Wordt Thalissa Tilemans Top Model 2018?

Wij bij Whatmatters bekennen, we zijn moeilijk op te voeden jongetjes. Niet dat we niet met mes en vork eten, integendeel, we eten gewoon te veel, drinken wel eens graag een pintje, wijntje of een gin, en verder doen we soms gewoon heel erg graag ons eigen goesting. Lopen we dan al eens naast het padje? Valt best mee…moesten we dreigen te verdwalen, hebben we gelukkig nog genoeg twee ravissante dames die ons even bij de teugels pakken. Maar over opvoeden gesproken…vandaag hebben we afgesproken met de knapste jongedame binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Alle jeugd, zeker de mannelijke helft, loopt in het gareel als deze knapperd met een knipoog de lakens uitdeelt. Voor de vrouwelijke helft, dient ze als rolmodel. Never give up, een maak je dromen waar…en dat doet ze nu ook zelf, met haar deelname aan de verkiezing Top Model 2018, waar ze de finale, die betwist wordt in het Walhalla voor modellen, Parijs, heeft gehaald.

18452342_10212382722832706_599158863_o

Thalissa, je hebt 10 seconden om je kort voor te stellen…
Ik ben Thalissa, 26 jaar en woon in Herenthout. Ik werk momenteel binnen de Bijzondere Jeugdzorg en ben daarnaast druk bezig met fitnessen, modellenwerk en social media (Instagram, Youtube,…).

Strak! Je bent in ieder geval gewapend om een goede eerste indruk achter te laten in de verkiezing Top Model 2018. Wat houdt deze verkiezing net in? Wat kan je winnen?
Topmodel is een vrij grote en bekende verkiezing. Het fijne aan deze wedstrijd vind ik onder andere dat ze ook de kleinere modellen een kans geven. Ze hebben namelijk, naast de hoofdcategorie ‘Mannequin’ ook een categorie ‘Model’. Deze categorie is dus voor de modellen die geen 1m70 zijn. Momenteel zit ik in de finale van Topmodel Belgium 2018, crazy! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik mee mag naar Parijs! De finale is namelijk op 21 januari in Lido op de Champs -Elysées. Dat gaat ongetwijfeld een geweldig weekend worden! Je kan tijdens de finale opgemerkt worden door bureaus en dus kans maken op een contract of opdrachten. Daarnaast zijn er prijzen te winnen, zoals een reis naar de Caraïben met een gans professioneel team. Daar worden dan verschillende photoshoots gedaan en krijg je nadien een portfolio van die reis.

18426907_10212382623990235_1940126040_o

Klinkt inderdaad allemaal heel ‘crazy’. Wat zijn de verwachtingen?
Goh, zoals ik al zei had ik niet eens verwacht dat ik naar de finale mocht! Ik heb me in september 2016 ingeschreven met het idee: “Waarom niet? Ik leef maar één keer hé!”. Dus alles wat nu nog op me afkomt is mooi meegenomen. Ik geniet van elke seconde en ga me enorm amuseren in Parijs!

En terecht! Je bent boven de eigen verwachting geselecteerd…dan mogen we grenzen verleggen, vinden we…dus, wat hoop je ermee te bereiken?
Zoals ik al zei ga ik enorm genieten van de finale. Ik ga natuurlijk ook hard mijn best doen! Stiekem droom je wel van die hoofdprijs (reis naar de Caraïben), maar ik blijf met mijn voeten op de grond. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om modellenwerk te doen, dus het zou al fantastisch zijn moest ik een opdracht kunnen vastkrijgen na de finale.

We hopen het met je! Is dit voor jou de eerste stap in de modellenwereld?
Euhm…natuurlijk kan deze wedstrijd een opstapje zijn, maar ikzelf ben wel al iets langer met modellenwerk bezig. Zo volgde ik vorig jaar onder andere een mannequincursus bij Models On Stage in Antwerpen. Aan het eind van die cursus had ik een examen in de Carré (modeshow ‘New Faces’), waar ik een B+ behaalde. Dit vond ik niet slecht voor mijn allereerste ervaring als mannequin. Daarnaast heb ik ook al redelijk wat photoshoots achter de rug en liep ik mee als mannequin tijdens ‘Nijlen Showt’.

Niet echt een groentje dus. Als we even terug naar de wedstrijd gaan, klopt het cliché dat ‘miss-kandidaten’ elkaars bloed kunnen drinken?
Ja ik wil dit zeker en vast geloven. Ik kan me voorstellen dat er heel wat jaloezie heerst binnen de modellenwereld. Zelf heb ik ook al gemerkt hoe sommige meisjes elkaar backstage aankijken. Toch houd ik me daar steeds buiten en moedig ik medekandidates zelfs aan vlak voor ze het podium opgaan of met hun portfolio naar de jury moeten. Dat is toch veel leuker?

18450188_10212382623790230_14768814_n

Het siert je! wat zijn naast dat jouw persoonlijke eigenschappen? Waarmee onderscheid je je van anderen?
Qua innerlijk ben ik een heel zorgzaam persoon. Ik ben ook een doorzetter en kan goed mijn plan trekken. Ten slotte ben ik ook zeer ordelijk en gestructureerd waardoor ik bijvoorbeeld als model steeds mooi voorbereid naar een photoshoot ga. Qua uiterlijk denk ik dat mijn blik/ogen en lange blonde haren me onderscheiden van anderen, niet? Ik kan dat zelf moeilijk zien eigenlijk, haha.

18575176_10212419416390022_1539435468_o

We bekijken je even van kop tot teen…neenee, geen awkward gedoe hier! Je bent een knappe jongedame, punt ander lijn! Je leeft maar één keer liet je daarstraks optekenen…is dat je persoonlijk levensmotto of heb je er nog een andere?
Ik heb redelijk veel favoriete quotes, maar diegene die ik al het langste heb, is: “What doesn’t kill you makes you stronger”. Ook al heb ik soms eens een baaldag of tegenslag, ik blijf altijd doorgaan en opnieuw proberen. Ik heb zelf al heel wat meegemaakt en ben er alleen maar sterker uitgekomen. Het ultieme bewijs dat je gewoon nooit mag opgeven en dat alles ooit wel weer goedkomt!

Klopt! Je bent ook actief bezig op social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Ik post vooral op Instagram veel foto’s (@lisstilemans). Dit zijn voornamelijk foto’s van mijn photoshoots of reizen, maar ik werk sinds enkele maanden ook samen met enkele merken. Zij sturen me producten op en ik post vervolgens foto’s op mijn pagina (bijvoorbeeld voor @Fittea.eu). Daarnaast ben ik ook begonnen met een eigen YouTube kanaal (ThalissaT). Ik maak bijvoorbeeld vlogs of filmpjes zoals een ‘shopping haul’ enzovoort. Zeer leuk om te doen allemaal!

18452242_10212382623910233_1902277060_o

Dan rest ons nog de vraag…is er nog tijd voor een liefde in je leven?
Haha, ja ik heb een vriend. Een hele lieve zelfs! 🙂 Neen serieus…

Hoe, is hij niet lief dan? 
Oh jawel, we zijn nu meer dan een jaar samen en nog steeds stapelverliefd. Hij steunt me in alles wat ik doe en ik kan altijd bij hem terecht. Hij is een beetje mijn rots in de branding eigenlijk! Wat me het meest aantrekt is het feit dat hij zo lief, zorgzaam en eerlijk is. Ik voel ook dat hij oprecht veel van mij houdt en dat ik zijn hele wereld ben. En dat is een zalig gevoel natuurlijk. Daarnaast is hij ook very handsome natuurlijk! 🙂

18516599_10212419425110240_1855992344_o

Sprak ze met een zekere twinkeling in haar ogen! We zien het, de liefde druipt eraf! Maar voor de mannen die nog geen ravissante schoonheid aan de haak hebben geslagen, welke tips geef jij dan mee?
Ik denk dat alle meisjes het wel fijn vinden om te voelen dat hun vriendje van hen houdt. Dus mannen, houdt dit steeds in jullie achterhoofd! 🙂

18472414_10212382624510248_1425358200_o

Doen we! Waar kunnen we je trouwens vinden voor een hapje en een stapje?
Ik ga af en toe wel eens naar een club (bijvoorbeeld Carré of Versuz), maar ik geniet er evenveel van om gewoon een gezellig avondje naar een bar of naar de film te gaan. Ik heb zeven jaar in Leuven gewoond en daar ging ik vrij vaak uit eten. Vooral naar sushi restaurants (bijvoorbeeld Wabi Sabi of Sushi Leuven), Bar Louis of Entreprise. Koffiebars vind ik ook altijd zeer gezellig!

Bar Louis zeg…het was even dicht maar is ondertussen terug open! Doet me eraan denken dat ik daar nog eens langs moet! Eten en drinken…is dat zowat je favoriete zonde?
Haha, ik heb meer dan één favoriete zonde, maar als ik dan toch één moet kiezen… Dan denk ik aan wijn. Ik kan zo genieten van een glaasje wijn!

18425928_10212382624470247_976608526_n

Check! hoewel…bij ons is de zonde een fles! Maar voor wij alweer naar de AA moeten, nog één vraag…wat is jouw ambitie naar de toekomst toe?
Ik hoop nog even te kunnen doorgaan met modellenopdrachten. Ook hoop ik dat mijn Instagrampagina en YouTube kanaal nog wat verder groeien. Daarnaast wil ik me vooral amuseren, zowel in mijn job als met familie en vrienden. Ik reis ook enorm graag, dus ik wil graag nog veel mooie reizen maken met mijn vriendje (en misschien later ook met een kindje erbij, wie weet 🙂 ).

18472094_10212382624910258_721477170_o

Stuur ons alvast het geboortekaartje op en we pikken met een schoon cadeau de suikerbonen wel op! verder heel veel succes in Parijs, pak die kroon, reis naar de Caraïben en sleur er gelijk een hoop opdrachten en contracten uit! Wij blijven het van kortbij volgen en dat kunnen jullie ook. Surf op de waves van Instagram en neem een kijkje op haar YouTube-kanaal. Doen! 

18492257_10212382625510273_777964826_n

18426798_10212382624790255_1624736045_o

Credits:
– Ronny Trippaers
– Charel Borgmans
– Sven Peeters

You May Also Like

Is Charlotte Bulcke op weg naar het kroontje van Miss België?

Missverkiezingen…de laatste tijd erg actueel nu bepaalde organisaties zich profileren als dé missverkiezing in ...

Hier zijn ze dan…de acht ‘Temptation Island’-hartenbreeksters…

What happens in Thailand…won’t stay in Thailand… Zitten jullie ook op hete kolen? Zal ...

Vlaamse Pareltjes XXXIII: Shanna Mols

  Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Shanna Mols (@shannamols) ...

Hosting door Fraai