Zo rook je je eerste sigaar

Nee, roken was nooit ons ding, maar voor het aansteken van een sigaar, maken we met plezier een uitzondering. Alleen al de uitstraling die het je geeft is al reden genoeg. Bij een echte gentleman hoort nu eenmaal een sigaar.

Als beginner kan het aansteken van een sigaar redelijk intimiderend zijn,vandaar dat we jullie ook even op weg zetten. Zo hoef je niet met rode kaken of volledig groen van de misselijkheid af te druipen.

Het kiezen van de sigaar

Als beginner mijd je maar beter de al te volle, zware sigaren. De kans is groot dat je er gelijk misselijk van wordt en nooit van je leven nog een sigaar aanraakt. Ga voor een Robusto, met een diameter van een goede 5 centimeter, dat is al gek genoeg om mee te starten. Pas als je wat ervaring opgedaan hebt, kun je naar de wat krachtigere, spicy sigaren grijpen of voor wat dikkere sigaren opteren.

maxresdefault

Een sigaar knippen en aansteken

Steel met je ogen. Vraag de eerste keren hulp bij het snijden van je sigaar. Gebruik voor het aansteken bij voorkeur gewone lucifers. Ook butaangas en een onder geurloos gas will do the trick. Gebruik in geen geval een zippo om je sigaar aan te steken. De gassen daarvan geven je sigaar een een smaakje mee. Steek de sigaar aan het uiteinde ook steeds in het midden aan, anders verliest de sigaar aan smaak.

cigar

Lurken aan de sigaar

Niet inhaleren en niet te snel oproken is de boodschap. Als je te snel gaat is de sigaar te heet of te sterk. Valt de asse van een sigaar er niet vanzelf af, rol deze er dan af. Druk een sigaar ook nooit uit, maar geef ze de tijd om uit te doven.

Een digestief er bij

Een whisky hoort onlosmakelijk bij een sigaar. Een sterke sigaar verdraagt een Scotch, bij lichtere sigaren mag ook de whisky wat milder. Niet wild van whisky? Rum is een waardig alternatief.

finest-scotches-in-san-diego

Enjoy!

Bron: The Gentleman’s journal

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Freshdrip l Je barista in je zak!

Ben je diep vanbinnen een barista, lust je graag een kopje koffie, maar heb ...

Handmade in Belgium: Achielle l Gentleman’s Fair

Vandaag kruipen we weer de fiets op. We laten de stalen ros van ’t ...

Hosting door Fraai