Ga deze zomer stijlvol naar het werk met deze tips

Belgisch weer, we kennen het allemaal. Koud weer, regen, wind, dan weer volle zon,…dat is waar onze kleren ons tegen moeten beschermen. Zelfs in de zomer worden we niet gespaard van soms een hevige regenvlaag. Tegelijk kan het hier ook gewoon, zoals vandaag, snikheet zijn. Maar wat trek je aan? En hoe zorg je ervoor dat ook jij deze zomer er stijlvol op het werk bijloopt? Wij geven alvast volgende tips!

30f358f670adab7ac17a1315d6aa430b

De juiste materialen!

Het klinkt eenvoudig, maar het is nog steeds een van de vaakst gemaakte stijlfouten. De zomer vraagt om andere stoffen dan de winter. Kies bijvoorbeeld in de zomer liever voor ademende stoffen als licht katoen of een linnen-wol-mix. Jij (en je omgeving) zult het niet berouwen.

Spuit deodorant!

Klinkt logisch! Maar het gebeurt nog te vaak niet. Een goeie deodorant die geen witte vlekken veroorzaakt en daadwerkelijk doet wat hij moet doen. Dat gaat jouw leven redden in de hitte…en de neus van anderen!

Investeer in 3 paar schoenen!

Een witte sneaker, een loafer en een echte vrijetijdsschoen. That’s it!

STREETFSN-pitti-uomo-light-blue-double-breasted-suit

Niet te strak!

Waar je in de winter je maatpak echt heel strak kunt dragen, is de zomer geschikter om het allemaal wat losser te dragen. Wees dus niet bang als je shirt iets wat wijder zit dan je gewend bent of dat je broekspijpen wat meer ruimte bieden voor lucht. Het mag gewoon allemaal wat losser!

Onzichtbare sokken!

Maar zorg dan wel dat ze echt onzichtbaar zijn. Wanneer je ze optrekt als kousen, heb je er natuurlijk geen bal aan. En geloof ons,  het is beter om sokken te dragen die je niet ziet dan,…mja,…zweetvoeten.

De juiste haarsnit!

Weinig haar zorgt voor heel veel verkoeling. Dus ga naar je kapper of barbier en laat je een fris kapsel aanmeten. In de winter kan je weer kiezen voor een volle haardos.

0a248cd435f5af6667859d319cd3a6c0

Twee blitse zonnebrillen

Vroeg of laat vergeet je er toch één of ga je er per ongeluk op zitten. En, met 2 verschillende zonnebrillen hoef je niet constant dezelfde op en kun je je bril aanpassen aan de look van de dag. Of waarvoor dient deze hastag anders? #OOTD

Durf double breasted

Wie zijn misschien wel de meest blitse Europeanen als het op kleding aankomt? Juist, de Italianen! En wat dragen deze Casanova’s wel eens? Ee double breasted vestje. Wanneer je dit goed draagt, is het dé perfecte zomerkeuze. Een nadeel is echter wel dat je hem niet echt open kunt dragen, wat je double breasted jasje beperkt tot een cocktailjasje. Wel een voordeel, je kan hem ook dragen met een T-shirt. En nog een tip…een witte T-shirt is altijd een goed idee!

Lichte kleuren

Zeker als je wat zon en vitamine D gepakt hebt, kan je best gaan experimenteren met lichte kleuren. Niet alleen staat dat heel goed in de zomer, ook draagt het een stuk lichter en is het gewoon frisser. Van groentinten en lichtblauw tot roze en zelfs steengrijs of wit: alles kan, als je je maar bedenkt dat het leven geen Sensation White is. Volledig in het wit is NOT DONE!

landscape-1495008434-zomerpak

Bron Esquire

You May Also Like

Bier met bubbels: Réserve Royale

Nieuwe biertjes, paddestoelen zijn er niks tegen, ze blijven uit de grond schieten. Niet ...

Zo draag je een smoking!

Waarschijnlijk loop je niet het hele jaar door in smoking. Is dat wel het ...

3 fonkelnieuwe hotels die in 2017 de deuren openen

Ja, ondertussen zijn er al heel wat alternatieven, maar persoonlijk kan ik toch nog ...

Hosting door Fraai