Amber De Vos, topmodel in wording!

Aangesproken worden op straat door de referentie als het gaat om het scouten van modellen. Een scout die onder meer Victoria’s Secret Angel Romee Strijd heeft ontdekt. Dan te horen krijgen dat je net te jong en net die centimeter te kort bent om het internationaal te kunnen maken als catwalk-model. Veel meisjesdromen zouden hier stranden maar niet voor Amber. Zij vond dit net de trigger om toch door te gaan en het verder te proberen en kijk, het lukt. Wij gingen haar even opzoeken in Knokke, niet de plaats waar deze Nederlandse woont, wel de plaats waar ze graag vertoeft.

53137D53EC014EBFB2C8E26AB32F8788

Hey Amber, vertel eens kort even wie je bent?
Amber is een jonge meid van 17 jaar oud die positief, tevreden in het leven staat.

Waar ben je zowat dagdagelijks mee bezig?
Momenteel studeer ik op het ROC in Tilburg voor onderwijsassistente. Daarna wil ik graag de opleiding HBO bedrijfseconomie gaan doen en hiermee het  onderwijs in gaan (lerares economie).

Wij kennen je ook als model. Kan je hier iets meer over vertellen?
Op mijn vijftiende verjaardag ben ik een dagje in Amsterdam gaan shoppen, daar werd ik gescout door Wilma Wakker (bekende Nederlandse scout). Ik had nog nooit van haar gehoord maar daar kwam verandering in toen ik haar gingen googlen.  Ze spot modellen voor onder andere Vogue, Marie Claire, Elle en nog diverse andere bekende bladen.  Na een gesprek met Wilma kwam naar voren dat ik toen nog iets te jong was (vanaf 16 jaar mag je pas aan het werk) en dat ik nog een paar centimeters mistte om de catwalk te mogen betreden (model moet minimaal 1.74 cm lang zijn). Ik ben door haar wel getriggerd om toch deze weg in te slaan.

953D1E0F4937442B81E0E378B0B61059

Zijn er nog triggers die maken dat je uiteindelijk wel de modellenwereld bent ingerold?
Het lijkt me een avontuurlijk vak. Je komt op diverse plaatsen en ontmoet boeiende/leuke mensen. Ik ben daarom na het gesprek met Wilma op zoek gegaan naar andere modellenbureaus. Ik heb fotografen benaderd die mij wilden helpen met het opbouwen van mijn portfolio. Ook heb ik meegedaan aan een andere leuke uitdaging namelijk een Miss verkiezing!  Vorig jaar was ik een van de 13 Miss Brabant finalisten. Ik heb niet gewonnen maar ben wel een mooie ervaring rijker geworden.

Naast mooi zijn proberen ze in de meeste miss verkiezingen ook wel wat persoonlijkheid te steken. Waar onderscheid jij jezelf van anderen?
Ik ben een slimme meid (hoogbegaafd IQ van 137). In de modellenwereld red je het niet alleen met looks maar heb je ook brains en doorzettingsvermogen nodig om het een kans van slagen te geven. Door mijn looks kan ik breed ingezet worden. Van klassiek tot modern! Ik heb doorzettingsvermogen en ben positief ingesteld. Ik kom bescheiden over maar als het er op aan komt sta ik wel mijn mannetje

3B8236E13463421B9D710A3AF72AAA6B

Giet dit eens in een persoonlijke quote?
“Be the girl who decided to go for it”

En je gaat wel degelijk! Ook op social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Op social media post ik leuke en inspirerende foto’s/verhalen.

Wat er op eerste zicht niet terugvonden was een liefde…ben je nog single? En wat zoek je in een man?
Ik heb nog geen vriend. Ik vind een jongen leuk als hij zelfverzekerd is en een doel heeft in zijn leven. Een man met doorzettingsvermogen en iemand die er echt voor wil gaan. Een jongen moet me kunnen boeien.

0FDC521BF95F40338B0D8CCA1DFCA5D4

Naast boeien, welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hem meegeven?
Vrouwen houden van leuke verhalen maar knappen af op opscheppers. Blijf alsjeblieft een beetje bescheiden.

Doen we! Stel, je hebt een date, wat zijn je favoriete plekjes voor een hapje en een stapje?
Een van mijn favoriete plaatsen is Knokke-Heist in België. Het is een mooie badplaats waar je lekker kunt eten, winkelen en heerlijk aan het strand kan relaxen. De sfeer is er gemoedelijk en relaxed.

CA26FA0C67B243AD89CC738BC2612012

En jouw zonde?
Zonde? Doordat ik een bijbaan heb en naar school ga kan ik nog wel eens heerlijk lui de dag doorkomen. Heel de dag op de bank hangen met een zak chips en mijn favoriete serie kijken!

Een Netflixchick dus! Nog snel even uit die zetel en polsen naar jouw ambities…
Graag zou ik eerst mijn studie HBO bedrijfseconomie af willen maken, tevens wil ik als model bezig blijven en als het me gegund is er mijn beroep van maken!

Alvast heel veel succes! Wij blijven je met argusogen volgen! En dit kunnen jullie, trouwe lezers van ons ook! Volg haar op Facebook of Instagram en neem een kijkje in het leven van een (top)model in wording! 

5B97C8DB7B5244B791332C8E71D236BC
Credits:
Ilona Teunissen
Ferdi Monteiro

Muah: Bianca van Zon

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze scheidsrechter hanteert vlotjes de fluit!

Hoe je het ook draait of keert, de scheidsrechter heeft het altijd gedaan, videobeelden ...

Zelfs jetlag krijgt geen vat op schoonheid Emily Ratajkowski

Lang geleden… Of toch gewoon iets te lang…want laat duidelijk zijn dat Emily Ratajkowski ...

Samen op Instagram met Elize Daene

Als man droom je toch maar van één ding? Nee heren, niet dat! Omringd ...

Hosting door Fraai