Te koop: prachtige Vintage Porsche 356 Carrera 2 uit 1962

Een icoon in de autogeschiedenis…de Porsche 356. Deze auto werd ontworpen door Ferry Porsche, zoon van stichter Ferdinand Porsche. Porsche gebruikte voor de productie veel onderdelen van de Volkswagen, zoals de luchtgekoelde boxermotor. De mechanische onderdelen, inclusief de motor, de schokdempers en het chassis, werden gebouwd door Volkswagen. De eerste Porsche 356 werd gecertificeerd op 8 juni 1948 in de Oostenrijkse plaats Gmünd. De Porsche 356 die in Gmünd werd gebouwd, was van aluminium, totdat de productie in 1950 verhuisde naar het Duitse Stuttgart. Daarna werd tot 1965 staal gebruikt.

Aanvankelijk hadden de ontwerpers een efficiënte coupé op het oog, maar er werden ook enkele open auto’s gepland. De Porsche 356 was een vierzitter, maar achterin werden alleen twee noodzittingen aangebracht. In 1950 verhuisde de productie van de Porsche 356 van het Oostenrijkse Gmünd naar het Duitse Stuttgart-Zuffenhausen. In de loop der jaren werd het model een paar keer aangepast. Zo werd de motorinhoud vergroot naar 1286 cc en later zelfs naar 1582 cc.

De Porsche 356 was tot 1965 in productie. In totaal werden er tussen 1948 en 1965 76.313 exemplaren van de Porsche 356 gebouwd. De 356 werd opgevolgd door de nog steeds lopende Porsche 911.

Dit te koop aangeboden volledig gerestaureerd model dat gestald staat bij de legendarische Porsche dealer Serge Heitz, is een exemplaar uit 1962 en is zeer zeldzaam met slechts 13 broertjes of zusjes die mee van de band zijn gerold. Eentje met een motorinhoud van 1.582 cc. Met overwinningen in de Mille Miglia (klasse tot 1500 cc), de 24 uur van Le Mans (klasse tot 1500 cc) en de Carrera Panamericana (klasse 1100-1500 cc). Een legendarisch sportkarretje, geen twijfel mogelijk. Wel eentje waarvoor je diep in de buidel dient te tasten…laat dat duidelijk zijn!

356 carrera 2 cab 1962 ivoire noir-14

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

6 businesslessen van RAIOLA

Bij Whatmatters zijn we wel fan van Esquire, meer nog ooit hopen we hetzelfde ...

gin 67

Vergeet 69, geef ons maar 67!

Soms toch… Soit, iets wat we maar even willen aangeven, voor gin mag je ...

Hosting door Fraai