Whatmatters aan de YOGA book!

Eerlijk, ik had er een beetje bang van toen ik de vraag kreeg. Het testen van een YOGA BOOK als je zo lenig bent als een houten plank klonk niet echt verstandig, maar ik geeft het toe, het was makkelijker dan ik dacht. Er kwam dan ook geen zonnegroet noch een downward facing dog bij kijken: gelukkig maar!
lenovo-yoga-book-feature-os-android

Ideaal voor notities en tekeningen

De Yoga Book van Lenovo is dan ook een simpel te gebruiken toestel dat nog het best omschreven kan worden als een kruising tussen een tablet en een laptop. Deze tablet beschikt over een oppervlak waar je op kan tekenen, schrijven en kan typen, wat zeker voor de eerste 2 toepassingen ontzettend handig is. 
Met de specs gaan we jullie niet te lang lastig vallen, maar met een 10,1 inch scherm, 2 camera’s waarvan eentje met 8 MP en een stevige accu kom je met dit toestel al een eind. Bovendien is er een Android- en Windows-versie verkrijgbaar. De batterij gaat alvast een hele tijd mee en het toestel is ook van alle aansluitingen voorzien. Je kan er dus gerust mee op pad. Wil je echter deftige foto’s, reken dan toch maar op je smartphone, met deze tablet ga je op dat vlak geen potten breken.
maxresdefault (1)

Ultradun

Een heel groot pluspunt is dat deze tablet ultradun is, amper wat weegt en daarom ook perfect past bij de mobiele levensstijl. Het scherm valt dan ook nog eens 360° te draaien, waardoor je het apparaat in heel wat verschillende vormen kan gebruiken. We kunnen ons ondertussen iets bij die Yoga voorstellen… Dit omklappen voelt trouwens helemaal niet beangstigend of rommelig aan. De Yoga Book is stevig en je denkt nooit dat het toestel gaat sneuvelen.
Zoals eerder aangegeven kan je op het onderste vlak een toetsenbord oproepen en dat is even wennen. De virtuele knoppen vergen wel wat oefening om ze vlot in de vingers te krijgen. Met de meegeleverde stylus pen is het ook mogelijk te tekenen of aantekeningen te maken.
De beelden die op het scherm kwamen leken me in elk geval scherp, een stuk scherper dan bij mijn eerdere tablets. Er kan trouwens zelfs een extern scherm op aangesloten worden en ook op de geluidskwaliteit had ik niets aan te merken.
2001217757

Notities onmiddellijk omzetten

Het handigst aan de Yoga Book? Het maken van notities die onmiddellijk digitaal omgezet worden, voor iemand die graag schrijft als mezelf toch echt wel fijn. Hoef ik op zijn minst niet alles over te typen. Dit toestel gaat zeker niet mijn teerbeminde Macbook vervangen, maar kan wel dienen als aanvulling. Waar ik eerder weinig nut zag in tablets, biedt de Yoga Book hier toch wel een meerwaarde. De versie die ik heb getest was uitgevoerd in Gunmetal Grey en ik moet zeggen: mooi! Misschien toch Yoga maar eens overwegen…
Voor € 499 tik je dit toestel op de kop bij Lenovo

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

MAC of Windows? Wij helpen in jouw keuze!

Wordt je volgende laptop een Mac of kies je voor een versie op Windows? Sinds ...

Je eigen smoelwerk op je koffer? FIREBOX speelt het klaar

Binnenkort pakken we met bijzondere koffers uit, maar zolang gaan we jullie niet laten ...

Meze 99 Classic: zet eens een walnoot op!

Hoofdtelefoons heb je ondertussen in alle maten, kleuren en vormen. Opvallen in die massa ...