Weekendtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Antwerp Classic Car Event, het populairste oldtimertreffen van Antwerpen, is (bijna) helemaal klaar om er een fantastische zevende editie van te maken. Die vindt zoals aangekondigd plaats op 6 en 7 mei in het Park van Brasschaat. Het is een beetje thuiskomen, nu het event door de invoering van de Lage Emissie Zone (LEZ) niet meer welkom is in het stadscentrum van Antwerpen. De organisatie van ACCE zorgt met het vertrek van de Tour Amical ‘live’ vanuit het park voor een extra troef en hoopt zo een massa classic car-fans en supporters te mogen verwelkomen in Brasschaat. Het weer zit alvast mee, zo voorspellen de laatste berichten althans.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62f1
Vorig jaar was ACCE goed voor 15.000 bezoekers op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. “Ook in Brasschaat verwachten we heel veel toeschouwers. Het park geniet een prima bereikbaarheid en omvat werkelijk een schitterende groene setting”, stellen initiatiefnemers Manu Stappaerts, Marc Reijntjes en Frank Crijns. “We beschikken hier over liefst 25.000m2 om in een topdécor een groots classic car-dorp op te trekken waarin de hoofdrol zoals vanouds is weggelegd voor stralende oldtimers. We rekenen op minstens 1.000 classic cars van verzamelaars en liefhebbers.”

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62ef
Daarnaast lanceren bij ACCE heel wat grote automerken nieuwe modellen en tal van standhouders showen er hun autogerelateerde producten. Zo zijn onder meer van de partij: van AMG Performance Center Vriesdonk (voorstelling AMG GTR), Jaguar Landrover Metropool (voorstelling All New Discovery en de Jaguar F-Type 2.0), Tesla, Porsche Center Antwerpen, BMW Jorssen, Garage Rietje, Buga, FMA/Maserati, Ital Cars, Antwerp Automotive met Mazda en Infinity tot vele anderen. Opnieuw zijn er ook twee tours voorzien die vanuit Brasschaat de Noorderkempen doorkruisen tot in Nederlands Brabant: de Antwerp Classic Tour (6 en 7 mei) en de Antwerp Grand Tourisme Tour (7 mei).  Kortom, Brasschaat hoort dit weekend toe aan de passionele autoliefhebber…
Antwerp Classic Car Event, 6 en 7 mei in het Park Van Brasschaat. Deuren van het Classic Car Village openen telkens om 9u30. TOEGANG IS GRATIS! Waar wachten jullie nog op?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62f0

You May Also Like

Nieuwe hotspot: De flâneur

Restaurants in Antwerpen? Een massa meneer. Van waanzinnige concepten tot toeristenvallen, de stad heeft ...

Voor ons een plaatsje aan het RAAM

Letten we bij Whatmatters op onze gezondheid? Veel te weinig dierbare lezers, maar we ...

Nieuwe Shelby is beste ooit

Een raspaard vol paarden Als je over een muscle car spreekt adem je in ...