Zo heb je in zeven minuten een fris pintje!

Het is de laatste dagen bloedheet en dan heb je wel eens dorst. Je trommelt wat maten op, want ja, je drinkt met mate(n). Een probleem, geen frisse pint in de ijskast en de boys zijn er binnen een uur. Snel naar de nachtwinkel of supermarkt voor een paar (warme) sixpacks…en dan? Hoe krijgen we het warme bier koud? Wij hebben alvast een paar wetenschappelijke methodes gevonden die je snel het frisse pintje geeft dat jij en je maten verdienen!

Methode 1 (40 min)

Leg de flesjes in de vriezer.
Te onthouden woord:  Convectie. De koude lucht verlaagt de temperatuur van de flesjes tot die gelijk is aan die van de omgeving.

Methode 2 (35 min)

Zet ze in een emmer met ijsblokjes.
Te onthouden woord: “Conductie“. De ijsblokjes die het glas raken brengen de kou beter over dan de lucht eromheen.

Methode 3 (31 min)

Wikkel ze in een natte handdoek en leg ze in de vriezer.
Te onthouden woord: “contactoppervlak“. Hoe meer de fles contact maakt met een koud medium, hoe sneller hij afkoelt.

bier_proost_bierbuik_cheers

Methode 4 (15 min)

Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater.
Te onthouden woord: “Meer contactoppervlak” = snellere koeling. Op deze manier maak je het contactoppervlak nóg groter

Methode 5 (12 min)

Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater met zout.
Te onthouden woord: “een lager vriespunt“. Het water is kouder omdat zout water pas bij een lagere temperatuur bevriest.

Methode 6 (7 min)

Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater met zout, en roer flink.
Te onthouden woord: “Beweging“. Zo zorg je ervoor dat het koudste water zich altijd rond de flesjes bevindt, waardoor de warmte sneller wordt verdreven.

Je kan met de bakken bier ter afkoeling ook gewoon een zwembad bouwen…doch verkiezen we dan wel een ander merk dan onderstaande…

maxresdefault

Bron: Mens Health

You May Also Like

Gin van Limburgse keukenridders: Cavalieri

Mannen die koken, daar kunnen we bij Whatmatters alleen maar respect voor hebben. Zelf ...

MC1R: het eerste magazine ter wereld voor roodharigen!

Blond, bruin of zwart haar: het is allemaal redelijk doorsnee. Alleen rond roodharigen, daar ...

Whatmatters keurt de betere worst!

Worsten zijn er in alle vormen en maten en dan bedoelen we bij Whatmatters ...

Hosting door Fraai