Weekendtip! Samen drinken bevordert de relatie!

Een goede en gezonde relatie komt niet vanzelf. Het is verdomd hard werken. Niet dat wij moeilijke jongens zijn maar gezien de omgeving waarin wij zitten en daarin steevast in gezelschap van vrouwelijk schoon vertoeven, dienen we af en toe toch iets meer dan een ander onze liefde aan onze ravissante deernes te verklaren. Een goed gesprek tijdens het eten, de afwas of na een stevige hete en stomende horizontale tango, het hoort er allemaal bij. En hebben we het (qua Q-time) weer iets te bont gemaakt, dan boeken we toch gewoon een extra citytripje om de goede sfeer erin te houden. Toch hoeft het niet altijd heel veel moeite te kosten…samen drinken bijvoorbeeld zou bevorderend voor een relatie zijn.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6434

Voor we alvast een abonnement nemen bij de AA, hebben we toch maar eerst even het wetenschappelijk onderzoek dat gepubliceerd is in Journals of Gerontology B: Psychology Sciences gewoon even goed doorgenomen. En wat blijkt? Koppels boven de vijftig jaar hebben een beter huwelijk als ze allebei drinken. Of allebei juist niet…maar aangezien wij niet alcohollos door het leven kunnen gaan, is deze informatie (voor ons althans) irrelevant. Dat komt omdat een koppel problemen ervaart als de één wel van een Gin-Tonicske in zijn keelholte laat vloeien terwijl de ander het liever nuchter houdt. En pas op voor vrouwen die meer drinken dan mannen…die vrouwen zijn volgens het onderzoek vaak ontevreden over hun huwelijk.

Maar hoe komen de wetenschappers aan hun conclusie? Ze interviewden ruim drieduizend koppeltjes, die gemiddeld 33 jaar met elkaar getrouwd waren. Na vragen over drinkgewoonten (Hoe vaak? Hoe veel?) werden vragen gesteld over de partner. Daaruit bleek dat in meer dan de vijftig procent van de huwelijken beide partners drinken en die stelletjes hadden dus een fijnere relatie dan bij de koppels met maar één drinkende partner.

Je weet dus wat je te doen staat als je de volgende keer met je vriendin op een feestje strandt! Tenzij je ze beu bent natuurlijk!

Santé!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6435

Foto’s: Pinterest

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Anale seks, taboe of? Zo pak je het aan!

Geef het maar toe…hoewel er nog steeds een taboe heerst over anale seks, dromen ...

Whatmatters ging aan het lopen met de Tom Tom Runner 3

Sporten, het komt er veel te weinig van, altijd druk, druk, druk. Gelukkig krijgen ...

8 tips voor meer Tinder succes!

Mannelijk en single? Jij zit op Tinder (nee, dat is geen vrouwennaam), of dat ...

Hosting door Fraai