Knappe dames gaan met de billen bloot tegen seksisme!

Het is oorlog in Nederland. Gans de week woedt er al een debat of de voor sommige verderfelijke sites GeenStijl en Dumpert te ver gaan in het vernederen van vrouwen.  Aanleiding was de bedenkelijke oproep aan het publiek van GeenStijl om de seksuele fantasieën los te laten op een Nederlandse journaliste. “Zou u haar doen?”, klonk de letterlijke vraag bij haar foto. De reacties logen er niet om.

“Ik zou haar overdwars in alle gaatjes nemen”, schreef iemand. Of  “Met haar armen op haar rug gebonden en een stevig stuk grijze tape over haar mond geplakt zeker wel.” En dit zijn nog de meest beschaafde reacties. Waarom GeenStijl wou losgehen op de journaliste, had te maken met wraak. Ze had in een column de vrouwonvriendelijke toon op de website aan de kaak had gesteld. 

De journaliste kreeg steun…ruim honderd dames uit de media tekenden zelfs een open brief waarin ze adverteerders oproepen om kritisch na te denken. ‘Willen ze hun reclame in zo’n omgeving wel zien verschijnen?’, klonk het.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6337

Een van de ondertekenaars van de open brief was Katja Schuurman. Je kent ze wel, die krullende natte droom uit Costa!, de hitsige reeks over proppers in Salou, ergens eind jaren ’90, begin ’00. De Nederlandse actrice deed er echter zelf nog een schepje bovenop door een foto van haar nog steeds strak in het vel zittende billen te twitteren met de hashtag #SexismKissMyAss.

“Seks is top, seksisme stompzinnig”

De nog steeds knappe brunette van 42 is trouwens nog vaak hoog terug te vinden in lijstjes als de FHM500,  waar de mooiste dames netjes worden opgelijst. In interviews laat ze meermaals vallen dat ze houdt van vrijheid en van seks. Of zoals ze het zelf op Twitter schrijft: “Seks is top! Seksisme stompzinnig.”

Of dit de juiste manier is om GeenStijl of Dumpert aan te pakken weten we niet. Wij hebben er alvast geen probleem mee. Anderen daarentegen reageren op hun beurt opnieuw met een hoop vrouwonvriendelijke opmerkingen, net datgene waar ze zich tegen wil verzetten dus.

Gelukkig zijn wij bij Whatmatters vrouwvriendelijk en lopen dames in de rij om op onze site, al dan niet met blote billen, te komen. Adverteerders van GeenStijl, Dumpert of het in Vlaanderen vaak verguisde Clint mogen zich alvast bij ons melden…Whatmatters of beter WelStijl!

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Knapperd Emily speelt heerlijke spelletjes op TV

Je hebt een goedlopende talkshow op de Amerikaanse televisie maar het kan altijd nog ...

Birgit Salden, van ringmeisje tot Miss België?

Eind juli en dan loopt onze mailbox over. Zoals elk jaar zijn de voorrondes ...

Cathy van Cranenbroek heb je graag in je tuin zitten!

Waar we al die babes vinden? Bedrijfsgeheim sorry, al pikken we ze natuurlijk vaak ...

Hosting door Fraai