Een 'volmaakt' gesprek met de prinses van het Vlaamse lied: Lissa Lewis!

De meest onderschatte kunstvorm in België? Ongetwijfeld het Nederlandstalige lied. Zeker sinds het verdwijnen van Tien om te Zien zijn onze Nederlandstalige kleppers wat naar het achterplan verdwenen. Gelukkig is sinds kort Liefde voor Muziek terug te zien op VTM, zodat op zijn minst ons jeugdidool én lekker beest Isabelle A terug uit de vergeetput is gehaald. Dit allemaal maar om te zeggen: Vlaamse zangeressen worden niet genoeg in de spotlights gezet. Gelukkig zijn wij er om daar een mouw aan te passen. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we het bericht kregen dat de ravissante Vlaamse nachtegaal LISSA LEWIS even tijd voor ons had. Zeker nu haar nieuwe single ‘Volmaakt’ net uit, geen evidentie.

Hoi Lissa, waarvan moeten onze lezers die je niet kennen, je eigenlijk wel kennen?

Ik zing toch al een heel tijdje! In 2012 stond ik voor 13.000 toeschouwers in het Sportpaleis met ‘Houden van… ‘ en in 2015 bracht ik mijn eerste album uit. Ik won de zomertrofee voor beste doorbraak van Radio 2 en ik werd ook genomineerd voor en MIA in de categorie ‘Vlaams populair’ dat jaar. Recent bracht ik mijn nieuwe single ‘Volmaakt’ uit en volgend jaar volgt er een nieuw album.

Ok, nu zijn ook de niet-kenners mee! Waarom heb je trouwens in godsnaam ooit voor het onderschatte Nederlandstalige lied gekozen?

Simpel, de taal ligt me gewoon het best. Tijdens mijn optredens breng ik af en toe wel een Engels of Frans nummer, maar mijn hart ligt bij het Nederlandstalige lied.

Houden zo! Wij hebben nood aan een nieuwe Isabella A! Je hebt overigens best al wel wat prijzen in de wacht gesleept!

Ik ben in elk geval dankbaar voor alles wat ik al heb mogen meemaken, maar die award van Radio 2 is toch echt wel de mooiste. Je maakt natuurlijk geen 10 jaar kans op de prijs van grootste doorbraak.

15622741_1468652359819573_290541758451230869_n

Klopt, hoewel wij er in ons geval al veel langer op rekenen. Soit, schrijf je al je liedjes zelf?

Ik probeer af en toe wel eens zelf wat te schrijven, maar dan vind ik het meestal toch niet goed genoeg. Gelukkig zijn er wel vakmensen zoals Stefaan Fernande, Bart Herman en Wim Soetaer die dit veel beter kunnen en me ondersteunen. Overigens is het hele team dat me omringt fantastisch. Ilia Beyers is niet alleen de beste manager die ik mezelf kan wensen maar ook mijn muzikale vader en een vriend waarbij ik altijd terecht kan. Hij is de zaakvoerder van Globe entertainment en samen met zijn vrouw Brigitte en medewerkster Ksenija, verzorgen ze daar mijn boekingen en ook de boekingen van vele andere bekende artiesten. Ilia heeft ervoor gezorgd dat ik meteen met de beste mensen kon en mocht samenwerken. Zo is Yannick Fonderie mijn producer. Hij kent zijn vak door en door en het is telkens enorm fijn en leerrijk om met hem samen te werken in de studio. Ook bij mijn optredens kan ik rekenen op vakbekwame techniekers en is er ook altijd Kathleen mijn vaste begeleidster.

Een serieus team als we dat zo horen, we weten in elk geval waar we moeten aankloppen voor ons volgende interview met een Vlaamse ster! Je bent trouwens één van de weinige talenten die recent zijn doorgebroken zonder televisieshow, nee?

Klopt, zelf heb ik er nooit aan gedacht aan zo een wedstrijd deel te nemen, maar ik heb bewondering voor degenen die het wel doen. Die stress lijkt me niets voor mij!

13698191_1299948736689937_8904202418396222999_o

Ze moeten er iets voor over hebben natuurlijk! Wat was trouwens jouw fijnste ervaring op het podium?

Ongetwijfeld mijn optreden voor de koning en de koningin van Nederland ter ere van het 200-jarig bestaan van het land. Ik zong toen een duet met André Hazes Junior. Een onvergetelijk moment!

André Hazes Junior begot, als hij de aard heeft naar zijn vader, kijk dan maar uit! Je hebt net een nieuwe single uit, wat mogen we van ‘Volmaakt’ verwachten?

Op mijn nieuwe single “ volmaakt” ben ik zeer trots. Het is een hele mooie song met een tekst die een sterke boodschap brengt. Het is het eerste nummer voor mijn tweede album dat volgend jaar zal uitgebracht worden.

Lissa Lewis - Volmaakt

Ok, we noteren het in ons agenda! Waar liggen je ambities?

Ik ben afgestudeerd als muzieklerares maar momenteel stort ik me volledig op mijn zangcarrière. Ooit hoop ik toch echt wel een eigen band concert te geven. Dat moet echt fantastisch zijn. Ook het meewerken aan een musical staat nog op mijn bucketlist.

Dat lijkt ons haalbaar, wij kopen alvast een kaartje! Heb je trouwens ook nog een stichtend voorbeeld?

Simone Kleinsma is mijn absolute top! Zij kan alles…zingen, dansen, acteren. De zaalshows die zij doet, dat is voor mij de ultieme droom. Ik ga vaak naar haar optredens en telkens geniet ik met volle teugen. Haar bindteksten zijn soms grappig, soms triest, maar telkens zeer inhoudelijk. Een straffe madame!

Euuuuhhhhh, we Googlen haar, beloofd! We willen je alvast bedanken voor je tijd en de babbel en wensen je alvast nog een spetterende carrière toe!

Meer weten over Lissa Lewis? Neem een kijkje op haar site of op haar Facebookpagina. De single? Die haal je gewoon binnen via iTunes natuurlijk!

You May Also Like

Vallen en weer opstaan met Kim Dumazy!

Karakter dat heb je of dat heb je niet zeggen ze. Daar moet je ...

Een vluggertje met… Melissa Vandenbroeck

We zitten meer dan ons lief is de laatste drie weken te scrollen op ...

Daarom wint België het WK Voetbal in Rusland!

Simulaties liegen niet! Het YouTube-fenomeen GoldenFM heeft het WK voetbal in Rusland honderd keer ...

Hosting door Fraai