Iedereen aan de kibbeling!

Kipling, ja dat was ons bekend. Het merk met het aapje staat in het collectieve geheugen gegrift, maar we geven het toe bij kibbeling moesten we 2 keer nadenken. Nochtans serveert de pionier in foodtrucks Jean sur Mer dit al jaren. Kraakverse en krokante kibbeling om duimen en vingers bij af te likken. Het goede nieuws? Voortaan maak je deze lekkernij gewoon thuis met het nieuwe kibbelingbeslag van de Jean!

De noorderburen zijn er gek van

Bij onze noorderburen is kibbeling nog net even wat populairder dan bij ons. Als sinds de 19de eeuw smikkelen ze er niet alleen van kaas, maar ook van witvis die in beslag wordt gewenteld en vervolgens gefrituurd. Welke witvis? Dat kies je helemaal zelf, maar meestal gaat het om kabeljauw, pladijs of koolvis.

17505408_1494670097233101_7616396261999962552_o

Voor kibbeling moest je tot voor kort naar de markt, de kust of aanschuiven bij de foodtrucks van Jean Sur Mer, maar sinds enkele weken vind je het beslag ook in Delhaize en bij heel wat andere winkels. Moeilijk maakt Jan Kegels – de oprichter van Jean sur Mer – het niet. Bij een zakje beslag voeg je 80 ml water aan toe, de vis erdoor wentelen, frituren en klaar. Het perfecte hapje voor de boys night, maar met een wat puree en tartaarsaus maak je er ook een volwaardige maaltijd van. Zo ontpop zelfs jij je tot een ware keukenheld. 

Iedereen kan het

Wij gingen er mee aan de slag, maakten er een filmpje van en dat komt binnenkort online, alleen moeten we nu eerst nog even de keuken opruimen. Maar moeilijk was het in elk geval niet, als het ons lukt, dan lukt het iedereen.

17434492_1494669727233138_2586004485471170912_o

Het beslag zelf kan je vinden bij de kruidenier, vishandels, beenhouwers en nog heel wat andere zaken. Natuurlijk kun je het ook krijgen in de foodtrucks en bestellen via de website. De prijs voor een zakje is 2 euro en hier bereid je een 450 gram vis mee.

Wil je Jean Sur Mer deze zomer spotten? Zak dan zeker af naar het Paradise City Festival, Rockvillage Werchter, We Can Dance of Wezel Culinair. Maar ongetwijfeld zal je de gekende foodtrucks ook op heel wat andere plaatsen zien opduiken.

18216723_1540980719268705_5292289029032269991_o

Meer info over de bereiding vind je alvast hier!
FacebookInstagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

STEFF, Belgische jeans/chino's voor de levensgenieter

Belgische merken van broeken, dik bezaaid zijn ze niet. Maar met STEFF is er ...

De stijlvolle armsnoepjes van MR SILIS

Het was weer even geleden dat we jullie nog eens op een merk van ...

Weekly fashion brand: WeberHodelFeder

We gaan je de naam niet laten uitspreken, je tong kan je nuttiger gebruiken. ...

Hosting door Fraai