DJ/producer Robert Falcon is het helemaal aan het maken!

Als we geen redacteurs waren bij Whatmatters, wat we dan het liefste zouden doen als job? Ongetwijfeld aan de slag gaan als  DJ! Roem, liedjes maken, een massa volk voor je neus en iedereen die je adoreert, wie wil dat nu niet? Alleen, voor ons zal het een onbereikbare droom blijven en voor Robert Falcon de realiteit. Deze 21-jarige snaak tekende onlangs een platendeal met Spinnin’Records, staat binnenkort om TML en zijn nummers worden door alle groten der aarde gedraaid. We moeten er waarschijnlijk niet zeggen dat het hard gaat met zijn carrière. En toch maakte hij wat tijd voor ons en beantwoorde hij plichtbewust onze vragen. Zelfs toekomstige wereldsterren maken blijkbaar tijd voor Whatmatters!

Hoi Robert, wanneer met draaien begonnen en vanwaar de interesse?

Rond mijn 14/15 ben ik thuis aan het werk gegaan met muziek. Door veel te luisteren naar de grote sterren en toch wel dezelfde passie te delen was ik al snel helemaal in de ban. Ontdekken hoe je zelf een plaatje aan elkaar kan mixen met je laptop of dergelijke sprak me enorm aan. Ik kocht dan ook al snel een dj-set aan en ben beginnen oefenen. Daar ben ik eigenlijk ook nog vandaag mee bezig. Naast het draaien ben ik iets later ook begonnen met producen, daarmee kan ik me wat meer onderscheiden!

18446833_1180580165403267_4228563446128863328_n
Wij waren op ons 14 nog bezig met verstoppertje en wat tegen een balletje trappen, we hadden beter wat nuttigers gedaan! Soit, welke locatie/set is je het meest bijgebleven tot nu toe?
Dat moet toch wel Sunburn India zijn. Het aantal mensen dat daar samen komt, de beleving: Niet normaal! Het was dan nog eens op een berg ergens op een locatie waar in de verste verte niemand woonde: Ongelofelijk! Daar mogen opdraven op het hoofdpodium was een jongensdroom aangezien het daar toch wel het grootste festival is dat ze daar hebben.
18156890_1163020453825905_3564108509130402825_n
Gelukkig was het niet in de Ganges, maar soit, dat is een ander verhaal! Nu je zelf al een idool aan het worden ben, heb je zelf nog voorbeelden waar je naar op kijkt? 
Toch wel: Martin Garrix, gezien wat hij bereikt heeft, zijn leeftijd en zijn muziek! Verder als Belg kijk je natuurlijk ook op naar Dimitri Vegas & Like mike. Verder vond ik vroeger Swedish House Maffia ook het einde! Die show in het Sportpaleis moet toch wel 1 van de ziekste shows zijn die ik al gezien heb.
Sorry, in het sportpaleis zijn we alleen naar Marco Borsato geweest, ook top! Nee, terechte idolen lijkt ons. Hoe zou je je eigen muziekstijl omschrijven?
Als je kijk naar de platen die ik uitbreng zou je kunnen zeggen dat het 50% Electro House en 50% toegankelijke dance platen van House tot Future Bass is. Ik speel wat ik zelf graag heb, leuk vind en dit hoor je ook terug in mijn releases. Je zou het dus onder de overkoepelende noemer Dance kunnen brengen, met onderdelen van House tot Electro house & Progressive House. Ik probeer muziek ook vooral niet in te delen in hokjes omdat dat je toch wel erg kan beperken op bepaalde gebieden.
17308878_1130884620372822_5468379219454060886_n
Amen! En nog upcoming events waar je naar uit kijkt?
Heel de zomer eigenlijk! Er staan enorm veel festivals op de planning, maar als ik moest kiezen, zou dat toch automatisch Tomorrowland zijn. Zeker nu ik dit jaar de combinatie Tomorrowland België samen met Tomorrowland Unite Dubai kan maken. Een echte droom! Verder staan er nog heel veel platen klaar waarvoor ik stuk voor stuk niet kan wachten om ze uit te brengen.
Chapeau! Hopelijk staan ook wij ooit eens op TML, al is het met een hamburgerkraam! Wat wil je bereiken met je carrière? 
Op dit moment wil ik zoveel mogelijk muziek maken en uitbrengen. Daarnaast optreden over de hele wereld en overal mijn eigen platen spelen met als kers op de taart eventueel een Coachella, Tomorrowland mainstage of Ultra! Het is natuurlijk de droom van iedere DJ om dit te bereiken.
18556268_1185067651621185_6953144962097892088_n
Ach, dromen hoeven geen bedrog te zijn. Wat zou je beginnende dj’s nog willen meegeven?
“Don’t give up”. Het kan soms heel ontmoedigend zijn dat mensen geen aandacht aan je besteden, niet antwoorden op je mails, … Maar je moet blijven volharden en geloven in jezelf. Als dit je passie is en je wil er volledig voor gaan dan mag er niemand zijn die je daarvan kan weerhouden!
Stimulerende woorden. Robert, wat is de grootste mythe die je wil doorprikken over het dj zijn?
Voor mij klopt de mythe dat iedereen aan de drank en drugs zit totaal niet eigenlijk. Ik probeer sowieso voor een optreden nooit te drinken. Verder ben ik ook tegen drugs! Ik heb er totaal niets mee, maar volgens de mythe verwacht iedereen dat.
Daar drinken we eentje op, in ons geval dan toch. We wensen je in elk geval nog ontzettend veel succes en blijven je carrière natuurlijk verder volgen! Meer weten over Robert Falcon? Dan kan je terecht op zijn site, je vindt er ook alle links naar zijn social media. 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Annelien Coorevits verlaat Temptation Island

Terwijl wij nog smullen van de fratsen van Tim, Kevin, Fabrizio, Megan, Mezdi en ...

Hartenbreekster ‘Temptation’ Jolyn heeft groot nieuws!

“Ik ben Jolyn, hij ramde hem erin…ik ben hier vandaag dus niet meer om ...

Hosting door Fraai