Reistip! Met de trein van de Westkust naar de Oostkust van de VS

Een eeuwige discussie…wat is het mooiste, beste of waar is het meest te beleven? De Westkust van de Verenigde Staten? Of is het de Oostkust? Ieder zijn ding. Ondergetekende heeft al het geluk gehad een prachtige roadtrip te hebben gedaan in het Westen én een iets gemoedelijkere in het Oosten en neen, ik kan niet kiezen. Waar de prachtige en afgelegen parken in het feeërieke Westen soms adembenemend rustig waren, gingen we in het Oosten voor de stranden en uitgangsleven op Miami Beach, Palm Beach en The Keys. En ook niet te vergeten in het Oosten…NY, misschien wel de meest fascinerende wereldstad waar ik ooit ben geweest.

Maar hoe zou het zijn als je van Oost naar West of van West naar Oost trekt? En neen, niet via de wereldberoemde Route 66, maar wel met een enkeltje in de trein? Reisblogger en -expert Derek Low zocht het uit en kwam op deze schitterende route van 5,4 duizend kilometer van San Francisco tot New York. En het mooiste van allemaal is, het kost je slechts 213 dollar! Wil je echter genieten van de verschillende steden en bezienswaardigheden die je weg kruisen, pak je een 15-daagse treinpas voor 429 dollar en stap je zoveel op en af zoals je zelf wilt.

Knipsel

De route die Low op zijn reisblog deelde, komt langs steden als Salt Lake City, Denver en Chicago en laat je genieten van uitzichten van de Rockies en de bergen in de Sierra Nevada. Tijdens de trip volg je twee directe routes, namelijk die van de California Zephyr (San Francisco tot Chicago) en de Lake Shore Limited (Chicago tot New York/Boston).

De avonturier deelde ons nog een laatste tip. Voor het beste uitzicht moet je gebruik maken van de “Sightseer Lounge car” met panoramaruiten en comfortabele banken. Tussen de stations door heb je de kans wat bij te praten met de vele historici en parkrangers die dagelijks stukken van deze route nemen. Wij hebben alvast een nieuw item op onze bucket list!

tcoc

You May Also Like

2 spelletjes voor koude winteravonden…

Geen fluit te doen of nood aan wat ontspanning? Speel eens een spel! Wij ...

Knapperd Natasia Goemans scoort!

Hoewel er een link is tussen de ravissante Natasia en voetbal (komt straks aan ...

Win Win Win 5 duotickets voor deze brute film: 'A Prayer Before Dawn'

Eigen aan woensdag… Filmkenners zitten elke woensdag op het randje van hun stoel. Dit ...