyl te draaien, wat niet eenvoudig is. Maar als je het beet hebt is het echt super leuk en ‘old school’ 😄

AmberBroos(c)VickyBogaert(118van164)

Jens, misschien moeten wij ook maar zo een cursus rond social media gaan geven! En wij maar denken dat de jeugd daar meer van wist dan wijzelf… Soit, hoe ver sta je nu eigenlijk in je carrière?

Samen met Robert heb ik nu ook mijn eerste nummer uit. Deze samenwerking verliep heel vlot. Hij hield in de studio echt rekening met mijn inbreng en stijl, iets wat niet iedereen met zoveel ervaring zou doen. Ik ben dan ook heel enthousiast over onze track. ‘Living On The Right Side’ is een positieve en zomerse song om bij weg te dromen. Super catchy want na een paar keer beluisteren, krijg je het niet meer uit je hoofd.

14 jaar en Robert Abigail luistert?!? Ik ben 36 en krijg dat nog niet gedaan bij mijn vriendin. Chapeau! Amber, wat was het fijnste dat je tot nu toe als DJ hebt meegemaakt?

Het fijnste wat ik tot nu toe heb meegemaakt, was gaan draaien in Les Deux Alpes in Frankrijk. Ik mocht daar enkele keren draaien in de Prins van Oranje, een plaats waar echt een super ambiance hangt. Een hele dag skiën en daarna nog mogen gaan draaien in een relaxte après-ski vibe. Het kan echt niet mooier.

AmberBroos(c)VickyBogaert(16van164)

Daar kan Jens over meepraten, die mocht onlangs gaan skiën en drinken op het Snowbombing Festival, de tijd van zijn leven. Waar liggen je ambities Amber?

Ik sta op dit moment nog maar in het begin van mijn dj-carrière. Er zijn dus nog heel wat dingen die ik wil bereiken zowel qua draaien als qua producen. Ik kijk op naar rolmodellen zoals Charlotte de Witte en Amelie Lens die met hun muziek de hele wereld afreizen, maar zo ver sta ik nog lang niet. Voorlopig moet ik eerst mijn diploma halen en daarna waarschijnlijk verder studeren in combinatie met draaien.

AmberBroos(c)VickyBogaert(123van164)

Verstandig! Nu je klinkt ontzettend matuur, maar ervaar je je leeftijd momenteel als een handicap?

Mijn leeftijd is zowel een voordeel als een handicap. Ik snap dat sommige mensen aarzelen om een veertienjarige te boeken. Wanneer ze me horen draaien, kan ik ze meestal wel overtuigen. Toch sta ik op dit moment precies waar ik wil staan. DJ worden is een leerschool en ik wil alle stadia doorlopen. Ik heb al de kans gekregen om op heel wat mooie plekken te draaien en daar ben ik heel dankbaar voor.

Amen! Wij waren alvast blij dat we er zo snel bij waren en hopelijk ken je ons later ook nog als je op TML en in Ibiza staat… Veel succes 13 AMPS!

Meer weten over 13 AMPS. Je kan terecht op de website of op de Facebookpagina!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Temptation Island Gossip Night: Zwanetta overweegt lipcorrectie down under! (VIDEO)

Heren en ook stiekem meelezende jongedames, vanavond is het weer zover. Dan staat er ...

Gillian Vanhoenacker l LOOK Fashion & Lifestyle

Nu vinden we onszelf best wel ambitieuze rekeltjes bij Whatmatters, maar we verbleken bij ...

glennis-grace-amerika

Whatmatters Got Talent: Glennis in Amerika

Nagenoeg ieder land ter wereld heeft wel één of andere variatie van het razend ...