Soepele spieren krijg je zo!

Genoeg is genoeg. Wij hebben op onze redactie de spieren van een houten Klaas. Na 90 minuten voetbal, een ochtendloopje van 10km of een partijtje tennis van 2u liggen wij tegenwoordig steevast in de lappenmand en dient onze kinesist, die het eerder als bekijkt als dweilen met de kraan open, al het melkzuur met de deegrol en stevige puntige ellebogen uit onze stramme spieren te laten lopen. Hoogtijd dus om ons, letterlijk dan, soepeler op te stellen en aan de hand van de juiste oefeningen onze tempel sterker en meer afgetraind te maken. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen met dank aan Mens Health, uit bij drie oefeningen, die je direct kunt uitproberen. Hop naar een soepel en leniger leven!

Cobra roll-up

Deze stretch zorgt voor een soepele, flexibele ruggengraat, onmisbaar tijdens de uitdagendere lifts.

Hip flexor/psoas-stretch

Voor zij die net als ons het grootste gedeelte van de dag op hun luie kont doorbrengen, is deze oefening extra belangrijk. Stretch je je heupbuigers niet, dan heb je kans dat deze spieren korter en minder beweeglijk worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot pijn in de onderrug en heupen. Nog een reden om ze trouw te rekken en strekken: deze spieren spelen een cruciale rol als je sterker wilt worden, waar in je lichaam dan ook.


Foam roller

Voor zij die er als een gek invliegen, intensieve krachttraining kan flinke spierpijn veroorzaken. Tijdens de reparatie van het beschadigde spierweefsel houdt je lichaam vocht vast. Met de foam roller oefen je druk uit en verminder je de vochtophoping in je spieren. Hierdoor krijgen die weer meer bewegingsruimte.

Let wel op, krachttraining mag wel eens pijn doen, maar luister wel naar de signalen van je lichaam. Het is niet de bedoeling overmoedig en als een zot aan het fitnessen te gaan. Opbouwen is het sleutelwoord. De Acropolis is ook niet op één dag gebouwd? Wel?

Unibet

unibet

You May Also Like

Column Mandy Ronda: Hier worden alle vrouwen heet van …

Q: “Beste Mandy, mijn vriendin zegt wel eens dat ik vaker aan voorspel moet ...

Naakt slapen is gezonder en je vogelt meer…

We mogen hopen dat jij naakt slaapt! Niet dat we kicken op naakte venten, ...

Er als man goed uitzien? David Beckham himself vertelt het ons!

Een held, idool,…noem maar op, David Beckham is het helemaal. Als 18-jarige jongen wilden ...