Knapper en ondernemender dan Axelle Dekegel wordt het niet!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste barvrouw van het land? Axelle Dekegel!
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste festivalorganisator van het land? Axelle Dekegel!
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie voelt Whatmatters vandaag aan de tand? Axelle Dekegel!
Als je jezelf ondertussen een goed jaar afvraagt waar wij onze inspiratie naar vrouwelijk schoon halen, is ons geheim nu uitgelekt. Dagelijks staan we voor de spiegel te wachten op een antwoord op de vragen die branden op onze lippen. Uiteraard hadden wij Axelle al langer in onze helderblauwe ooghoek maar vonden we tot op de dag van vandaag nog niet het geschikte moment deze knapperd op een voetstuk te plaatsen. Nu de zomer in aantocht, haar loungebar aan het knallen en het festivalseizoen, waar ze zelf een aandeel in zal hebben, gestart is, is het gewoon vandaag de tijd voor een Axelle Dekegel-moment…

10444656_10203031131551804_626990118821688465_n

Hallo ravissante jongedame, stel je eens kort even voor?
Mijn naam is Axelle Dekegel, 23 jaar oud en oorspronkelijk ben ik van de kanten van Brussel. Sinds kort heb ik mijn eigen loungebar geopend gelegen te Aalst en ben dan ook meteen mee verhuisd naar het hartje van Aalst. Mijn ouders wonen in Frankrijk dus reis ik heel vaak op en af. In de zomer kan je mij vaak vinden aan de seaside in Knokke. Wij zijn met 2 thuis. Ik heb een oudere broer, Maxim. Hij baat 2 clubs uit in Tongeren en samen hebben we het zomerfestival “Voodoo Village”. Nachtleven & festivals, dat is mijn ding. Daarnaast zijn mode, reizen, auto’s en restaurants mijn grootste interesses. Ik zie graag de wereld, en als ik in België ben, ben ik graag overal.

Niet alleen knap maar ook succesvol ondernemend! Mooi zo! Naast je loungebar kennen we je ook als model, hoe lang ben je hier al mee bezig?
Ik ben nu ongeveer 2 jaar actief op Instagram en ben zo ook een jaar verzeild geraakt in het modellenleven. Ik heb een tijd samen gewerkt met fotograaf Phill Tubbax die met mij als doel had om het buitenland te bereiken. Maar ik heb een andere weg gekozen door een eigen zaak te beginnen. Mijn grote droom ‘een eigen loungebar/nachtzaak openen op jonge leeftijd’ is 6 maand geleden uitgekomen.

En daar steek je uiteraard nu heel veel tijd in…
Ik ben dagelijks bezig met het verbeteren van mijn zaak, waar we vooral de focus leggen op exclusieve cocktails, aangename sfeer en ambiance tot de laatste uurtjes. Het nachtleven heeft me altijd enorm geboeid. De leukste momenten in mijn leven zijn dan ook altijd na middernacht… 😉

© Robbert Poel
© Robbert Poel

Daar kunnen we iets bij voorstellen! Verder nog iets?
Naast mijn zaak is mijn 2e passie de fashionwereld en vaak reizen, en die passie deel ik graag met iedereen op Instagram. Wekelijks post ik foto’s van wat ik aan het doen ben, welke kleren ik die dag aan heb of wat de plannen zijn en dat probeer ik op een zo leuk mogelijke manier te posten.
Het woord Instagram is al een paar keer gevallen…waarom moeten we je volgen?
Zoals ik mijn inspiratie en motivatie haal bij andere vrouwen/mannen op social media, wil ik vooral ook een inspiratie zijn voor anderen. Interesses, en ons verhaal delen met elkaar vind ik gewoon geweldig. Het brengt je ook vaak op ideeën om iets te gaan doen…reizen, die outfit kopen, gaan sporten, etc.
pf

Waarom ben je er eigenlijk mee begonnen?
Ik keek altijd enorm op naar zelfzekere vrouwen die fier zijn om wie ze zijn en dit dan ook naar de buitenwereld tonen. Ik ben zelf ook iemand die zich goed voelt in haar vel en zo ben ik ook iemand geworden die graag mensen inspireert & motiveert. Een vrouw die zich zelfzeker voelt, vind ik het mooiste wat er is. Iedereen is op zijn manier mooi en dat wil ik sommige vrouwen ook laten geloven. Verder is het ook gewoon geweldig om dingen te delen met onbekende mensen en zo contacten te leggen.

18336957_10210931527256759_1026800724_n

Bij deze zijn wij blij dat wij als onbekende met u contact hebben…beroepsmatig keuren en analyseren wij wel meer mensen en we moeten toegeven, we vinden wel wat interessante en mooie eigenschappen in u terug. Maar waar denk jij jezelf te onderscheiden van anderen?
Ik ben een enorm positieve kijker op de wereld. Alles kan en alles mag. Nooit twijfelen! Wat mij dan soms ook wat zot maakt zeggen sommigen. Risico’s nemen is wat ik graag doe en wat mijn leven ook spannender maakt.  Ook al loop ik dan soms eens tegen de lamp, dat neem ik er graag bij. Als ik iets wil zal ik het ook krijgen! Verder probeer ik altijd voor iedereen goed te doen, op welk vlak dan ook en voor wie dan ook. Zeker voor mijn vrienden en familie.


“If you want to do something it, just do it.”

18337118_10210931532816898_1380792420_n

We voelen een levensquote komen…
“If you want to do something it, just do it.” Alles kan en mag in het leven, als je er maar zelf genoeg in gelooft en het zelf wil. Hier heb ik ook een tattoo van laten zetten op mijn arm.


Een quote voor het leven dus! Over ‘voor het leven’ gesproken…is dit er ook in de liefde?
Ik ben bijna 2 jaar samen met mijn vriend, Andrea, waarmee ik ook samen mijn zaak heb.

Wat heeft hij je voor hem doen vallen?
Hij is vooral een dominant persoon die geen schrik heeft om zijn gedacht te zeggen, wat ik ook echt wel nodig heb omdat ik zelf ook een heel dominant persoon ben.
Dus je wilt een man die…
sterk in zijn schoenen staat, zelfzeker is en zijn mannetje kan staan wanneer het nodig is. Iemand die zich graag mooi maakt en me mee uit eten neemt, dat is mijn type.
18309079_10210931532856899_378000276_n

Voilà, dat weten we ook weeral! Heb je nog een essentiële tip die je mannen graag in de oren wilt fluisteren?
‘Be yourself’. Voor sommige mannen is dat waarschijnlijk al een hele uitdaging, maar eerlijkheid en oprechtheid dat is wat vrouwen willen. And make fun! Maar heb respect en ken je limieten.

Ok! over naar de favo-vraagjes dan…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Mij zie je vaak in clubs/loungebars in Brussel (Bloody Louis, Crystal Lounge, Spirito, Fuse) of Antwerpen (Roxy/Naked club), en in de zomer kan je mij vinden aan de leuke strandbars van Knokke (Monroe beach, Famouz). Als ik niet aan het uitgaan ben, geniet ik graag van een restaurantje/leuke wellness met mijn vriend of een avondje zetelen, daar ben ik zeker niet vies van!

18336730_10210931527496765_247421397_n

En jouw ‘Guilty Pleasure’?
Een avondje met mijn vrienden waar veel shotjes aanwezig zijn en wakker worden met wazige verhalen, dat is mijn favoriete zonde.

Garçon, 10 shotjes aub!!!! Maar voor het hier te wazig wordt en we ons het gesprek niet meer kunnen herinneren nog snel de laatste vraag…wat is jouw ambitie naar de toekomst toe?
Nu ik een nachtzaak in België heb, is de volgende stap voor mij het buitenland. Daar zou ik graag mijn passie voor het nachtleven voortzetten. Ook wil ik nog samen met mijn broer ons project van het festival voortzetten en verder grootbrengen in België. En als er nieuwe uitdagingen op mijn pad komen, zal ik zeker niet twijfelen.

En vergeet ons gewoon niet uit te nodigen! Bedankt voor je tijd en heel veel succes met je zaak, festival en je verdere verloop op Instagram! Wij blijven het alvast ook volgen! En volgen, dan kan je dit knap ding doen op Instagram (wie weet ben jij wel haar 10 000e volger!) of via de FB-pagina van haar zaak! Doen! 

18308793_10210931527136756_1477885491_n

Credits:
– Phil Tubbax
– Robbert Poel

You May Also Like

Interview kandidate Face of Ocean Couture by Whatmatters: Kyara Van Camp

Wie treedt er in de voetsporen van Laura Oliveira Granja? Komende zaterdag is het ...

Deze topless shoot ging even mis voor Kate Upton (Video)

Dat een model soms lijden moet, is algemeen geweten. Dat ze soms op onmogelijke ...

Vlaamse Pareltjes Deel X: Charro Pyl

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Hosting door Fraai