De beste cocktail shakers van België!

De rocksterren van deze tijd? Bartenders, mixologen en cocktail shakers lijken ons aardig in de buurt te komen. In België zijn we bovendien verwend! Ons landje mag dan maar een zakdoek groot zijn, we beschikken over toptalent. Dat zeggen niet wij, maar wel gerenommeerde kenners wereldwijd!

De clan Van Ongevalle

Eén van die toppers is ongetwijfeld Ran Van Ongevalle. Deze nog vrij jonge snaak is niet alleen de broer van de wereldberoemde Hannah Van Ongevalle, de mixologe die wel al eerder interviewden, hij kan zelf ook een heel aardig stukje shaken. Niet zo lang geleden wist hij in Berlijn de prestigieuze cocktailwedstrijd ‘Bacardi Legacy’ te winnen. Zijn cocktail: de Clarita werd verkozen uit maar liefst 10.000 inzendingen! De 38 finalisten moesten een ‘klassieke rum cocktail’ mixen. Ran koos voor een mix van Bacardi, amontillado sherry, crème de cacao en absint. Een voltreffer!

DAila4iXgAAvANi

De 25-jarige Ran vind je overigens ook in The Pharmacy, de cocktailbar in Knokke-Heist, waar zowat de hele clan Van Ongevalle in actief is. Maar wees er snel bij, want hij is van plan de wereld rond te reizen als barman en zich nog verder te perfectioneren en wijsheden op te doen!

Ran-with-trophy

Diageo World Class 2017 winnaar Belux

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer talent. Zo werd afgelopen week Naushad Rahamat verkozen tot de Belgische World Class 2017 winnaar. Deze competitie van Diageo is één van de meest prestigieuze ter wereld. Naushad – actief in de Antwerpse cocktailbar Cocktails at Nine – wist de hoofdprijs weg te kapen en mag ons land gaan verdedigen op de wereldwijde competitie.

Campagnebeeld
Campagnebeeld

Met de tequila-cocktail ‘Kiss to nature’ wist hij zijn derde deelname aan de competitie te verzilveren. Van 21 tot 24 augustus trekt Naushad naar Mexico City om de eer van ons landje te gaan verdedigen!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

CARTIER TANK viert 100ste verjaardag l met Whatmatters!

Eén van de voordelen van het runnen van een succesvol online mannen magazine? De ...

A-Z, by Zlatan Ibrahimovic

Ego tot de 2de Laten we het na het dramatische vertoon van onze Duivels ...

Show me HAVN!

  Dat we het nog nooit over HAVN gin hebben gehad bij Whatmatters is ...

Hosting door Fraai