De duurste nieuwe auto ooit: Rolls-Royce Sweptail

Wil je echt uitpakken met je auto, dan laat je vanaf nu de Porsche, Ferrari of McLaren maar in de garage. Vanaf nu bol je statig de straten door met de nieuwe Rolls-Royce Sweptail, de duurste auto die er momenteel te krijgen is. Rang en stand moet er zijn natuurlijk. O ja, er wordt er maar eentje van gebouwd, dus gooi die andere sleutels maar niet te snel weg.

138950-rolls-royce-sweptail-5

Champagne!

Deze tweezitter gebouwd op het onderstel van de Phantom Coupé heeft een uniek koetswerk, met elementen die verwijzen naar het roemrijke verleden van de autofabrikant. De wagen kostte de nieuwe eigenaar – vermoedelijk een Brit – een slordige 11,5 miljoen euro. Het gaat om een éénmalig en volledig op maat gebouwd exemplaar, die qua design verwijst naar de wereld van de luxejachten. Daar zorgt de vorm van het dak alvast voor, dat een uniek exemplaar uit glas is. Verder is er ook nog een gekoelde middenconsole voorzien met plaats voor een fles champagne en 2 kristallen glazen.

rolls-royce-sweptail-one-off-coachbuild-villa-d-este-2017-7

De Sweptail kreeg verder ook een groter radiatorrooster waar de persoonlijke nummerplaat werd in gegraveerd. De naam Sweptail verwijst overigens naar de Gurney Nutting Phantom II uit 1934 en de Park Ward 20/25 Limousine Coupé, een andere wagen uit datzelfde jaar met een swept tail (spits eindigende achterkant).

Rolls-Royce Torpedo Photo: James Lipman / jameslipman.com
Photo: James Lipman / jameslipman.com

De wagen werd om maat besteld in 2013 en er werd maar liefst 4 jaar gebouwde aan deze luxueuze auto.

Rolls-Royce Torpedo Photo: James Lipman / jameslipman.com
Rolls-Royce Torpedo
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Vergeet alles wat je weet over motorbendes: Caramel Curves

Waar denk jij aan bij motorbendes? Ongetwijfeld aan mannen, tattoos, leren vestjes en namen ...

Mercedes-Maybach G650 Landaulet, De ultieme patserbak!

De eerste Mercedes G-Wagen bolde al dik 40 jaar geleden over onze kasseien, plattelandswegen ...

Kruip eens op de nieuwe Harley Davidson Fat Boy!

Harley Davidson blijkt het de laatste jaren net wat moeilijker te hebben om zijn ...