Hoofdpijn? Aan het bier!

Wij weten alvast wat doen morgenvroeg. Een halve redactie zal morgen op het veld van KFC Brasschaat nog eens de voetbalschoenen opnemen en een ganse dag tegen een balletje gaan trappen. Doch, één probleem, er is vanavond een verjaardagsfeestje waar de helft van de aanwezige voetballers morgen, ook vandaag van hun beste kant zullen laten zien…drinkebroers we zijn. Maar hoe lossen we het probleem morgenvroeg om half 10 op wanneer wij verplicht worden na een veel te korte nacht en met een geweldige kater de hoofdpijn te bestrijden? Waarschijnlijk niet met op doel te koppen…wat dan wel? Gewoon terug aan het BIER!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62fb
Vergeet Paracetamol!

Lezen wij dat goed? Ja, dat lezen we goed! Britse (uiteraard!) wetenschappers deden onderzoek naar de invloed van alcohol op de pijngrens en kwamen erachter dat twee pinten de hoofdpijn gewoon met een kwart verzacht. Met andere woorden, bier is efficiënter dan paracetamol. De Britten deden in totaal 18 studies met meer dan 400 proefkonijnen. Hieruit kwam naar voren dat de proefpersonen zich aanzienlijk beter voelden met een alcoholpercentage van 0,08 promille in het bloed. 0,08 promille komt overeen met een viertal glazen…4 glazen voor een kwart minder pijn…begin je al te rekenen? Voor we een abonnement bij de AA nemen, raden we wel geen 16 pinten aan om geheel van de pijn verlost te zijn…andere functies in het lichaam, als een lever kan dit waarschijnlijk moeilijk trekken.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62fc

Terug to the point…Wat de pijn exact wegneemt, is nog niet geweten. Mogelijks vermindert alcohol de waarneming van pijn in je hersenen of is het de roes van alcohol dat eenzelfde pijn draaglijker maakt. In ieder geval hebben wij morgenvroeg een deftig excuus om vanaf half 10 in het bier te vliegen…én het is wetenschappelijk bewezen…bij deze, schatje…alvast mijn excuses voor morgenavond!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_62fd

You May Also Like

Straf! Goedele Liekens zoekt orgasme!

Oh jaaa heren (en stiekem meelezende dames), U leest het goed…Goedele zoekt een orgasme! ...

Waarom je lid MOET worden van de Mile High Club

Wist je dat vogelen op een vliegtuig wetenschappelijk gezien één van de beste manieren ...

Wij verloren een rondje armdrukken tegen social media fenomeen Eline Demeulemeester!

“Hey Smalle, geen zin om eens langs een fit-chick met meer dan 15.000 volgers ...

Hosting door Fraai